Ανδρουλάκης: Η ύβρις της αλαζονικής διακυβέρνησης της ΝΔ θα τιμωρηθεί με τη λαϊκή ετυμηγορία – Προτείνει τον Βαρδακαστάνη για γραμματέα
Δριμύτατη επίθεση Ανδρουλάκη στον Κυριάκο Μητσοτάκη στην ομιλία του στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή. «Θα γυρίσουμε σελίδα και θα γίνουμε ξανά ισχυρή Ελλάδα» το μήνυμα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ
Τον Γιάννη Βαρδακαστάνη πρότεινε για νέο γραμματέα της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής ο Νίκος Ανδρουλάκης, κατά την πρώτη συνεδρίαση του Οργάνου μετά την εκλογή του στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ. Ταυτόχρονα, στην ομιλία του κήρυξε την έναρξη του προεκλογικού αγώνα του κόμματος, εξαπολύοντας βολές κατά της κυβέρνησης και του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Ταυτόχρονα ο κ. Ανδρουλάκης πρότεινε και τα νέα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου, ενώ αντίστοιχα κάλπη θα στηθεί και για τη νέα Επιτροπή Δεοντολογίας, Εφαρμογής Καταστατικού και Πιστοποίησης (ΕΔΕΚΑΠ).
Η ομιλία του Νίκου Ανδρουλάκη:
Για το Πολιτικό Συμβούλιο ο Νίκος Ανδρουλάκης πρότεινε:
-τον Μιχάλη Αεράκη-την Τόνια Αντωνίου
-τη Μιλένα Αποστολάκη
-τον Παύλο Γερουλάνο
-τον Θανάση Γλαβίνα
-τη Μαρία Δαφέρμου
-την Άννα Διαμαντοπούλου
-τον Χάρη Δούκα
-τον Λευτέρη Καρχιμάκη
-τον Μιχάλη Κατρίνη
-τη Μάρα Κουκουδάκη
-την Όλγα Μαρκογιαννάκη
-τον Νίκο Μήλη
-τον Κώστα Παπαδημητρίου
-τον Φίλιππο Σαχινίδη
-τον Κώστα Σκανδαλίδη
-την Κατερίνα Σολωμού
-τον Ανδρέα Σπυρόπουλο
-τον Μιχάλη Τζελέπη
-τον Κώστα Τσουκαλά
-την Έφη Χαλάτση
-τον Παύλο Χρηστίδη
-τον Μανώλη Χριστοδουλάκη.
Ex officio συμμετέχουν, όπως προβλέπει το καταστατικό:
-Ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου,
-Ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Δημήτρης Μπιάγκης
-Ο γραμματέας αυτό-οργάνωσης Δημήτρης Κωνσταντόπουλος
Με δικαίωμα λόγου μετέχουν:
-Οι εκπρόσωποι των κινήσεων κύριοι Μαργαρίτης και Πόντας,
-Ο διευθυντής του κόμματος Νίκος Σαλαγιάννης,
-Ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Γιάννης Κουτσούκος
-Ο Γραμματέας Οργανωτικού Ηρακλής Δρούλιας
-και ο Γιώργος Τσούμας, αντιπρόεδρος των Νέων Ευρωπαίων Σοσιαλιστών.
Σφοδρά πυρά κατά της ΝΔ από τον Νίκο Ανδρουλάκη
«Απευθύνομαι σε όλες τις γενιές που διψούν να δουν μια Ελλάδα της δημιουργίας, που διψούν να δουν ένα κράτος που υπηρετεί τον πολίτη», τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης.
«Δεσμεύομαι για αλλαγή πολιτικής κουλτούρας που θα αλλάξει ριζοσπαστικά τον τρόπο διακυβέρνησης της χώρας. Όπως έχω αποδείξει μέχρι σήμερα, δεν επιδιώκω να κατακτήσω την εξουσία με επώδυνους συμβιβασμούς. Δεν συμβιβάζομαι ούτε με τη μικρή ούτε με τη μεγάλη διαφθορά», υπογράμμισε.
«Η ΝΔ θα τιμωρηθεί στις επόμενες εκλογές»
«Για πόσο ακόμα θα ανεχόμαστε εγκληματικές οργανώσεις με την ανοχή της κυβέρνησης να φωλιάζουν σε κάθε γωνιά του κράτους να απομυζούν και λεηλατούν τους ευρωπαϊκούς πόρους;», διερωτήθηκε ο κ. Ανδρουλάκης και πρόσθεσε πως «η ύβρις της αλαζονικής κυβέρνησης της ΝΔ θα τιμωρηθεί στις επόμενες εκλογές, που ο λαός θα επιλέξει το ΠΑΣΟΚ και τη Δημοκρατική Παράταξη για να μπει τέλος. Γιατί η χώρα μας πρέπει να πάει μπροστά».
«Περίμενα να διαψεύσει ο πρωθυπουργός τις αναφορές του απόστρατου αξιωματούχου των ισραηλινών δυνάμεων. Δεν είναι σθένος να απαντήσει στους εκβιασμούς του Ντίλιαν. Κ. Μητσοτάκης η διαφορά είναι ότι τον Μπόμπ Ντίλαν τον ακούγαμε όλοι. Η διαφορά είναι ότι ο κ. Ντίλιαν ήθελε να μας ακούει όλους. Κύριε Μητσοτάκη δεν κάνατε τίποτα για να προστατέψετε τη χώρα. Είστε επικίνδυνος και πρέπει να φύγετε. Σταματήστε τους φθηνούς θεατρινισμούς, όταν μιλάμε για την εθνική ασφάλεια της χώρας», ανέφερε για το σκάνδαλο των υποκλοπών ο κ. Ανδρουλάκης.
Το in κατέγραψε λεπτό προς λεπτό την ομιλία του Νίκου Ανδρουλάκη:
- Ένταση στη δίκη για τα Τέμπη: Καταγγελία για «επίθεση Πλακιά με κλωτσιές» κατά του κατηγορούμενου Στουρνάρα
- Θρίλερ στην Κυψέλη: Μυστήριο με τη σορό γυναίκας σε βαλίτσα – Σήμερα η νεκροψία – νεκροτομή
- Τη νέα εγκατάσταση αφαλάτωσης στην Αμοργό εγκαινίασε ο Κικίλιας: «Ενισχύουμε τις υποδομές των νησιών μας»
- Νίσυρος: Νέος μόνιμος σεισμολογικός σταθμός ενισχύει την παρακολούθηση του ηφαιστείου στο νησί
- Σοβαρά επεισόδια στο Μπουένος Άιρες μετά την ήττα της Αργεντινής στον τελικό του Μουντιάλ (vids)
- Επικοινωνιακά τεχνάσματα από Μητσοτάκη: Επιτήρηση έργων και υποσχέσεις για παροχές
- Τα υπογκρούπ για ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό σε Europa και Conference League
- Πώς έγιναν δισεκατομμυριούχοι οι 40άρηδες της Κίνας;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 20.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/bryan-goff-MCoMZazPC9E-unsplash-315x220.jpg)










































![Ισπανία: Έκαναν διακοπές σε ξενοδοχείο και έφυγαν χωρίς να πληρώσουν – Η σύλληψη της μητέρας [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/Capture-308-315x220.jpg)



























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442