Χανιά – Δύο κρατούμενοι προσπάθησαν να αποδράσουν από τις φυλακές
Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι αντιλήφθηκαν τους κρατουμένους και εμπόδισαν την απόδρασή τους από τις φυλακές Χανίων
Απόπειρα απόδρασης από τις φυλακές Χανίων πραγματοποιήθηκε σήμερα, από δύο αλλοδαπούς κρατούμενους, αλλά τους πρόλαβαν την τελευταία στιγμή οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι.
Σχοινί από σεντόνια
Συγκεκριμένα, ένας Αλγερινός 30 ετών που κρατείται για διακεκριμένες κλοπές και ένας Πακιστανός, 39 ετών, κρατούμενος για διακίνηση ναρκωτικών, οι οποίοι βρίσκονταν στα πειθαρχικά κελιά των φυλακών, είχαν φτιάξει ένα αυτοσχέδιο σχοινί από σεντόνια με κόμπους, και είχαν καταφέρει να αφαιρέσουν ένα μέρος του μεταλλικού πλέγματος του προαυλίου, με σκοπό να σκαρφαλώσουν αρχικά στην ταράτσα.

Από εκεί επρόκειτο να περάσουν στη νεκρή ζώνη μεταξύ του κτιρίου και εξωτερικού μαντρότοιχου του Καταστήματος Κράτησης, οπότε θα ήταν εύκολο να διαφύγουν, αλλά δεν πρόλαβαν.
Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι που είχαν πληροφορία ότι κάτι ετοιμαζόταν, έκαναν αιφνιδιαστικό έλεγχο και τους έπιασαν επ’ αυτοφώρω.

- Αρκάς: Η καλημέρα της Πέμπτης
- Πάτρα: Νέος θάνατος κρατούμενου στις φυλακές Αγίου Στεφάνου – Στους 7 οι νεκροί μέσα σε λίγες εβδομάδες
- Καλαμάτα: «Καθαρές» οι εξετάσεις των παιδιών – «Βοήθεια, μα γιατί» ήταν τα τελευταία λόγια της 39χρονης
- Έτσι η αβεβαιότητα επηρεάζει τη σχέση
- ΗΠΑ – Ιράν: Δοκιμάζεται η εκεχειρία, αντικρουόμενες δηλώσεις για τις διαπραγματεύσεις – Τι συμφώνησαν Ισραήλ και Λίβανος
- Οδηγός: Τα 10+4 «κλειδιά» για ανακαίνιση χωρίς εκπλήξεις
- Συνταγή: Καλοκαιρινό μπριάμ
- Αφθώδης πυρετός στη Λέσβο: Η διαφωνία ανάμεσα σε ΥΠΑΑΤ και ΥΠΕΝ για την επιλογή του ΧΥΤΑ και τα πολλά προβλήματα στον χώρο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 04.06.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/06/pexels-josh-hild-1270765-4606770-315x220.jpg)





































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442