Η παραλλαγή Δέλτα και οι επικρίσεις ανέβαλαν πολυπληθές πάρτι γενεθλίων του Μπάρακ Ομπάμα
Ο Μπαράκ Ομπάμα ακύρωσε το πάρτι για τα 60;a του γενέθλια, μετά τον καταιγισμό επικρίσεων που δέχθηκε
Σήμερα, 4 Αυγούστου, ο Μπαράκ Ομπάμα γίνεται 60 ετών και είχε σχεδιάσει να το γιορτάσει με 475 καλεσμένους, μεταξύ των οποίων φίλοι, συγγενείς, πρώην συνεργάτες του, αλλά και μερικές από τις πιο γνωστές προσωπικότητες της χώρας, όπως η παρουσιάστρια Όπρα Γουίνφρι, ο ηθοποιός Τζορτζ Κλούνεϊ και ο σκηνοθέτης Στίβεν Σπίλμπεργκ.
Ωστόσο, καθώς το μεταλλαγμένο στέλεχος Δέλτα του κοροναϊού εξαπλώνεται με μεγάλη ταχύτητα και υπήρξε σφοδρή κριτική ότι αυτό το πάρτι θα μπορούσε να εξελιχθεί σε εστία μετάδοσης, αναγκάστηκε να το αναβάλει και να περιοριστεί σε μια μικρή γιορτή μόνο με την οικογένεια και λίγους στενούς φίλους.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ των New York Times, εκπρόσωπος του πρώην προέδρου των ΗΠΑ δήλωσε ότι «εξαιτίας της διάδοση της παραλλαγής Δέλτα την τελευταία εβδομάδα, ο Πρόεδρος και η κυρία Ομπάμα αποφάσισαν να περιορίσουν σημαντικά τον αριθμό των προσκεκλημένων τους».
«Ευχαριστεί από καρδιάς όλους όσοι στέλνουν εκ του μακρόθεν τις ευχές τους και ελπίζει ότι θα μπορέσει να τους δει σύντομα και από κοντά», πρόσθεσε.
Όπως είπε, ο εκπρόσωπος του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, πάντως, όλοι οι προσκεκλημένοι του, πολύ πριν αλλάξουν τα σχέδια για το πάρτι, είχαν ρωτηθεί αν έχουν εμβολιαστεί και θα έκαναν διαγνωστικό τεστ για κοροναϊό πριν από τη γιορτή, καθώς οι Ομπάμα εξ αρχής ανησυχούσαν για τυχόν διάδοση της παραλλαγής Δέλτα, που πλέον εντοπίζεται στο 80% των μολύνσεων.
Το πάρτι επρόκειτο να δοθεί στον κήπο της έπαυλης των Ομπάμα σε νησί της Μασαχουσέτης και οι καλεσμένοι έπρεπε να τηρούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα για την πανδημία.
- Αγρότες: Ανοίγουν τα διόδια το Σαββατοκύριακο και ετοιμάζονται για Χριστούγεννα στα μπλόκα
- Φοινικούντα: Απολογείται σήμερα ο 30χρονος για συνέργεια
- Φοινικούντα: «Ήταν σαν να μιλούσε κάποιος άλλος, ήταν φοβισμένος» – Τι αποκαλύπτει ανιψιός του ιδιοκτήτη
- Stoiximan GBL: O Παναθηναϊκός κοντράρεται με τον Ηρακλή στο ΟΑΚΑ, ματσάρα στο Αλεξάνδρειο
- Χριστουγεννιάτικο bazaar για τις γατούλες του Βοτανικού
- Κλιματική αλλαγή: Οι πλημμύρες απειλούν τους υπόγειους σιδηροδρόμους – Το παράδειγμα της Νέας Υόρκης
- Τα Ελληνικά στην Αγγλία και την Ουαλία: πού μιλιούνται περισσότερο
- Η μάχη χάθηκε, ο πόλεμος συνεχίζεται: Η Αντζελίνα Τζολί, ο Μπραντ Πιτ και Château Miraval των 500 εκατ. δολαρίων
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 20.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/samuel-quek-cD4pt47I4JY-unsplash-1-315x220.jpg)




























![Ουκρανία: Ξεκίνησαν τα ρωσικά αντίποινα – Βαλλιστικός πύραυλος έπληξε την Οδησσό [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/2022-02-19T140733Z_962352030_RC21NS90Q0V3_RTRMADP_5_UKRAINE-CRISIS-PUTIN-NUCLEAR-315x220.jpg)






























![Airbnb: Πάνω από 90% οι πληρότητες για Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά [πίνακας]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/shutterstock_2395408901-315x220.jpg)














Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442