Χαώδεις διαστάσεις με βίαια επεισόδια, απειλές και πρωτοφανούς οξύτητας ρητορική λαμβάνει η εσωκομματική αντιπαράθεση στο Δημοκρατικό Κόμμα στην Αλβανία, με πρωταγωνιστή τον πρώην πρόεδρο και πρωθυπουργό Σαλί Μπερίσα.
Χιλιάδες πιστοί οπαδοί του επιχείρησαν σήμερα να εισβάλλουν βίαια και να καταλάβουν τα γραφεία του κόμματος στο κέντρο των Τιράνων αλλά απωθήθηκαν από μέλη του κόμματος που πρόσκεινται στον σημερινό πρόεδρο Λουζλίμ Μπάσα και φρουρούσαν το κτίριο, με την συνδρομή της αστυνομίας με την χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης.
Οι διαδηλωτές «πολιόρκησαν» το κτίριο απαιτώντας από τον Μπάσα να τους παραδώσει τα γραφεία που σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του Μπερίσα έχει καθαιρεθεί με νόμιμες διαδικασίες από την ηγεσία του κόμματος και θα πρέπει να δρομολογήσει τις διαδικασίες επανίδρυσης του Δημοκρατικού Κόμματος.
Ο Μπάσα, είχε οχυρωθεί στο κτίριο με εσωκομματικούς υποστηρικτές του οι οποίοι απαντούσαν, με ό,τι μέσα είχαν στην διάθεσή τους, στις επιθέσεις των οπαδών του Μπερίσα, ο οποίος ηγείτο της «πολιορκίας».
Τις απογευματινές ώρες επενέβη, κατόπιν αιτήματος του Μπάσα, η αστυνομία που διέλυσε τους οπαδούς του Μπερίσα.
Δείτε βίντεο
Τεταμένη παραμένει η κατάσταση
Η κατάσταση παραμένει τεταμένη μπροστά στα γραφεία του κόμματος ενώ και ο δυτικός παράγοντας συνέστησε αυτοσυγκράτηση.
Ο Σαλί Μπερίσα, ιδρυτής του Δημοκρατικού Κόμματος στην Αλβανία τον τελευταίο καιρό έχει επιδοθεί σε εκστρατεία ανατροπής του διαδόχου του Μπάσα μέρος της οποίας αποτέλεσε και το σημερινό πρωτοφανές εγχείρημα βίαιης κατάληψης των γραφείων.
Αναρωτιέσαι γιατί κάποιοι άνθρωποι αποκτούν τεράστια επιρροή και followers στα social media, ενώ άλλοι μένουν στην αφάνεια; Η ψυχολογία έχει την απάντηση.
Kάθε Κυριακή στις 11:30 π.μ, σε μια παράσταση για όλη την οικογένεια που υμνεί τη φιλία, την ελευθερία και το μεγάλο ταξίδι της ζωής από την παιδική ηλικία στην ενηλικίωση.
Την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου, η Κρινιώ Νικολάου ανεβαίνει στη σκηνή του Stage 7, μαζί με τον Θάνο Πανουργιά, για την μουσικοθεατρική παράσταση Κόντρα ρόλος.
Η παράσταση «φαινόμενο» για την ζωή του Ρούντολφ Νουρέγιεφ, με πάνω από ένα εκατομμύριο θεατές σε όλο τον κόσμο, έρχεται στις 25 και 26 Απριλίου στο Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας