Βίντεο του Κινήματος Αλλαγής για τις φωτιές: Την ώρα της κρίσης, το επιτελικό κράτος κατέρρευσε
Νέα επίθεση κατά της κυβέρνησης, με αφορμή τις φωτιές, εξαπέλυσε το ΚΙΝΑΛ, το οποίο, με σχετικό βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα, τονίζει ότι «το επιτελικό κράτος κατέρρευσε»
Με κεντρικό σύνθημα, «Δράση εδώ και τώρα» και με βασική αντιπολιτευτική αιχμή, «την ώρα της κρίσης, το επιτελικό κράτος κατέρρευσε», το Κίνημα Αλλαγής έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο, στο οποίο προτείνει, επιπλέον, δέσμη οκτώ μέτρων.
Στο βίντεο αντιπαραβάλλονται, από τη μία, δηλώσεις των Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και Νίκου Χαρδαλιά για την ετοιμότητα της κρατικής μηχανής ενόψει αντιπυρικής περιόδου και, από την άλλη, δηλώσεις τοπικών παραγόντων και κατοίκων που υπογράμμιζαν την απουσία μέσων πυρόσβεσης.
«Δύο μήνες πριν, μας έλεγαν ότι όλα θα πάνε καλά. Την ώρα της κρίσης, το επιτελικό κράτος κατέρρευσε», λένε από το Κίνημα Αλλαγής και προσθέτουν: «Ζητήσαμε ανάληψη ευθύνης και θα επιμείνουμε. Είχαμε προειδοποιήσει εγκαίρως για τις ελλείψεις και τα κενά στην Πολιτική Προστασία».
Το ΚΙΝΑΛ επισημαίνει τι πρέπει να γίνει από εδώ και στο εξής – «σήμερα μπαίνουμε μπροστά για την ανακούφιση των κατοίκων και την ανασυγκρότηση των πυρόπληκτων περιοχών» – και καταθέτει υπογραμμίζουν νέα δέσμη οκτώ προτάσεων:
- Σχέδιο ανασυγκρότησης της Πολιτικής Προστασίας.
- Ενίσχυση μηχανισμών με μέσα και προσωπικό.
- Πρόληψη και αντιπλημμυρικά έργα.
- Άμεση κήρυξη ως αναδασωτέων των πληγεισών περιοχών.
- Άμεση καταγραφή των ζημιών.
- Επαναφορά ηλεκτροδότησης και υδροδότησης.
- Νέο αναπτυξιακό πρότυπο για τις πληγείσες περιοχές.
- Στήριξη των αγροτών και κτηνοτρόφων.
- Γεννούν «σαν τα κουνέλια» τα αιγοπρόβατα της οικογένειας του «Φραπέ» [πίνακες]
- Ο δημιουργός του Grand Theft Auto προειδοποιεί για την AI: «Αν αφήσεις το κινητό να σκέφτεται για σένα, χάνεις τον έλεγχο»
- Κατρίνης: «Χωρίς κανόνες, διαφάνεια και στρατηγική η Ελλάδα επί Νέας Δημοκρατίας» – Τι είπε για ΟΠΕΚΕΠΕ
- Συνελήφθη οδηγός λεωφορείου – Προσέκρουσε σε μπάρες σιδηροδρομικής διάβασης
- Άρης: Απουσίες και ερωτηματικά για την ενδεκάδα κόντρα στον Ολυμπιακό
- Απεργία την Τρίτη 16 Δεκεμβρίου: Ποιοι συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις
- Δικηγόρος Τσιτσιπά: «Δεν οδηγούσε ο Στέφανος, αλλά ο πατέρας του»
- Μητσοτάκης: Εκβιασμοί μετά το «όχι» των αγροτών: Διάλογος δεν γίνεται με τελεσίγραφα, τα μπλόκα υπονομεύουν τα αιτήματα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 14.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/howen-ac0WfQ3F6dw-unsplash-315x220.jpg)








![Γεννούν «σαν τα κουνέλια» τα αιγοπρόβατα της οικογένειας του «Φραπέ» [πίνακες]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/6774268-1200x800-1-128x85.jpg)



![Γεννούν «σαν τα κουνέλια» τα αιγοπρόβατα της οικογένειας του «Φραπέ» [πίνακες]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/6774268-1200x800-1-315x220.jpg)














































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442