Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
«Ελπίδα»: Μήνυση κατά παντός υπευθύνου από επιβάτες του τρένου που «κόλλησε» στη Λιβαδειά

«Ελπίδα»: Μήνυση κατά παντός υπευθύνου από επιβάτες του τρένου που «κόλλησε» στη Λιβαδειά

Εισαγγελική έρευνα για την υπόθεση ενεργοποιεί το δικηγορικό γραφείο που τους εκπροσωπεί.

Μήνυση κατά παντός υπευθύνου για την ακινητοποίηση της αμαξοστοιχίας IC-54 (Αθήνα-Θεσσαλονίκη) έξω από τη Λιβαδειά το απόγευμα της Δευτέρας και την ακόλουθη σύγκρουσή της με μηχανή του ΟΣΕ, ενώ βρισκόταν εν στάσει, ετοιμάζουν επιβάτες, σύμφωνα με την ενημέρωση που παρείχε το δικηγορικό γραφείο, το οποίο έχει αναλάβει την εκπροσώπησή τους.

«Η ακινητοποίηση της αμαξοστοιχίας IC-54 (Αθήνα-Θεσσαλονίκη) έξω από την πόλη της Λιβαδειάς και η εν στάσει σύγκρουσή της με έτερη μηχανή του ΟΣΕ, με συνέπεια τον πολύωρο εγκλωβισμό των επιβατών, την έκθεση αυτών σε κίνδυνο ζωής και την κατά περίπτωση πρόκληση σωματικών βλαβών, έχουν σοκάρει το πανελλήνιο. Τα γεγονότα αυτά απαιτούν αναμφίβολα, παράλληλα με τον έλεγχο της υπόθεσης από τη Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων και την ενδεχόμενη έγερση αστικών αξιώσεων από την πλευρά των παθόντων, ενδελεχή διερεύνηση από τις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές για την αναζήτηση των υπαιτίων των τελεσθέντων αδικημάτων» αναφέρει το δικηγορικό γραφείο Λαδής/Δαλιάνη.

Ουδείς έχει λογοδοτήσει

Και συνεχίζει: «Οι επιβάτες της εν λόγω αμαξοστοιχίας βίωσαν τις συνέπειες ανεπίτρεπτων σφαλμάτων και ολιγωριών, ενώ η προκλητική απουσία των υπευθύνων κατά τη μακρά διάρκεια του εγκλωβισμού τους επέτεινε τον εις βάρος τους κίνδυνο. Η διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών στο βασικό μέσο σταθερής τροχιάς που συνδέει τις δυο μεγαλύτερες πόλεις της χώρας μας αποτελεί ένα φαινόμενο ασύνηθες σε τέτοια έκταση στο δυτικό κόσμο, για το οποίο μέχρι και σήμερα ουδείς έχει λογοδοτήσει.

Το δικηγορικό μας γραφείο, εκπροσωπώντας μεγάλο αριθμό επιβατών της συγκεκριμένης αμαξοστοιχίας, προτίθεται να ενεργοποιήσει την εισαγγελική έρευνα για την υπόθεση, καταθέτοντας τη Δευτέρα 31 Ιανουαρίου, σχετική μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου ενώπιον της αρμόδιας Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λιβαδειάς».

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024