Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Φρούτα και κουκουνάρια

Φρούτα και κουκουνάρια

Το καταλάβαμε νομίζω ότι η ζωή στη Γη είναι φτηνή και πως τα όνειρα είναι τσάμπα, ενώ για τις ψευδαισθήσεις πληρώνεις ακριβά όταν είναι χαμένες.

Θα μπορούσε ποτέ να φανταστεί ο Πρωθυπουργός – όταν, πλησίστιος, τον Ιούνιο του 2019, επέμενε ότι «σαν οδοστρωτήρας θα σαρώσει τα εμπόδια που κρατούν δέσμια την επιχειρηματικότητα» – ότι τον Αύγουστο του ’21 θα επιχειρούσαν μπουλντόζες για να σαρώνουν τα καμένα;

Και τότε από την επικρατούσα στον ΣΥΡΙΖΑ θεωρία του «ώριμου φρούτου», γιατί να μην προτιμήσω τη θεωρία της «ασθενούς δυνάμεως» (από τη σύγχρονη Φυσική) και το φαινόμενο της «ρήξης συμμετρίας» όπου «ενώ τίποτα δεν σπάει, η ρήξη παρά ταύτα εμφανίζεται αιφνίδια στις λύσεις της»;(*)

Διότι, αυτό ακριβώς θα συμβεί – ξεκινώντας μάλιστα από την πρωθυπουργική «συγγνώμη» που ως «λύση» κι αυτή, προαναγγέλλει και τις υπόλοιπες – μια που πλέον η «ρήξη» της μέχρις εδώ αδιάρρηκτης κυβερνητικής «συμμετρίας» έχει αμετάκλητα συντελεστεί και – όπως τα σωματίδια αρνητικής ενέργειας – κινείται κι αυτή πίσω στον χρόνο.

ΥΓ.:

Κατά τα άλλα, είμαι βέβαιος ότι οι ευφυείς πολιτικοί αναλυτές – ένθεν και ένθεν – θα μεταφέρουν στη φλύαρη γλώσσα της πολιτικής, τι πραγματικά εννοώ παραπέμποντας στον νομπελίστα Στίβεν Γουάινμπεργκ, με την επίγνωση ότι εγώ δεν μιλώ για στοιχειώδη σωματίδια αλλά για ανθρώπους.

Το καταλάβαμε νομίζω ότι η ζωή στη Γη είναι φτηνή και πως τα όνειρα είναι τσάμπα, ενώ για τις ψευδαισθήσεις πληρώνεις ακριβά όταν είναι χαμένες.

Γι’ αυτό και η κυβερνητική διετία, που μόλις έκλεισε, αξίζει επαίνου: κατόρθωσε να αναβάλει τη «ρήξη» για αργότερα, όταν η «λύση» δεν θα είναι άλλο από το απομεινάρι μιας καταστροφής.

Εφεξής ο Μητσοτάκης, όπως και ο Τσίπρας με το Μάτι, θα πρέπει να γνωρίζουν πως κάθε φαινόμενο αναφέρεται σε μια απροσδιοριστία που το προσδιορίζει, όπως επίσης πως κάθε φαινόμενο εκπέμπει ένα σινιάλο. Ας είχαν την οξυδέρκεια να το αντιληφθούν. Οσο για μένα γνωρίζω πολύ καλά πως η αλήθεια είναι παρούσα εν μέρει. Ισως μάλιστα, να προϋποθέτει μια μορφή ψεύδους για να διορθώσει τους απόλυτους ισχυρισμούς της.

Αλλά να μην το παρακάνουμε. Κι ας προσέξουμε την αληθοφάνεια του Ρενέ Μαγκρίτ.

* Στ. Γουάινμπεργκ, «Ονειρο για μια Τελική Θεωρία», εκδόσεις Κάτοπτρο, 1995.

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024