Ισπανία – 68 γιατροί και νοσηλευτές νοσούν με κοροναϊό μετά από χριστουγεννιάτικο πάρτι
Άσχημη είναι η κατάσταση σε νοσοκομείο στην Ισπανία μετά από γιορτή για τα Χριστούγεννα.
Τουλάχιστον 68 νοσηλευτές και γιατροί που εργάζονται σε μια Μονάδα Εντατικής Θεραπείας σε νοσοκομείο στη Μάλαγα στην Ισπανία βρέθηκαν θετικοί στον κοροναϊό έπειτα από ένα χριστουγεννιάτικο πάρτι.
Ειδικότερα 68 από τα μέλη του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού του Πανεπιστημιακού Περιφερειακού Νοσοκομείου της Μάλαγας, στην Ανδαλουσία, υποβλήθηκαν σε τεστ που βγήκαν θετικά.
Οι υγειονομικές αρχές της Ανδαλουσίας ανέφεραν ότι ερευνούν την πηγή της μόλυνσης. Πρόσθεσαν όμως ότι και οι 68 συμμετείχαν την 1η Δεκεμβρίου σε μια χριστουγεννιάτικη γιορτή. Συνολικά στο πάρτι αυτό παρέστησαν 173 άνθρωποι.

Εμβολιασμένοι ή με τεστ οι νοσούντες
Όσοι προσβλήθηκαν από κοροναϊό είχαν υποβληθεί σε τεστ αντιγόνου ή είχαν κάνει την τρίτη, αναμνηστική δόση του εμβολίου, σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή. Μια άλλη πιθανή πηγή της μόλυνσης ενδέχεται να ήταν το μεγάλο γεύμα που παρατέθηκε για τους εργαζόμενους στο νοσοκομείο. Όσοι μολύνθηκαν έχουν ήπια συμπτώματα.
Οι αρχές της Ανδαλουσίας συνέστησαν στους εργαζόμενους σε δημόσια και ιδιωτικά νοσοκομεία να μην συμμετέχουν σε χριστουγεννιάτικα πάρτι.
Στο μεταξύ, στις Βαλεαρίδες Νήσους, επιβεβαιώθηκαν τέσσερα νέα κρούσματα της παραλλαγής Όμικρον. Οι τρεις ασθενείς είναι ένας πατέρας που έφτασε πρόσφατα στην περιοχή και μόλυνε δύο μέλη της οικογένειάς του ενώ ο τέταρτος είχε ταξιδέψει στη Νότια Αφρική.
Συνολικά, στην Ισπανία έχουν εντοπιστεί μέχρι τώρα εννέα κρούσματα της Όμικρον, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- ΗΠΑ: Εντάσσουν την Τουρκία σε λίστα παρακολούθησης για σοβαρές παραβιάσεις της θρησκευτικής ελευθερίας
- Scope Ratings: Αμετάβλητη η αξιολόγηση για την Ελλάδα στη βαθμίδα ΒΒΒ με θετικές προοπτικές
- NBC: Ο Τραμπ εξετάζει διάφορες επιλογές για χερσαία επιχείρηση στο Ιράν
- Στενά του Ορμούζ: Το Ιράν «είναι έτοιμο» να επιτρέψει τη διέλευση σε πλοία ιαπωνικών συμφερόντων
- Αγωγή κατά Τραμπ: Δικαστήριο δικαίωσε τους New York Times για την πρόσβαση των δημοσιογράφων στο Πεντάγωνο
- Χαβάη: Κίνδυνος κατάρρευσης φράγματος και εντολή εκκένωσης σε 5.500 κατοίκους
- Ιράν: Ποιος θα αποφασίσει το τέλος του πολέμου; «ΗΠΑ και Ισραήλ δεν βρίσκονται σε πλεονεκτική θέση»
- Ιράν: Εκτόξευσε βαλλιστικούς πυραύλους εναντίον της βάσης Ντιέγκο Γκαρσία στον Ινδικό Ωκεανό, γράφει η WSJ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 21.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/keita-senoh-bbuXQShN3Go-unsplash-315x220.jpg)


































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442