FT – Οξφόρδη και AstraZeneca μελετούν την παρασκευή νέου εμβολίου κατά της Ομικρον
Οι αρχικές ελπίδες ότι η Ομικρον προκαλεί λιγότερο σοβαρή νόσο δείχνουν να διαψεύδονται από προκαταρκτική μελέτη στη Βρετανία.
Το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και η φαρμακευτική εταιρεία AstraZeneca Plc ξεκίνησαν μελέτες για να παρασκευάσουν εκδοχή του εμβολίου τους για την Covid-19 η οποία θα στοχεύει την παραλλαγή Ομικρον, σύμφωνα με δημοσίευμα της οικονομικής εφημερίδας Financial Times.
Μελέτη για την Ομικρον
Στο μεταξύ, οι αρχικές ελπίδες ότι η Ομικρον προκαλεί λιγότερο σοβαρή νόσο δείχνουν να διαψεύδονται από προκαταρκτική μελέτη στη Βρετανία, η οποία εκτιμά ότι ο κίνδυνος νοσηλείας και θανάτου παραμένει στα ίδια επίπεδα με την παραλλαγή Δέλτα.
Επιπλέον, η Ομικρον υπολογίζεται ότι πενταπλασιάζει τον κίνδυνο επαναλοίμωξης με τα κρούσματα να αυξάνονται εκθετικά στη Βρετανία και να διπλασιάζονται κάθε μόλις δύο ημέρες.
Ερευνητές του Imperial College στο Λονδίνο, με επικεφαλής των γνωστό λοιμωξιολόγο καθηγητή Νιλ Φέργκιουσον, συνέκριναν 15.000 επιβεβαιωμένα και ύποπτα κρούσματα Ομικρον με περισσότερα από 200.000 κρούσματα άλλων στελεχών.
Μέχρι στιγμής «δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι η σοβαρότητα της Ομικρον είναι μειωμένη σε σχέση με τη Δέλτα, όπως εκτιμάται είτε από την αναλογία των ανθρώπων που βρίσκονται θετικοί και αναφέρουν συμπτώματα, είτε από την αναλογία των κρουσμάτων που προσέρχονται σε νοσοκομείο μετά τη λοίμωξη» γράφουν οι ερευνητές στη μελέτη, η οποία δεν έχει υποβληθεί σε ανεξάρτητο έλεγχο.
Δείτε: Ομικρον – Η νέα παραλλαγή «εξίσου πιθανό να οδηγήσει σε νοσηλεία»
- Το Ιράν εκτελεί σχέδιο του Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ για εξάπλωση του πολέμου
- Η νύφη φορούσε Birkenstock – Η πολιτιστική ανατροπή των σανδαλιών που περιγελούσαμε
- Πότε αναμένεται στη Θεσσαλονίκη για τον ΠΑΟΚ ο Αντρέα Τρινκιέρι
- Τέμπη: Με την παρουσία συγγενών θυμάτων αλλά χωρίς το Δημόσιο, η δίκη για τη μη υλοποίηση της σύμβασης 717
- Υγροί κρύσταλλοι από οθόνες και κινητά ανιχνεύονται στα δελφίνια
- Επεισόδιο με πυροβολισμούς στη Νέα Μάκρη – Στόχος διερχόμενο ΙΧ στη λεωφόρο Μαραθώνος – Βρέθηκαν κάλυκες
- Νέα Αριστερά: Η υποτέλεια του Μητσοτάκη δεν αποτελεί εξωτερική πολιτική
- Γαλλία: Εκτενείς αναφορές στις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και ειδικότερα στην Κύπρο στα γαλλικά ΜΜΕ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 03.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/mo-8EJAWgGv6o-unsplash-315x220.jpg)






























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442