Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βίλια - Στα 400 μέτρα από τα σπίτια οι φλόγες

Βίλια – Στα 400 μέτρα από τα σπίτια οι φλόγες

Η φωτιά στα Βίλια παραμένει ανεξέλεγκτη, ενώ ο οικισμός απειλείται από τις φλόγες. Από λεπτό σε λεπτό αναμένεται να δοθεί εντολή για εκκένωση.

Η φωτιά στα Βίλια παραμένει ανεξέλεγκτη, ενώ ο οικισμός απειλείται από τις φλόγες. Από λεπτό σε λεπτό αναμένεται να δοθεί εντολή για εκκένωση αν και μέχρι τώρα δεν έχει σταλεί μήνυμα από το 112. Αυτή την στιγμή επιχειρούν 4 ή 5 ελικόπτερα στο σημείο με αποτέλεσμα να υπάρχουν εκκλήσεις για ενίσχυση των εναέριων δυνάμεων.

Δείτε το βίντεο με τις φλόγες να πλησιάζουν τα σπίτια του οικισμού

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των κατοίκων, οι άνεμοι άλλαξαν με αποτέλεσμα η φωτιά να στραφεί προς τα Βίλια, ενώ όλο το πρωί το σημείο που ανησυχούσε τους πυροσβέστες ήταν στο Παλαιοχώρι.

Με βάση το ρεπορτάζ του Star, στην πλατεία των Βιλίων υπάρχουν αστυνομικές δυνάμεις που περιμένουν οδηγίες για το αν θα υπάρξει τελικά εκκένωση του οικισμού. Η εικόνα πάντως τρομάζει, με τους κατοίκους και τα στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που βγαίνουν στα ΜΜΕ να είναι αγχωμένοι για το πώς θα φύγουν αν αποφασιστεί να εκκενωθούν τα Βίλια.

Πάνω από 80.000 τα καμένα στρέμματα

Στα Βίλια έχουν καεί πάνω από 80.000, (ίσως και 90.000) στρέμματα δάσους, ενώ το ακριβές μέγεθος της καταστροφής, θα καταγραφεί από τον δορυφόρο μετά την κατάσβεση της πυρκαγιάς. Χαρακτηριστικό είναι ότι μέχρι χτες ο δορυφόρος έδειχνε περίπου 50.000 στρέμματα καμένα, αλλά η χθεσινή αναζωπύρωση κατέστρεψε άλλα τουλάχιστον 30.000 στρέμματα και η φωτιά εξακολουθεί να καίει. Ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, μιλώντας στο MEGA, έκανε λόγο για μέτωπο 20 χιλιομέτρων.

Αναζωπυρώσεις και αλλαγή της φοράς του ανέμου

Σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες, μετά την αναζωπύρωση στα Βίλια έγινε αμέσως επιχείρηση ανάσχεσης με όλα τα εναέρια μέσα και τις επίγειες δυνάμεις.

Η φωτιά ανακόπηκε και δεν έφθασε στον οικισμό.

Αυτή την ώρα συνεχίζεται η προσπάθεια ελέγχου του νοτίου τμήματος της πυρκαγιάς προς Βένιζα, Γκίνη και Αγία Τριάδα, με ενέργειες διάνοιξης ζωνών ειδικά για αποφυγή επέκτασης προς Καντήλι και Μελετάκι. Υπάρχει συνεχής αλλαγή της φοράς του ανέμου.

Sports in

Απίστευτο αυτό που συμβαίνει με την Μακάμπι στη φετινή Euroleague (vids)

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ σε 9 εκτός έδρας παιχνίδια με τις top-10 ομάδες της Euroleague κέρδισε μόνο τον Παναθηναϊκό, τον οποίο μάλιστα νίκησε δύο φορές στην Αθήνα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024