Στην Αθήνα στις 20-25 Νοεμβρίου ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος
Οι προγραμματισμένες επισκέψεις σε Θεσσαλονίκη και Αγιον Όρος μετατίθενται εξαιτίας της έξαρσης της πανδημίας
Κανονικά θα πραγματοποιηθεί η επίσημη επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στην Αθήνα, από τις 20 έως και 25 Νοεμβρίου, όπως ανακοινώθηκε από την Αρχιγραμματεία του Οικουμενικού Πατριαρχείου.
Ο Προκαθήμενος της Ορθοδοξίας αναμένεται να συμμετάσχει στο Πανηγυρικό Πατριαρχικό και Αρχιεπισκοπικό Συλλείτουργο στον Καθεδρικό Ναό των Αθηνών, «επί τη μεγάλη Θεομητορική εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου» και στο πλαίσιο των εκδηλώσεων τιμής που διοργανώνονται στην Αθήνα από την Εκκλησία και άλλους φορείς, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 30 ετών από της αναρρήσεως του Πατριάρχη Βαρθολομαίου στον Πρώτο Θρόνο της Ορθοδοξίας.
Αναβάλλονται οι επισκέψεις σε Θεσσαλονίκη και Αγιον Όρος
Ωστόσο, οι προγραμματισμένες επισκέψεις σε Θεσσαλονίκη και Αγιον Όρος μετατίθενται εξαιτίας της έξαρσης της πανδημίας.
«Με αυτή την απόφαση, ο Οικουμενικός Πατριάρχης επιθυμεί να αποστείλει μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση, περί της ανάγκης εμβολιασμού και σεβασμού των προστατευτικών μέτρων κατά του κορονοϊού, ως της μόνης ασφαλούς οδού για την υπέρβαση της φονικής πανδημίας. Προσεύχεται δε, για την ανάπαυση των ψυχών των θανόντων, για την ταχεία αποκατάσταση της υγείας των ασθενούντων και για την άνωθεν ενίσχυση των ιατρών, των νοσηλευτών και πάντων των υπευθύνων για την αντιμετώπιση της παρούσης σκληράς δοκιμασίας» αναφέρεται στην ανακοίνωση του Οικουμενικού Πατριαρχείου.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ο καφές προστατεύει τον εγκέφαλο από την άνοια
- Γεώργιος Παπανδρέου: Η εκ των ένδον προδοσία της Ενώσεως Κέντρου
- Τουλάχιστον 655 μετανάστες έχασαν τη ζωή τους στη Μεσόγειο τους δύο πρώτους μήνες του 2026
- ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση ποινικοποιεί την επιβίωση των κτηνοτρόφων αντί να δώσει λύση στην ευλογιά των αιγοπροβάτων
- Ο Μέσι… τα ‘χει 900: Ιστορικό ορόσημο για τον θρύλο της μπάλας (vid)
- Aπεργούν σήμερα οι εργαζόμενοι στις φορολογικές υπηρεσίες
- Κικίλιας: «Προτεραιότητά μας η προστασία των Ελλήνων ναυτικών και της ελληνικής ναυτιλίας»
- Σκύλος: Πόσο ασφαλή είναι τα λουριά που αυξομειώνεται το μήκος τους;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 19.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/manouchehr-hejazi-QeoXkIesiCo-unsplash-1-315x220.jpg)







































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442