Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κακοκαιρία: Στο Σικάγο ανάβουν φωτιές στις ράγες των τρένων όταν χιονίζει

Κακοκαιρία: Στο Σικάγο ανάβουν φωτιές στις ράγες των τρένων όταν χιονίζει

Σε πολλές περιοχές των ΗΠΑ είναι μαθημένοι στην κακοκαιρία. Έχουν βρει μάλιστα και τρόπους να μην «παγώνει» η καθημερινότητα τους όταν όλα είναι ντυμένα στα λευκά.

Το Σικάγο είναι μια περιοχή των ΗΠΑ που περνάει σκληρούς και αδυσώπητους χειμώνες. Και όμως η καθημερινότητα δεν σταματάει. Όλα συνεχίζουν να λειτουργούν κανονικά. Καμία σχέση φυσικά με τα όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα.

Μάλιστα χρησιμοποιούν ακόμη και τους πιο απλούς τρόπους που θα τους βοηθήσουν να κρατούν ανοιχτό τόσο το οδικό όσο και το σιδηροδρομικό δίκτυο. Τα τελευταία χρόνια, χρησιμοποιούν και μια παράξενη τεχνική για να μην παγώνουν οι ράγες του τρένου. Μια τεχνική η οποία ναι μεν χρησιμοποιείται εσχάτως αλλά όπως λέει και το Fox News, είναι αρκετά παλιά.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Metra (@metrarail)


Σε διάφορα σημεία, κοντά το ένα με το άλλο βάζουν φωτιά στις ράγες. Αυτό σύμφωνα με το Reuters, χρησιμοποιείται ευρέως από την εταιρία «Metra» η οποία έχει την ευθύνη για τον προαστιακό της πόλης του Σικάγο.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Metra (@metrarail)


Οι φωτιές ανάβουν η μια δίπλα στην άλλη επάνω στις παγωμένες ράγες με ένα κενό ανάμεσα τους. Αυτό γίνεται ώστε οι συρμοί που περνάνε να παραμένουν ζεστοί και πριν προλάβουν να κρυώσουν να θερμαίνονται ξανά.

Κινούνται με ασφάλεια οι συρμοί…

Ο διευθυντής επικοινωνίας της εταιρίας «Metra» Μάικ Γκίλις, εξήγησε πως ακριβώς γίνεται: «υπάρχουν διακόπτες θέρμανσης που είναι τοποθετημένοι δίπλα στις γραμμές του τρένου για να διατηρούνται ζεστοί όλο το χειμώνα. Δίπλα στους διακόπτες, υπάρχουν καυστήρες αερίου. Είναι σαν να έχουμε μια εστία κουζίνας.»


Σε όλη τη διαδρομή του προαστιακού υπάρχουν 500 τέτοιοι διακόπτες που επιτρέπουν στις ράγες να παραμένουν ζεστές ενώ διώχνουν και την υγρασία από το χιόνι. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι γραμμές του τρένου δεν παγώνουν ποτέ, αλλά και οι συρμοί κινούνται με ασφάλεια.

Sports in

LIVE: Τσιτσιπάς – Λάγιοβιτς

LIVE: Τσιτσιπάς – Λάγιοβιτς. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Τσιτσιπάς – Λάγιοβιτς για τα ημιτελικά του ATP Masters 500 της Βαρκελώνης. Τηλεοπτικά από Cosmote Sport 6 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024