Στην Αγγλία πολλοί βετεράνοι ποδοσφαιριστές προσπαθούν να κάνουν κινήσεις, για να περιοριστούν κεφαλιές για τυχόν συνδεσή τους με την άννοια και το Αλτσχάιμερ. Για το σκοπό αυτό θα διεξαχθεί αύριο (26/9) ένας αγώνας μεταξύ βετεράνων, υπό την αιγίδα της ΜΚΟ «Head for Change» με την υποστήριξη θρύλων του παρελθόντος, όπως οι Κέβιν Κίγκαν και Άλαν Σίρερ.
Οι κεφαλιές θα επιτρέπονται μόνο από τη μικρή περιοχή και μόνο για το πρώτο ημίχρονο, ενώ στο δεύτερο θα απαγορεύονται εντελώς.
Η σκέψη γύρω από την εξέταση της κεφαλιάς ξεκίνησε μετά από περιπτώσεις ποδοσφαιριστών εντάθηκε μετά τις ανακοινώσεις των Ντένις Λο της Γιουνάιτεντ που διεγνώσθη με Αλτσχάιμερ και άνοια και Τέρι ΜακΝτέρμοτ της Λίβερπουλ που βρίσκεται στα πρώτα στάδια άνοιας.
Συνεχίζεται η δράση στην 14η αγωνιστική της Stoiximan Super League. Εκτός έδρας «μάχες» για ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, ενώ ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τον Βόλο στη Λεωφόρο.
Ο Βίκτορ Γουεμπανιάμα επέστρεψε και ήταν καθοριστικό στη νίκη των Σπερς επί των Θάντερ με 111-109, που ηττήθηκαν μόλις για δεύτερη φορά φέτος – Αντίπαλος του Σαν Αντόνιο στον τελικό του NBA Cup οι Νικς, που «καθάρισαν»τους Μάτζικ.