Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πως ήταν ο κόσμος την τελευταία φορά που η Μπαρτσελόνα αποκλείστηκε από τους ομίλους

Πως ήταν ο κόσμος την τελευταία φορά που η Μπαρτσελόνα αποκλείστηκε από τους ομίλους

Είχαμε ΠΑΣΟΚ. Το 3310 της NOKIA ήταν το bestseller κινητό! Ο Μέσι ήταν 13 ετών και η μισή τωρινή ομάδα του Τσάβι δεν είχε γεννηθεί. Ένας εντελώς διαφορετικός κόσμος, την τελευταία φορά που η Μπαρτσελόνα έμεινε εκτός Champions League πριν από τα νοκ άουτ!

Το ιστορικό «κάζο» ολοκληρώθηκε. Η Μπαρτσελόνα έμεινε και με τη… βούλα εκτός Champions League από τους ομίλους. Μία «σφαλιάρα» που θα θυμούνται για πολλά χρόνια στη Βαρκελώνη.

Η Μπάγερν δεν έκανε το χατίρι στους «μπλαουγκράνα», η Ντιναμό Κιέβου δεν μπόρεσε να κάνει το «θαύμα» και έτσι η ομάδα του Τσάβι οδεύει προς το Europa League, όντας και πιθανή αντίπαλος του Ολυμπιακού στα «μπαράζ», εφόσον οι ερυθρόλευκοι τερματίσουν δεύτεροι στον όμιλο τους.

Παρότι στο στρατόπεδο της Μπαρτσελόνα είχαν πίστη, οι Βαυαροί δεν άφησαν κανένα περιθώριο, στέλνοντας την ομάδα του Τσάβι στο Europa League από τους ομίλους, μετά από 21 ολόκληρα χρόνια.

Τελευταία φορά που η Μπαρτσελόνα αποκλείστηκε από την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση πριν από τα νοκ αουτ, ήταν τη σεζόν 2000/01, όταν είχε τερματίσει στην τρίτη θέση, πίσω από Μίλαν και Λιντς.

Και η αλήθεια είναι πως από τότε έχουν αλλάξει πάρα πολλά. Σε όλα τα επίπεδα. Όχι μονάχα στο ποδόσφαιρο, αλλά παντού. Στην πολιτική, στην τεχνολογία, στον αθλητισμό, στον χώρο της μουσικής, του κινηματογράφου, της ίδιας της κοινωνίας. Ο κόσμος έχει αλλάξει ολοκληρωτικά από το 2000 που η Μπαρτσελόνα έμεινε εκτός Champions League από τους ομίλους της διοργάνωσης!

Για αρχή,τότε η Ελλάδα είχε στην κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ με Πρωθυπουργό τον Κώστα Σημίτη και φυσικά το νόμισμα της χώρας τότε ήταν η δραχμή.

Προφανώς και το 2000, δεν υπήρχε κανένα Iphone και κανένα smartphone γενικότερα, καθώς το πιο hot κινητό του πλανήτη ήταν το NOKIA 3310 που έσπαγε μέχρι και… τσιμέντο.

Το 2000 ήταν και η χρονιά που είχε κάνει το περίφημο ντεμπούτο του το ιστορικό PlayStation 2 που άφησε τη δική του εποχή…

Ταινία της χρονιάς ήταν ο «Μονομάχος» με πρωταγωνιστή τον Ράσελ Κρόου, ενώ ο Μπραντ Πιτ ήταν παντρεμένος με την Τζένιφερ Άνιστον.

Τότε, ένας 13χρονος πιτσιρικάς από την Αργεντινή μετακόμιζε στη Βαρκελώνη με σκοπό να κυνηγήσει το όνειρο του στον χώρο του ποδοσφαίρου. Το όνομα του; Λιονέλ Αντρές Μέσι… Φυσικά, ούτε ο Μέσι, αλλά ούτε ο Ρονάλντο, δεν είχαν κάνει επαγγελματικό ντεμπούτο στο ποδόσφαιρο.

Στα της Μπαρτσελόνα, σχεδόν η μισή ομάδα τωρινή ομάδα, δεν είχε γεννηθεί εκείνο το έτος, καθώς οι Φάτι, Γκάβι, Πέδρι και ακόμα οχτώ ποδοσφαιριστές από το υπάρχον ρόστερ «πάτησαν» για πρώτη φορά στη γη μετά τον Δεκέμβρη του 2000, ενώ ο Τσάβι που είναι ο προπονητής τώρα, ήταν 20 ετών και είχε συμπαίκτες τους Πεπ Γκουαρντιόλα και Λουίς Ενρίκε.

Ο Μάικλ Τζόρνταν από την άλλη, είχε πει το «δεύτερο» αντίο στο μπάσκετ, ενώ οι Δίδυμοι Πύργοι δεν είχαν καταστραφεί.

Η Μάντσεστερ Σίτι ήταν στον δρόμο του υποβιβασμού από την Premier League, ενώ την ίδια σεζόν η Ίπσουιτς τερμάτισε στην 5η θέση. Από την άλλη, η Ρόμα εκείνη τη σεζόν κατέκτησε το ιταλικό πρωτάθλημα, ενώ στην Ισπανία η Ντεπορτίβο Λα Κορούνια έγραφε επίσης ιστορία.

Όπως γίνεται αντιληπτό, ο κόσμος την τελευταία φορά που η Μπαρτσελόνα έμεινε εκτός Champions League πριν από τα νοκ άουτ, ήταν εντελώς διαφορετικός. Άλλος… πλανήτης. Σχεδόν όλα διαφορετικά. Με την ομάδα του Τσάβι να ευελπιστεί και αυτή να αλλάξει σύντομα και να επιστρέψει στις καλές της ημέρες…

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024