H έκρηξη κρουσμάτων από την μετάλαξη Όμικρον έχει φέρει μεγάλες ανακατατάξεις και στην διοργάνωση της Euroleague. Μετά τις μαζικές αναβολές αγώνων, πέντε συνολικά την 18η αγωνιστική, η Ευρωλίγκα είναι υποχρεωμένη να αναθεωρήσει το πρωτόκολλο που είχαν ψηφίσει οι ομάδες στην αρχή της σεζόν κι έτσι για την προσεχή Δευτέρα έχει προγραμματιστεί τηλεδιάσκεψη.
Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να υπάρξει διακοπή της διοργάνωση για τουλάχιστον 2-3 εβδομάδες, κάτι πάντως που θα στριμώξει αρκετά το καλεντάρι των αγώνων, σε μια χρονιά που υπάρχουν προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου και Ευρωμπάσκετ τον Σεπτέμβριο.
Ακόμη θα συζητηθεί το όριο των οκτώ διαθέσιμων παικτών για να μην αναβάλλεται ένα παιχνίδι, ενώ υπάρχουν σκέψεις για υιοθέτησει του μοντέλου του NBA, δηλαδή για λιγότερες μέρες καραντίνα.
Με το υπάρχον πρωτόκολλο προβλέπεται ότι μπορεί να υπάρξουν αναβολές αγώνων λόγω κρουσμάτων αν δεν υπάρχουν τουλάχιστον οκτώ διαθέσιμοι παίκτες, αλλά κανένας αγώνας δεν μπορεί να αναβληθεί πάνω από τρεις φορές και όσες ομάδες ξεπερνούν το όριο και δεν βρίσκουν διαθέσιμη ημερομηνία, θα χάνουν το ματς με 20-0 με δική τους υπαιτιότητα. Επίσης, προβλέπεται ήττα με 20-0 για τις ομάδες που δεν θα τηρούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα στο πρώτο παράπτωμα και αποβολή τους από τη διοργάνωση στο επόμενο.
Τέλος κανένας αναβληθείς αγώνας δεν θα μπορεί να διεξαχθεί μετά τις 14 Απριλίου (τέλος κανονικής περιόδου) στην Euroleague ή μετά τις 6 Μαΐου που αρχίζουν τα playoffs. Στην ακραία περίπτωση διακοπής της σεζόν η βαθμολογία που υπάρχει τη στιγμή της διακοπής μπορεί να θεωρηθεί τελική τόσο για την ολοκλήρωση της περιόδου, όσο και για την πρόκριση στην επόμενη φάση.
Ρεπόρτερ της Φενέρμπαχτσε υποστηρίζει πως η ομάδα του Σάρας είναι εκτός διεκδίκησης του Νάιτζελ Χέις - Ντέιβις, προσθέτοντας ότι Παναθηναϊκός και Χάποελ Τελ Αβίβ βελτίωσαν τις προσφορές τους.
Δυνατός αγώνας έγινε στο μήκος των ανδρών στο μίτινγκ του Βελιγραδίου, όπου ο Μίλτος Τεντόγλου, ναι ήρθε δεύτερος, κατάφερε να πετύχει φετινό ρεκόρ με άλμα στα 8,27 μέτρα.
LIVE: Άστον Βίλα – Μπράιτον. Παρακολουθήστε live στις 21:30 την εξέλιξη της αναμέτρησης Άστον Βίλα – Μπράιτον για την 26η αγωνιστική της Premier League. Τηλεοπτικά από το Novasports Premier League.