Σε διαβούλευση καλεί 18 περιβαλλοντικές οργανώσεις ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Αμυράς την ερχόμενη Δευτέρα, προκειμένου να τους παρουσιάσει τα σχέδια δύο Κοινών Υπουργικών Αποφάσεων που περιλαμβάνονται στον ευρύτερο σχεδιασμό του ΥΠΕΝ για την προστασία και διατήρηση της βιοποικιλότητας.

Η πρώτη ΚΥΑ ορίζει την οργάνωση και λειτουργία για το Δίκτυο Παρακολούθησης και Διαχείρισης Εκβρασμών Ειδών Θαλάσσιας Άγριας Πανίδας, με στόχο να αντιμετωπίζονται με τον καλύτερο επιστημονικό τρόπο τα περιστατικά εκβρασμών για κητώδη, φώκιες, θαλάσσιες χελώνες και καρχαριοειδή.

Η δεύτερη ΚΥΑ θα καθορίζει τα κριτήρια και τη διαδικασία αναγνώρισης και εποπτείας για τα Κέντρα Περίθαλψης Ειδών της Άγριας Πανίδας (ΚΕΠΕΑΠ).

Η εξέλιξη έρχεται λίγες ημέρες μετά τον θάνατο τραυματισμένου ζιφιού στον Σαρωνικό και τις καταγγελίες του Ινστιτούτου «Αρχιπέλαγος» για σοβαρά λάθη στην αντιμετώπιση του περιστατικού.

Διαβάστε επίσης: Από τι κινδυνεύει πραγματικά ο ζιφιός;

Στη διαβούλευση κλήθηκαν οι περιβαλλοντικές οργανώσεις ΑΝΙΜΑ, Αρίων, Αρκτούρος, ΑΡΧΕΛΩΝ, Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης, Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, Εταιρεία Προστασίας Πρεσπών, Καλλιστώ, Greenpeace, iSea, MEDASSET, ΜΟm, WWF Ελλάς, Δράση για την άγρια Ζωή, Αρχιπέλαγος, Πέλαγος και Κέντρο Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής (ΚΕΠΠΑΖ).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr