Ο ταχύτερος φορτιστής αυτοκινήτων που έχει παρουσιαστεί ως σήμερα θα μπορούσε να κάνει ντεμπούτο στην αγορά της Ευρώπης εντός του έτους.

Η ελβετική εταιρεία ABB ανέπτυξε σύστημα που φορτίζει πλήρως το όχημα μέσα σε 15 λεπτά και μπορεί να εξυπηρετεί ταυτόχρονα μέχρι τέσσερα αυτοκίνητα.

Θα είναι μια σημαντική διευκόλυνση για τους οδηγούς, οι οποίοι συχνά χρειάζεται να περιμένουν για ώρες μέχρι να γεμίσουν οι μπαταρίες.

«Με τις κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο να σχεδιάζουν πολιτικές που ευνοούν τα ηλεκτρικά οχήματα και τους σταθμούς φόρτισης για να αντιμετωπίσουν την κλιματική αλλαγή, η ζήτηση για υποδομές φόρτισης, ειδικά γρήγορων σταθμών φόρτισης που είναι εύκολοι και βολικοί στη χρήση, είναι υψηλότερη από ποτέ» δήλωσε σύμφωνα με το Reuters ο Φρανκ Μιούλον, πρόεδρος του τμήματος ηλεκτροκίνησης της ABB.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, ο αριθμός των καταχωρημένων ηλεκτρικών οχημάτων έφτασε το 2020 τα 3 εκατομμύρια, αριθμός αυξημένος κατά 41% σε ετήσια βάση. Η τάση επιταχύνθηκε φέτος με τις πωλήσεις νέων οχημάτων να αυξάνονται κατά 140% το πρώτο τρίμηνο, σύμφωνα με στοιχεία της Διεθνούς Υπηρεσίας Ενέργειας.

Το νέο μοντέλο Terra 360 της APP προσφέρει αυτονομία 100 χιλιομέτρων με λιγότερο από τρία λεπτά φόρτισης. Απευθύνεται περισσότερο σε πρατήρια καυσίμων, μεγάλα καταστήματα και εταιρείες, παρά στον μέσο καταναλωτή.

Η ABB, η οποία εξετάζει το ενδεχόμενο να εισαχθεί στο χρηματιστήριο, προγραμματίζει να λανσάρει το Terra 360 στην Ευρώπη μέχρι τα τέλη του έτους, και το 2022 θα ακολουθήσουν οι ΗΠΑ, η Λατινική Αμερική και η ανατολική Ασία.

Η τιμή του δεν έχει διευκρινιστεί.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr