Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
O ΠΑΟΚ δεν θέλει να παραμείνει «κολαούζος» της ΑΕΚ στην ΕΠΟ – Τι παίζει με θέα τον νέο πρόεδρο

O ΠΑΟΚ δεν θέλει να παραμείνει «κολαούζος» της ΑΕΚ στην ΕΠΟ – Τι παίζει με θέα τον νέο πρόεδρο

Όσα συμβαίνουν με θέα στον «θώκο» που άφησε άδειο, ο Θοδωρής Ζαγοράκης.

Σε φάση επαναπροσδιορισμού της στάσης τους, απέναντι στη νέα πραγματικότητα που έχει διαμορφωθεί στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία μετά την προαναγγελθείσα πολλές φορές παραίτηση του Θόδωρου Ζαγοράκη, προσανατολίζονται ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός, οι σχετικές διεργασίες φαίνεται πως έχουν ξεκινήσει με άγνωστη προς το παρόν κατάληξη.

Κι αν για τη στάση του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού στο στενό πλαίσιο των αριθμητικών ισορροπιών στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ η κατάσταση περιγράφεται με τη φράση «ώδινεν όρος και έτεκεν μυ» ( η επιρροή τους είναι ελάχιστη και μόνο ως συμπληρωματική έχει κάποια σημασία) για την στάση του ΠΑΟΚ εκφράζονται απορίες, το μέγεθος είναι πολύ σημαντικό στην ΕΕ της ΕΠΟ και ακόμη σημαντικότερο στις Ενώσεις.

Στον «Δικέφαλο του Βορρά» η παραίτηση του Θόδωρου Ζαγοράκη φαίνεται ότι έχει δημιουργήσει ζητήματα ταυτότητας: εμφανίζεται μια τάση (πρωτόλεια ακόμη) να αρνηθούν τη μοίρα τους, αυτή που οι ίδιοι διαμόρφωσαν με τις επιλογές τους στην πορεία των χρόνων, «να είναι δεύτεροι και της προσκολλήσεως σε μια διοίκηση που αριθμητικά τους ανήκει», με την έννοια πως η πλειοψηφία τους στις Ενώσεις δεν αμφισβητείται ακόμη και να αναζητήσουν ένα νέο, δικής τους επιλογής, ρόλο

Η εικόνα ενός ΠΑΟΚ που βολοδέρνει σε μια λεόντεια σε βάρος του συμφωνία δείχνει να αλλάζει, αργά μεν, σταθερά δε. Ο οργανισμός του «Δικεφάλου» λέγεται ότι αποφάσισε να προσανατολιστεί σε μια πολιτική «ίσων αποστάσεων» απέναντι σε όλους στην ΕΠΟ, ότι επιλέγει να αναλάβει ένα ρόλο «εγγυητή της νομιμότητας» και υπόσχεται παντού να φροντίσει «πως δεν θα επιτρέψει κανένα κόλπο και καμία παρασπονδία να εξελιχθεί από οποιαδήποτε παραποδοσφαιρικά κέντρα, η ΕΠΟ θα διοικείται όπως το καταστατικό της και οι κανονισμοί επιβάλλουν».

Φιλόδοξος ο στόχος, ξεπερνάει κατά πολύ τις πραγματικές δυνατότητες του ΠΑΟΚ να επηρεάσει τόσο αποφασιστικά την λειτουργία της ΕΠΟ, ήδη όλη η δραστηριότητα της Ομοσπονδίας ελέγχεται αποκλειστικά από την ΑΕΚ, οι άνθρωποι της είναι που κάνουν κουμάντο παντού, έχουν από τέσσερις επιτροπές ο καθένας και τον Φιλιππούση αδιάψευστο ιμάντα μεταβίβασης εντολών, είναι αστείο να σκεφθεί κανείς ότι ξαφνικά ένας ΠΑΟΚ θα εμφανιστεί από το πουθενά και θα απαιτήσει την τήρηση του Καταστατικού.

Προφανώς, η τάση αυτονόμησης από τις παλιές «αμαρτίες» που δείχνει να κυριαρχεί στην πλευρά του Δικεφάλου του Βορρά, αναφέρεται σε μελλοντικές διεργασίες και στην επιλογή τους να διεκδικήσουν «όταν έρθει η ώρα» αυτό που οι ίδιοι, πλέον, κρίνουν ότι τους αναλογεί από την ΕΠΟ, η εκλογή του νέου προέδρου της Ομοσπονδίας τον Ιούνιο του 2022 είναι η πρώτη «χρυσή» ευκαιρία να το οργανώσουν και να το αποδείξουν. Έως τότε προτείνεται «θεσμική προσήλωση στην ισονομία και καθαρός λόγος υπέρ της αναβάθμισης του ελληνικού ποδοσφαίρου και ειδικά υπέρ του ερασιτεχνικού».

«Τώρα ηρεμήσαμε, μπορούμε να διεκδικήσουμε όσα μας αναλογούν, η κουβέντα ήταν απελευθερωτική, δεν υπάρχει λόγος να παραιτηθούμε» ήταν οι κουβέντες που κυριάρχησαν σε ηγετικά στελέχη της ΠΑΟΚτζίδικης παράταξης στην ΕΠΟ μετά από μια συζήτηση κορυφής που έγινε τις τελευταίες μέρες με αντικείμενο «τι κάνουμε;», όλα δείχνουν πως σύντομα θα επαναληφθεί «από καλύτερη αφετηρία».

Στο πλαίσιο αυτό οι πρώτες αναγνωριστικές βολές στην Μικράς Ασίας κατά των παλιών συμφωνιών έχουν κάνει την εμφάνιση τους. Η συμπεριφορά των συνοδοιπόρων του νότου κρίνεται από όλους «καταστροφική», οι υπεύθυνοι από τον ΠΑΟΚ για την εξέλιξη αυτή έχουν κατονομαστεί και η μπάλα ξεκίνησε και παίρνει όλους που είχαν εμπλακεί σε πρωταγωνιστικό ρόλο στις συμφωνίες αυτές και εγγυήθηκαν ισονομία σε ένα ματς «Χριστιανοί – λιοντάρια», με τους χριστιανούς να έχουν δεμένα τα χέρια και τα λιοντάρια να είναι νηστικά πάνω από μια εβδομάδα …

Πάντως, ανεξάρτητα από τις καλές προθέσεις, σε μια ΕΠΟ που «ανήκει» πλέον, ψυχή τε και σώματι, στην ΑΕΚ (με ό,τι σημαίνει για τους επαϊοντες η εξέλιξη αυτή), με τις αριθμητικές ισορροπίες στην Εκτελεστική Επιτροπή να έχουν τροποποιηθεί υπέρ της (λόγω της διπλής ψήφου του εκτελούντος χρέη προέδρου κ. Παναγιώτη Δημητρίου) και το σύνολο των λειτουργιών της Ομοσπονδίας να έχει ανατεθεί στους εκλεκτούς της «Ένωσης», είναι ένα μεγάλο ερώτημα «αν αυτή την περίοδο με τους ρόλους ξεκαθαρισμένους και τις ευθύνες της διοίκησης κατανεμημένες στον Δανιήλ, στον Φύτρα και στον Παπαχρήστο υπό την εποπτεία του Φιλιππούση, αυτός ο ΠΑΟΚ μπορεί να αποφασίσει και να διεκδικήσει αυτόνομο ρόλο και παρουσία».

Καταγράφεται η διάθεση των ηγετικών στελεχών του «Δικεφάλου του Βορρά» να επιχειρήσουν να καταγράψουν την αυτόνομη και αυτόφωτη παρουσία τους, αρνούμενοι τον ρόλο του «κολαούζου» και επαφίεται στον «πατριωτισμό τους» αν και πόσο θα τα καταφέρουν.

Οι υπόλοιποι αναμένουν …

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024