Pfizer -Υποψήφιο φάρμακο για τον κοροναϊό πέρασε στη φάση 2 των δοκιμών
Το φάρμακο της Pfizer θα λαμβάνεται από το στόμα.
Τη δεύτερη φάση των κλινικών δοκιμών από τις τρεις που απαιτούνται, πέρασε φάρμακο κατά του κοροναϊού που αναπτύσσει η Pfizer, ανακοίνωσε μέσω Twitter ο CEO της εταιρείας, Αλμπερτ Μπουρλά.
Στην ανάρτησή του ο Άλμπερτ Μπουρλά, ανακοίνωσε «με ικανοποίηση» ότι η εταιρεία ξεκίνησε τη δεύτερη φάση των δοκιμών για το αντι-ιικό της φάρμακο, το οποιο προορίζεται για την αντιμετώπιση του της Covid-10 σε ενήλικες που δεν ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου και δεν έχουν νοσηλευτεί. Το φάρμακο της Pfizer θα λαμβάνεται από το στόμα.
«Θα χρειαστούμε τόσο τα εμβόλια, όσο και τα φάρμακα για να νικήσουμε τον ιό», έγραψε ο Μπουρλά.
Δείτε την ανάρτηση του CEO της Pfizer
Success against #COVID19 will likely require both vaccines & treatments. We’re pleased to share we’ve started a Phase 2/3 study of our oral antiviral candidate—specifically designed to combat SARS-CoV-2—in non-hospitalized, low-risk adults: https://t.co/su5VtfbWPX
— AlbertBourla (@AlbertBourla) September 1, 2021
Στη δοκιμή θα συμμετάσχουν περίπου 1.140 συμμετέχοντες, οι οποίοι έχουν επιβεβαιωμένα διαγνωστεί με κοροναϊό και δεν διατρέχουν κίνδυνο νοσηλείας ή θανάτου. Οι συμμετέχοντες θα λαμβάνουν PF07321332/ριτοναβίρη ή εικονικό φάρμακο από το στόμα κάθε 12 ώρες για πέντε ημέρες.
Οι αναστολείς πρωτεάσης, όπως το PF-07321332, έχουν σχεδιαστεί για να εμποδίζουν τη δραστηριότητα του κύριου ενζύμου πρωτεάσης που χρειάζεται ο κοροναϊός για να αναπαραχθεί.
- Τεχνητή νοημοσύνη στην υπηρεσία της τέχνης: Η χαμένη τοιχογραφία του Τσιμαμπούε στην Ασίζη μπορεί να επιστρέψει
- Αχαΐα: 16 ετών το θύμα του θανατηφόρου τροχαίου στην Πατρών-Πύργου – Πώς έγινε το δυστύχημα
- Συναγερμός στην Κυψέλη – Ύποπτο αντικείμενο στην οδό Αμοργού
- Δένδιας: Η Ελλάδα θα υπερασπιστεί την κυριαρχία της – «Ουδένα απειλεί»
- Ισπανία: Στην «κατάψυξη» η χώρα – Θερμοκρασίες έως -8°C και πορτοκαλί συναγερμός
- «Φεύγει από την Αλ Ιτιχάντ ο Μιτάι»
- Γερμανία: Δεν θα συμμετάσχει για την ώρα στη Διεθνή Δύναμη Σταθεροποίησης στη Γάζα – Δηλώσεις ΥΠΕΞ
- Έκρηξη σε τζαμί στη Συρία: Αυξήθηκαν στους 8 οι νεκροί – Πολλοί τραυματίες
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 25.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/evgeni-tcherkasski-bE4C_M7M4xY-unsplash-1-315x220.jpg)





























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442