Γκρέτα Τούνμπεργκ για COP26 – Ήταν μπλα, μπλα, μπλα
«Η αληθινή εργασία συνεχίζεται έξω από αυτές τις αίθουσες. Και δεν θα εγκαταλείψουμε ποτέ, ποτέ», έγραψε σε ανάρτησή της η Τούνμπεργκ
Μετά την ολοκλήρωση μιας συμφωνίας σήμερα στην COP26 στη Γλασκώβη (Ηνωμένο Βασίλειο), η Σουηδή ακτιβίστρια για το κλίμα Γκρέτα Τούνμπεργκ εξέφρασε λύπη που η διάσκεψη συνοψίζεται σε ένα «μπλα, μπλα, μπλα», επαναλαμβάνοντας κατηγορίες που είχε προσάψει ήδη στους ηγέτες του κόσμου.
«Η αληθινή εργασία συνεχίζεται έξω από αυτές τις αίθουσες. Και δεν θα εγκαταλείψουμε ποτέ, ποτέ», έγραψε στο Twitter η εμβληματική μορφή του κινήματος Παρασκευές για το μέλλον κατά το τέλος της παγκόσμιας διάσκεψης για το κλίμα.
The #COP26 is over. Here’s a brief summary: Blah, blah, blah.
But the real work continues outside these halls. And we will never give up, ever. https://t.co/EOne9OogiR
— Greta Thunberg (@GretaThunberg) November 13, 2021
Όπως υπενθυμίζει το ΑΠΕ, πριν από μερικές ημέρες η ακτιβίστρια είχε προβλέψει ότι μια συμφωνία που θα χαρακτηριζόταν «από ‘μικρά βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση’, ‘που επιτυγχάνει κάποια πρόοδο’ ή ‘κερδίζει σταδιακά’ θα ισοδυναμούσε με το να χάσουμε».
- Διαβάστε επίσης: Cop26 – Σε… μηχανική υποστήριξη ο στόχος του «1,5 βαθμού Κελσίου» – Ζοφερό το μέλλον του πλανήτη
Απαντώντας σε ερώτηση του AFP στα μέσα Οκτωβρίου, η Τούνμπεργκ εξέφρασε τον φόβο ότι, παρά τον «κρίσιμο» για τον πλανήτη χαρακτήρα της, η COP26 δεν θα έφερνε «μεγάλες αλλαγές».
- Άννα Βίσση: Γιόρτασε τα γενέθλια της στην πίστα – Η έκπληξη της κόρης της Σοφίας και των εγγονών της
- Πώς οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής επηρεάζουν εγκύους και βρέφη
- «Καθάρισαν» οι Σέλτικς στη Βοστόνη, εκτός έδρας νίκες για Μπουλς, Σπερς και Σίξερς – Τα αποτελέσματα του NBA
- Κρήτη: «Τον είδα, εκείνος τρόμαξε και έτρεξε στα χωράφια» – Μαρτυρία «κλειδί» για τον 33χρονο γιατρό
- Οι αθλητικές μεταδόσεις (20/12): Πού θα δείτε Ολυμπιακός – Κηφισιά και τα υπόλοιπα ματς σε Super League και GBL
- Κολωνάκι: Η ώρα της αλήθειας για τη δολοφονία της Ελένης Παπαδοπούλου – Τα επιστημονικά ντοκουμέντα που «καίνε»
- IRIS: Διπλασιάζεται το όριο μεταφοράς χρημάτων μεταξύ ιδιωτών
- Η διαρκής κυβερνητική ομερτά για τις υποκλοπές
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 20.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/samuel-quek-cD4pt47I4JY-unsplash-1-315x220.jpg)















































![Airbnb: Πάνω από 90% οι πληρότητες για Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά [πίνακας]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/shutterstock_2395408901-315x220.jpg)






























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442