Ο Μύλος των Ξωτικών επιστρέφει και προστατεύει το περιβάλλον
Η μεγαλύτερη Χριστουγεννιάτικη γιορτή της Ελλάδας επιστρέφει! Ο 10ος Μύλος των Ξωτικών στα Τρίκαλα θα πραγματοποιηθεί φέτος από 3 Δεκεμβρίου 2021 μέχρι 6 Ιανουαρίου 2022. Θα είναι απολύτως προσαρμοσμένος στα υγειονομικά πρωτόκολλα της περιόδου και εντελώς ευθυγραμμισμένος με την κλιματική αλλαγή.
Το θέμα του είναι «Ο Θρύλος του Ιππότη των Χριστουγέννων» και συνίσταται σε 4 ιππότες στοιχείων της φύσης: ανακύκλωσης, νερού, δάσους και ενέργειας, Οι ιππότες θα στέκονται στην κυκλικής κατασκευής φετινή διοργάνωση, παραπέμποντας στην κυκλική οικονομία, στα οργανικά απορρίμματα, στην ανάγκη για προστασία του περιβάλλοντος.
Οπως το περιέγραψε ο Δήμαρχος Τρικκαίων στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου (τη Δευτέρα 30 Αυγούστου 2021, στο θέατρο «Μηχανουργείο» του μύλου Ματσόπουλου): «Οι Ιππότες των Χριστουγέννων θα δώσουν χαρά και θα προστατεύουν περιβάλλον».

Διότι «μέσα στη μαυρίλα της εποχής, μας λείπει η χαρά. Λείπει από την τοπική κοινωνία, λείπει από τις παιδικές ψυχές». Οπότε με τη φετινή διοργάνωση γεννιέται «η ελπίδα για να βρούμε ξανά ρυθμούς» για να μπορούν τα παιδιά «να ξαναζήσουν το όμορφο αυτό παραμύθι».
Και το φετινό μήνυμα είναι μήνυμα που πρέπει να ακουστεί τώρα, μετά τις πυρκαγιές: να ξαναφέρουμε πίσω τις ζωές μας να «ξαναφέρουμε» πίσω το περιβάλλον.
Ο κ. Παπαστεργίου επεσήμανε ότι, μετά την περυσινή μη πραγματοποίηση της διοργάνωσης «φέτος τα δεδομένα είναι πιο καθαρά: υπάρχει το εμβόλιο και η νόσηση συμπολιτών, που μας οδήγησαν στη λήψη της ξεκάθαρης απόφασης, να υλοποιήσουμε τη γιορτή».
- Πόλεμος στο Ιράν: Σε ασφυκτικό κλοιό βρίσκονται επιχειρήσεις και καταναλωτές
- Κλιντ Ίστγουντ: Πώς περνά τις μέρες του ένα «σκαλί» πριν τα 96;
- Σχέση: Τι μένει μετά τον χωρισμό;
- Μια ματιά στο ακόμη πιο επικίνδυνο σίκουελ του «Peaky Blinders»
- Η σιωπηλή πανδημία: Η κατάρρευση της ψυχικής υγείας των εφήβων
- Libération για Αλέξη Τσίπρα: Η ηχηρή πολιτική επιστροφή του πρώην πρωθυπουργού
- Το χειρότερο πρώτο τρίμηνο απολύσεων από το 2023 για τις εταιρείες τεχνολογίας – Η επίπτωση της AI
- Υποκλοπές: «Το Ρεπορτάζ» που κάνει τον Κυριάκο Μητσοτάκη «να μην κοιμάται ήσυχος»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 06.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/aziz-acharki-jJbMgASm6l4-unsplash-315x220.jpg)











































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442