Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο ρωσικός στρατός κατέστρεψε ουκρανικό φράγμα που μπλόκαρε το νερό στην Κριμαία

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο ρωσικός στρατός κατέστρεψε ουκρανικό φράγμα που μπλόκαρε το νερό στην Κριμαία

Τι αναφέρει η ρωσική πρεσβεία στην Αθήνα για τους Έλληνες ομογενείς της Κριμαίας, αναφορικά με το φράγμα που κατασκεύασαν οι Ουκρανοί στην περιοχή

Τα ρωσικά στρατεύματα κατέστρεψαν ένα φράγμα από σκυρόδεμα, που κατασκευάστηκε στη Χερσώνα το 2014, με στόχο να κόψουν οι Ουκρανοί το νερό στην Κριμαία, ανέφερε το Σάββατο το πρακτορείο ειδήσεων RIA, επικαλούμενο τον κυβερνήτη της προσαρτημένης από τη Ρωσία Κριμαίας, Σεργκέι Ακσιόνοφ.

Όπως μεταδίδει το National Post, η Ουκρανία διέκοψε την παροχή γλυκού νερού στην Κριμαία με το φράγμα ενός καναλιού, που κάλυπτε το 85% των αναγκών της χερσονήσου, προτού η Μόσχα προσαρτήσει την Κριμαία το 2014.

Το κανάλι της σοβιετικής εποχής κατασκευάστηκε για να διοχετεύει το νερό από τον ποταμό Δνείπερο σε άνυδρες περιοχές της περιοχής Χερσώνα της Ουκρανίας και της Κριμαίας.

Σε σχετική ανάρτητη στο Twitter αναφέρεται ότι «η Ρωσία λέει ότι ανατίναξε το φράγμα που έχτισε η Ουκρανία κατά μήκος του καναλιού και φέρνει πόσιμο νερό στην Κριμαία. Οι υποδομές που σχετίζονται με την Κριμαία φαίνεται να αποτελούν μείζονα πολεμικό στόχο, δεδομένων των επιθέσεων στο Kherson κλπ».

Ρωσική πρεσβεία: «Η Ουκρανία έκοψε το νερό, τιμωρώνοντας και τους Έλληνες της Κριμαίας»

Χαρακτηριστική είναι η αναφορά της πρεσβείας της Ρωσίας στην Ελλάδα για την καταστροφή ενός φράγματος, που αφορούσε – σύμφωνα με την πρεσβεία – και τους Έλληνες ομογενείς της Κριμαίας.

«Ο ρωσικός στρατός κατέστρεψε το φράγμα, που κατασκευάστηκε από το καθεστώς του Κιέβου το 2014 για να διακόψει την παροχή νερού στους κατοίκους της Κριμαίας, ανάμεσά τους και στους Έλληνες, για να τους τιμωρήσει για το ηχηρό ‘Ναι’ στην επιστροφή στη Ρωσία. Όλα αυτά τα χρόνια, οι κάτοικοι της χερσονήσου υπέφεραν από έλλειψη νερού – το κανάλι της Βόρειας Κριμαίας κάλυπτε έως και το 80% των αναγκών», επισημαίνει η ρωσική πρεσβεία.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024