Τσιτσιπάς μαγεία, έτοιμος για κούπα μέσα στην Αυστραλία (3-0)
Σε τρομακτική κατάσταση ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ισοπέδωσε τον Σίνερ (3-0), προκρίθηκε στα ημιτελικά του Αυστραλιανού Όπεν και δείχνει αγριεμένος για τον τίτλο
Ασύλληπτη εμφάνιση από τον Στέφανο Τσιτσιπά και πρόκριση στα ημιτελικά του Αυστραλιανού Όπεν.
Ο Στέφανος έκανε… πάρτι με καλεσμένο τον Γιάνικ Σίνερ (3-0) και πήρε το εισιτήριο για τους «4» της διοργάνωσης της Μελβούρνης.
Ο κορυφαίος έλληνας τενίστας επικράτησε με 6-3, 6-4, 6-2 του Ιταλού Νο 10 στον κόσμο και την Παρασκευή (28/1) θα διεκδικήσει την πρόκρισή του στον τελικό του τουρνουά, ο οποίος θα είναι ο δεύτερος σε Grand Slam στην καριέρα του.
Εκεί θα αντιμετωπίσει το νικητή του παιχνιδιού ανάμεσα στον Ντανίλ Μεντβέντεφ και τον Φίλιξ Οζέ Αλιασίμ, με τον τελευταίο να είναι η προτίμηση λογικά του Στεφ, καθώς τον έχει νικήσει πέντε συνεχόμενες φορές.
Από εκεί και πέρα, ακόμη και αν τελικά βρεθεί στο δρόμο του ο Μεντβέντεφ, κόντρα στον οποίον η παράδοση δεν είναι και τόσο καλή (6-2 υπέρ του Ρώσου), ο Στέφανος δεν έχει να φοβάται τίποτα, καθώς με εμφανίσεις σαν τη σημερινή μπορεί να ξεπεράσει το οποιοδήποτε εμπόδιο.
Στα του ματς, ο έλληνας τενίστας έκανε ιδανικό ξεκίνημα. Εκμεταλλεύτηκε το άγχος που φάνηκε να έχει ο 20χρονος, ο οποίος δεν μπορούσε να βρει πρώτο σερβίς, και έφθασε σε μπρέικ με το… καλημέρα (2-0). Στη συνέχεια ο Σίνερ κράτησε με ευκολία το σερβίς του, όμως το ίδιο έκανε και ο Στεφ, με αποτέλεσμα να γίνει το 1-0 (6-3).
Ο Τσιτσιπάς ξεκίνησε το ίδιο εντυπωσιακά και το δεύτερο σετ και μόλις στο τρίτο γκέιμ έφθασε σε μπρέικ (2-1). Η 20λεπτη διακοπή λόγω βροχής μπορεί να τον ξενέρωσε, αλλά δεν τον επηρέασε, και χωρίς να ζοριστεί κράτησε το σερβίς του και πήρε μεγάλο προβάδισμα με 2-0 (6-4).
Μόλις στο τρίτο γκέιμ του τρίτου σετ βρέθηκε ξανά με μπρέικ πόιντ και κάνοντας το 3/3 πήρε προβάδισμα με 2-1.
Ωστόσο, δε σταμάτησε εκεί, καθώς έκανε και το 4/4 στο επόμενο service game του Σίνερ, περνώντας μπροστά με 4-1.
Στη συνέχεια κράτησε το σερβίς του και έκλεισε το ματς με 3-0 ύστερα από 2 ώρες και 6 λεπτά.
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.
Η Euroleague έχει μπει στον δεύτερο γύρο, ο Ολυμπιακός έχει ανεβάσει στροφές, την ώρα που ο Παναθηναϊκός ψάχνεται και δυσκολεύεται – Η μεγάλη ανατροπή στις προσομοιώσεις για την κατάταξη.
Ο Μανόλο Χιμένεθ είχε κουβέντα με τους Διούδη, Μόντσου, Φαμπιάνο και Αθανασιάδη για τα αίτια της πολύ κακής πορείας του Άρη, που οφείλει να βγάλει αντίδραση στη συνέχεια του πρωταθλήματος.
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς επικράτησε 3-1 σετ του Σιντάρο Μοτσιζούκι και προκρίθηκε στον δεύτερο γύρο του Australian Open – Επόμενος αντίπαλος για τον Έλληνα τενίστα θα είναι ο Τόμας Μάτσαχ