Ρωσία: Το Κρεμλίνο υπερασπίζεται δήλωση του Πούτιν που σχολιάσθηκε ως νομιμοποίηση του βιασμού
Ο ρώσος πρόεδρος αναφερόταν στον ουκρανό ομόλογό του Βολοντίμιρ Ζελένσκι και την επικριτική του στάση απέναντι σε σημεία του ειρηνευτικού σχεδίου για την ανατολική Ουκρανία που έγινε αντικείμενο διαπραγμάτευσης το 2015 ανάμεσα στην Μόσχα και στο Κίεβο λέγοντας: «Είτε σου αρέσει είτε όχι, γλυκιά μου, θα πρέπει να το υποστείς».
Μια έκφραση που χρησιμοποίησε ο Βλαντιμίρ Πούτιν και σχολιάσθηκε ποικιλοτρόπως, υπερασπίζεται ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.
Πρόκειται για μια δήλωση που έκανε ο πρόεδρος της Ρωσίας κατά την διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου με τον πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν και θεωρήθηκε ως πλάκα για τον… βιασμό.
Ο ρώσος πρόεδρος αναφερόταν στον ουκρανό ομόλογό του Βολοντίμιρ Ζελένσκι και την επικριτική του στάση απέναντι σε σημεία του ειρηνευτικού σχεδίου για την ανατολική Ουκρανία που έγινε αντικείμενο διαπραγμάτευσης το 2015 ανάμεσα στην Μόσχα και στο Κίεβο λέγοντας: «Είτε σου αρέσει είτε όχι, γλυκιά μου, θα πρέπει να το υποστείς».
Η παρατήρηση προκάλεσε έντονες συζητήσεις στο ρωσόφονο Ιντερνετ, με τους μεν να καταγγέλλουν τον Πούτιν για σχόλιο που νομιμοποιεί τον βιασμό, και τους δε να το αντιμετωπίζουν ως έκφραση που παραπέμπει σε μάλωμα παιδιού ή σε πονηρό αίνιγμα της σοβιετικής εποχής.
«Ο πρόεδρος ήθελε να πει ότι όταν ένα κράτος έχει δεχθεί να αναλάβει ευθύνες, πρέπει να το τηρήσει», σχολίασε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.
Πηγή: ΑΠΕ
- Κούβα: H ακτοφυλακή της Αβάνας απάντησε σε πυρά αμερικανικού σκάφους – Τέσσερις νεκροί και 6 τραυματίες
- Φενέρμπαχτσε – Παρτιζάν 81-78: Νίκη με «υπογραφή» Χόρτον-Τάκερ
- Έρχονται τα πρώτα πρόστιμα για ταχύτητα πάνω από 30 χλμ/ώρα
- Τραμπ: Τηλεφωνική επικοινωνία με Ζελένσκι την παραμονή των νέων διαπραγματεύσεων
- Μεγάλη Βρετανία: Πρόστιμο 16 εκατ. λιρών στο Reddit για την συλλογή και χρήση δεδομένων ανηλίκων κάτω των 13
- Το «πριν το καλοκαίρι» της Μαρίας Καρυστιανού, το υπουργείο που της «έταξαν» και το ντιμπέιτ με τον Άδωνι
- Τα πλοκάμια του μεξικανικού καρτέλ στην Ελλάδα – Οι δολοφονίες και οι συλλήψεις ανθρώπων του «Ελ Μέντσο»
- Ισπανία: Πέθανε ο Αντόνιο Τεχέρο Μολίνα, ο επικεφαλής του αποτυχημένου πραξικοπήματος του 1981
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

![Άλιμος: Η τρελή πορεία μεθυσμένης οδηγού που πήρε σβάρνα 11 ΙΧ [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/Sans-titre-1-12-120x85.jpg)




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 25.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/francisco-moreno-U8kQFsu9vzw-unsplash-315x220.jpg)





























![Μεξικό: Αυτή είναι η γυναίκα που «κάρφωσε» τον «Ελ Μέντσο» [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/Sans-titre-1-13-315x220.jpg)


































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442