Πέθανε η δημοσιογράφος Βίκυ Μαρκάκη
Η Βίκη Μαρκάκη υπήρξε συνάδελφος με την κυριολεκτική έννοια της λέξης και υπηρέτησε το λειτούργημα με ήθος, σοβαρότητα, αξιοπιστία, εγκυρότητα, απόλυτο σεβασμό στη δεοντολογία και πλήρη επίγνωση της σημασίας του για την ορθή και ακέραια διαμόρφωση της κοινής γνώμης, αναφέρει η ΕΣΗΕΑ
Την τελευταία της πνοή άφησε σε ηλικία 63 ετών η δημοσιογράφος Βίκη Μαρκάκη, ύστερα από άνιση μάχη με τον καρκίνο.
«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ ανακοινώνει με θλίψη το θάνατο της συναδέλφου δημοσιογράφου Βασιλικής (Βίκης) Μαρκάκη, η οποία έφυγε χθες από τη ζωή, μετά από σκληρή μάχη με τον καρκίνο, σε ηλικία 63 ετών.
Η Βίκη Μαρκάκη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1958. Ήταν κόρη του αείμνηστου βετεράνου δημοσιογράφου Ανδρόνικου Μαρκάκη, ο οποίος διετέλεσε επί χρόνια, Αντιπρόεδρος της ΕΣΗΕΑ. Αφήνει πίσω της τον αδελφό της, επίσης συνάδελφο επί 37 χρόνια, Στέλιο Μαρκάκη, όπως και το γιό της, Ανδρόνικο – Νίκο Πιερσάντι, που σπουδάζει δημοσιογραφία στην Ιταλία.
Η Βίκη Μαρκάκη, άρχισε να εργάζεται ως δημοσιογράφος το 1980, στο ελεύθερο ρεπορτάζ, στη “ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΗ” και, ακολούθως, στην -τότε- ΕΡΤ. Στη συνέχεια, δούλεψε με μεγάλη επιτυχία σε πολλά Μέσα, στην Ελλάδα, αλλά και την Ιταλία. Μεταξύ άλλων, διετέλεσε επί σειρά ετών ανταποκρίτρια στη Ρώμη πολλών ελληνικών ΜΜΕ – κυρίως του «STAR Channel».
Επί μια εξαετία και επί δύο κυβερνήσεων, μέχρι τη συνταξιοδότησή της, υπηρέτησε ως υπεύθυνη του Γραφείου Τύπου της Ελληνικής Πρεσβείας στη Ρώμη.
Η Βίκη Μαρκάκη υπήρξε συνάδελφος με την κυριολεκτική έννοια της λέξης και υπηρέτησε το λειτούργημα με ήθος, σοβαρότητα, αξιοπιστία, εγκυρότητα, απόλυτο σεβασμό στη δεοντολογία και πλήρη επίγνωση της σημασίας του για την ορθή και ακέραια διαμόρφωση της κοινής γνώμης.
Εκ μέρους της ΕΣΗΕΑ, εκφράζουμε τα πιο ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους της και αποχαιρετούμε την άξια συνάδελφο με σεβασμό και πραγματική αίσθηση απώλειας».
- Φυλακές Δομοκού: Τα κενά, οι αντιφάσεις και τα σενάρια για τέταρτο πρόσωπο στη δολοφονία του ισοβίτη
- Για «βιβλικό δικαίωμα» του Ισραήλ στα εδάφη της Μέσης Ανατολής, κάνει λόγο ο Αμερικανός πρεσβευτής
- Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει τον Παναιτωλικό στο «Γ. Καραϊσκάκης» με μοναδικό στόχο τη νίκη
- Τραγωδία ανοιχτά του Ηρακλείου Κρήτης: Τρεις νεκροί μετανάστες, αναφορές για αγνοούμενους
- Αρκάς: Η καλημέρα του Σαββάτου
- Νέες ταινίες: Δράμα, ερωτισμός και animation
- Κύπελλο Ελλάδας: Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός κοντράρονται με φόντο τη δεύτερη κούπα της χρονιάς
- Λήμνος: Ήχησε το 112 λόγω κακοκαιρίας – Χείμαρροι και ορμητικά ρέματα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 21.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/pexels-juliano-ferreira-102048601-9466837-315x220.jpg)









































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442