Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Tesla - Έρευνα μετά την αποκάλυψη ότι οι οδηγοί μπορούν να παίζουν βιντεοπαιχνίδια εν κινήσει

Tesla – Έρευνα μετά την αποκάλυψη ότι οι οδηγοί μπορούν να παίζουν βιντεοπαιχνίδια εν κινήσει

Μέχρι τον Δεκέμβριο του 2020, το Passenger Play επέτρεπε την εκτέλεση βιντεοπαιχνιδιών μόνο όταν το όχημα ήταν σταθμευμένο.

Οι αμερικανικές αρχές ξεκίνησαν έρευνα για την ασφάλεια μισού εκατομμυρίου αυτοκινήτων της Tesla που διαθέτουν οθόνες αφής, μετά την αποκάλυψη ότι οι οδηγοί έχουν τη δυνατότητα να παίζουν βιντεοπαιχνίδια ενώ κινούνται.

Όλα τα μοντέλα της Tesla προσφέρουν δυνατότητα αυτόνομης οδήγησης σε αυτοκινητοδρόμους με διπλή διαγράμμιση, όμως οι οδηγοί καλούνται να έχουν πάντα τα χέρια στο τιμόνι και να είναι έτοιμοι να αναλάβουν τον έλεγχο ανά πάσα στιγμή.

Η έρευνα που άνοιξε η αμερικανική Υπηρεσία Οδικής Ασφάλειας Εθνικών Αυτοκινητοδρόμων (NHTSA) αφορά τη λειτουργία «Passsenger Play» σε 580.000 Tesla Model 3, S, X και Υ που παρήχθησαν από το 2017 έως σήμερα.

Μέχρι τον Δεκέμβριο του 2020, το Passenger Play επέτρεπε την εκτέλεση βιντεοπαιχνιδιών μόνο όταν το όχημα ήταν σταθμευμένο. Έκτοτε επιτρέπει παιχνίδια ακόμα και εν κινήσει, όπως αποκάλυψαν νωρίτερα τον Δεκέμβριο οι New York Times.

Διαβάστε επίσης: 

Η οθόνη αφής στο ταμπλό του αυτοκινήτου εμφανίζει μήνυμα που προειδοποιεί ότι η λειτουργία απευθύνεται μόνο στον συνεπιβάτη. Το Passenger Play ζητά από τον χρήστη να επιβεβαιώσει ότι είναι συνεπιβάτης, όμως ακόμα και ο οδηγός μπορεί να πατήσει το κουμπί επιβεβαίωσης.

Οι κατευθυντήρες γραμμές που είχε εκδώσει το 2013 η NHTSA για τα συστήματα ψυχαγωγίας των αυτοκινήτων ζητούν από τους κατασκευαστές να λάβουν υπόψη στον σχεδιασμό των οχημάτων τους «την ασφάλεια και τον περισπασμό της προσοχής του οδηγού».

Οι οδηγίες της υπηρεσίας «συνιστούν ότι οι συσκευές εντός του αυτοκινήτου πρέπει να σχεδιάζονται με τέτοιο τρόπο ώστε να μην μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τον οδηγό για την εκτέλεση δευτερευόντων ενεργειών που εκ φύσεως περισπούν την προσοχή».

Η NHTSA ανέφερε ακόμα ότι είχε δεχθεί τον Νοέμβριο καταγγελία από οδηγό Tesla Model 3 στο Όρεγκον που είχε δει το Passenger Play να χρησιμοποιείται από οδηγούς στο Ίντερνετ και επιβεβαίωσε και ο ίδιος τη δυνατότητα εκτέλεσης βιντεοπαιχνιδιών εν κινήσει. Ο οδηγός έκανε λόγο για «απερίσκεπτη αμέλεια» της Tesla.

Στα τέλη Νοεμβρίου, η Mercedes-Benz ανακάλεσε 227 οχήματα στις ΗΠΑ επειδή το σύστημα Infotainment στο ταμπλό «ενδέχεται να επιτρέπει την ενεργοποίηση της τηλεόρασης και της οθόνης Διαδικτύου την ώρα της οδήγησης».

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024