Σπουδαία νίκη για την ΑΕΚ που παρά τις απουσίες της επικράτησε με 81-77 του Προμηθέα χάρη στη μεγάλη εμφάνιση του Μπράιαν Ανγκόλα που σταμάτησε στους 26 πόντους.
Σε ένα πραγματικό ντέρμπι στα Λιόσια η ΑΕΚ επικράτησε με 81-77 του Προμηθέα, ξεπερνώντας και τα πολλά αγωνιστικά της προβλήματα. Στο 5-4 ανέβηκε πλέον η Ένωση, στο 6-3 έπεσαν οι Πατρινοί που κυνηγούσαν το σκορ σε όλη σχεδόν τη διάρκεια του ματς.
Πρώτος σκόρερ της ΑΕΚ και κορυφαίος του παρκέ ήταν ο Μπράιαν Ανγκόλα που σταμάτησε στους 26 πόντους με 6/8 τρίποντα ενώ 19 είχε ο Κολόμ και 12 ο Φλιώνης. Για την ομάδα του Ηλία Ζούρου ο Γραντ είχε 14 πόντους και από 13 οι Μάιλς και Ρέι.
Οι «κιτρινόμαυροι» μπήκαν καλύτερα στο ματς και προηγήθηκαν με 10-6 στο 4′, αλλά ο Προμηθέας αντέδρασε και βρέθηκε μπροστα (12-13, 6′), με την Ένωση πάντως να κλείνει το δεκάλεπτο μπροστά στο σκορ με 25-22. Το ματς πήγαινε ουσιαστικά καλάθι – καλάθι μέχρι που με ένα σερί 10-0 η ΑΕΚ ξέφυγε για πρώτη φορά στο παιχνίδι με +9 (41-32, 16′). Ο Προμηθέας μάζεψε τη διαφορά στη συνέχεια (43-39, 18′), με την Ένωση να πηγαίνει στα αποδυτήρια με το σκορ στο 51-43 χάρη σε σουτ του Ανγκόλα με τη λήξη.
Ο Ρέι πήρε μπροστά στο τρίτο δεκάλεπτο κι έφερε την ομάδα του σε απόσταση βολής (56-53, 26′), με τον Προμηθέα να μειώνει μάλιστα στον πόντο (64-63) αλλά ο Πετρόπουλος με νέο buzzer beater έφερε την ΑΕΚ στο 67-63 με το τέλος της περιόδου. Στην τέταρτη περίοδο το ματς ήταν απόλυτο ντέρμπι, με τους φιλοξενούμενους όμως να μην μπορούν να περάσουν μπροστά στο σκορ. Ο Γιαννόπουλος μείωσε σε 73-71 στο 36′ και ο Μάιλς σε 75-74 στο 38′, αλλά η ΑΕΚ έμεινε ψύχραιμη και με καλάθι του Χάμερ στα 10,7′ για τη λήξη, κλείδωσε ουσιαστικά τη νίκη.
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.
Απόλυτα ικανοποιημένος ήταν ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ για το 2-0 του Ολυμπιακού επί της Λεβερκούζεν, με τον τεχνικό των «ερυθρόλευκων» να εκφράζει τη σιγουριά του πως αν η ομάδα του έχει πίστη στις δυνατότητές της, τότε μπορεί να προκριθεί στα νοκ άουτ του Champions League.
Ο Κωνσταντής Τζολάκης πρωταγωνίστησε στο 2-0 του Ολυμπιακού επί της Λεβερκούζεν και μετά το ματς δήλωσε πως έκανε… απλώς τη δουλειά του! - Τι δήλωσε ο Παναγιώτης Ρέτσος για το σπουδαίο αποτέλεσμα.
Η Ρεάλ ήταν καταιγιστική απέναντί στη Μονακό (6-1), όμως το σημαντικότερο σημαντικό είναι ότι επέτρεψε στον Ολυμπιακό να την πλησιάσει στον πόντο, καθώς οι Πειραιώτες έχουν πλέον 8 βαθμούς, έναντι 9 των Μονεγάσκων.