Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γεννηματά από Ηλεία - Το ΚΙΝΑΛ δεν θα δεχτεί λύσεις τύπου 2007, που απέτυχαν παταγωδώς

Γεννηματά από Ηλεία – Το ΚΙΝΑΛ δεν θα δεχτεί λύσεις τύπου 2007, που απέτυχαν παταγωδώς

Τις πληγείσεις από τις πυρκαγιές περιοχές της Ηλείας επισκέφθηκε η Φώφη Γεννηματά, προειδοποιώντας την κυβέρνηση πως το ΚΙΝΑΛ δεν θα δεχτεί λύσεις τύπου 2007, «που απέτυχαν παταγωδώς»

«Είμαστε στην επόμενη ημέρα μιας μεγάλης καταστροφής. Σχεδόν ένα εκατομμύριο στρέμματα δασικής έκτασης, καλλιέργειες και χιλιάδες κατοικίες και επιχειρήσεις καταστράφηκαν. Συμπαραστεκόμαστε στους ανθρώπους που έχασαν τα πάντα και δικαιολογημένα νιώθουν σήμερα οργή και αγανάκτηση», δήλωσε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά, κατά την επίσκεψή της στις πληγείσες από τις πυρκαγιές περιοχές της Ηλείας, όπου συνομίλησε με κατοίκους και εκπροσώπους τοπικών φορέων.

Η κυρία Γεννηματά τόνισε πως το ΚΙΝΑΛ έχει ζητήσει την απόδοση ευθυνών «και θα επιμείνουμε σε αυτό», όπως είπε, προσθέτοντας πως, «για την κυβέρνηση, φαίνεται πως όλα έγιναν καλά. Φταίει μόνο η επικοινωνία. Γι’ αυτό διόρισαν σήμερα νέο κυβερνητικό εκπρόσωπο».

«Εγώ πραγματικά αναρωτιέμαι: με τέτοια καταστροφή, κανένας στην κυβέρνηση δεν έχει πολιτική ευθιξία;», υπογράμμισε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, η οποία – υπενθυμίζεται – είχε ζητήσει την αποπομπή των Μιχάλη Χροσοχοΐδη και Νίκου Χαρδαλιά, ως πολιτικά υπεύθυνους για την διαχείριση των πυρκαγιών.

Οι καταστροφές, πέρα από τις ζημιές, έχουν διαλύσει την παραγωγική βάση στις περιοχές που επλήγησαν, ανέφερε η Φώφη Γεννηματά, προσθέτοντας ότι θα χρειαστούν χρόνια για να ανακάμψουν.

Και υπενθύμισε ότι το κόμμα της έχει προτείνει ολοκληρωμένα προγράμματα ανασυγκρότησης, που απαιτούν συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων και διακομματικό έλεγχο των πόρων από την ίδια τη Βουλή, όπως είπε.

«Το Κίνημα Αλλαγής δεν πρόκειται να δεχτεί λύσεις τύπου 2007, που απέτυχαν παταγωδώς και άφησαν πίσω βαριές σκιές για την οικονομική διαχείριση του ταμείου από την τότε κυβέρνηση της ΝΔ», επεσήμανε η κυρία Γεννηματά, ξεκαθαρίζοντας πως θα υπάρξει έλεγχος στα προγράμματα ανασυγκρότησης, «που έτσι κι αλλιώς ξεπερνούν την κυβερνητική θητεία του κ. Μητσοτάκη, όπως είπε, και θα συμμετέχουν οι θεσμικοί φορείς και οι εκπρόσωποι των περιοχών που επλήγησαν, «οι οποίοι και λογοδοτούν».

«Δεν υπάρχει περίπτωση να δεχθούμε να κάνει κουμάντο για άλλη μια φορά η ΜΑΞΙΜΟΥ Α.Ε., που μόλις ανασχηματίσθηκε προς αυτή την κατεύθυνση», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Και προσέθεσε πως εκείνη και όλα τα στελέχη του ΚΙΝΑΛ θα βρίσκονται στις πυρόπληκτες περιοχές και τους πληγέντες, και θα συνεχίζουν να είναι εκεί και τις επόμενες μέρες, «όταν σβήσουν οι κάμερες», όπως είπε, πιέζοντας την κυβέρνηση, για να μπορέσουν οι άνθρωποι να ξαναμπούν στα σπίτια τους και να στηριχθούν, μέχρι να μπορέσουν να ξεκινήσουν μία νέα παραγωγική δραστηριότητα. Να ζήσουν στον τόπο τους και να μην τον εγκαταλείψουν.

«Δεν θα αφήσουμε να ερημώσει η ελληνική περιφέρεια», κατέληξε η Φώφη Γεννηματά.

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024