Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Η UNESCO πάει Λαύριο για αξιολόγηση

Η UNESCO πάει Λαύριο για αξιολόγηση

Από τις 15 Οκτωβρίου έως και τις 18 Οκτωβρίου 2021, ο Δήμος Λαυρεωτικής θα υποδεχθεί αξιολογητές της UNESCO, στους οποίους θα παρουσιαστεί το Γεωπάρκο Λαυρεωτικής με στόχο την ένταξή του στο Παγκόσμιο Δίκτυο Γεωπάρκων της UNESCO. Εφόσον ο στόχος επιτευχθεί τότε το Λαύριο και η ευρύτερη περιοχή θα έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν ένα σημείο αναφοράς που λείπει όλα αυτά τα χρόνια

Κατά την επίσκεψή τους τα μέλη της επιτροπής αξιολόγησης θα ξεναγηθούν στους γεώτοπους του Δήμου Λαυρεωτικής, όπου θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις μοναδικές πτυχές της περιοχής , η οποία αποτελεί μοναδικό παράδειγμα γεω-μεταλλευτικής κληρονομιάς.

Ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής και Πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης του Γεωπάρκου, Δημήτρης Λουκάς δήλωσε σχετικά: «Σύμφωνα με την UNESCO, ως Γεωπάρκο χαρακτηρίζεται μια περιοχή με ικανό αριθμό θέσεων γεωλογικής κληρονομιάς, ένα μωσαϊκό γεωτόπων ιδιαίτερου ενδιαφέροντος, σπανιότητας ή κάλλους, αντιπροσωπευτικών της περιοχής, των γεγονότων και διαδικασιών της γεωλογικής ιστορίας της.

Ο Δήμος μας είναι μια περιοχή που χαρακτηρίζεται από τεράστιο πολιτιστικό, ιστορικό και γεωλογικό πλούτο ο οποίος θέλουμε να αναδειχθεί, ώστε να αποτελέσει η περιοχή μας σημείο αναφοράς για τους επισκέπτες. Στόχος μας να δημιουργήσουμε ένα Γεωπάρκο που θα συμβάλλει στη βιώσιμη και αειφόρο ανάπτυξη της περιοχής μας μέσα από την αξιοποίηση των φυσικών πόρων, την ενίσχυση της επιστημονικής έρευνας και την προαγωγή της περιβαλλοντικής παιδείας. Πιστεύουμε στις δυνατότητες του Δήμου μας και εργαζόμαστε ακατάπαυστα για την υλοποίηση του στόχου μας.»

Πράγματι η Λαυρεωτική είναι μια περιοχή με εξαιρετικές προοπτικές τουριστικής και πολιτιστικής ανάπτυξης κάτι που κατά την άποψη μας έως σήμερα, δεν έχει καταφέρει καμία δημοτική αρχή να αναδείξει σε μεγάλο βαθμό. Δεν έχει δηλαδή γίνει προς το παρόν σημείο αναφοράς για κάτι, από τους επισκέπτες.

Ας ελπίσουμε και με αφορμή την επίσκεψη της UNESCO να μεταλαμπαδευτούν κάποιες ιδέες από τα έμπειρα στελέχη του παγκόσμιου αυτού οργανισμού στην δημοτική αρχή. Το Γεωπάρκο είναι μια καλή ευκαιρία ώστε να αρχίσει να υλοποιείται κάποιο συνολικότερο σχέδιο ανάδειξης του τόπου εφόσον αυτό αποτελεί προτεραιότητα στη πράξη.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024