Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Διακοπές μαζί, αυτός ο εφιάλτης!

Διακοπές μαζί, αυτός ο εφιάλτης!

Δεν είναι ανάγκη να γυρίσετε όλο το νησί. Πρέπει στα αλήθεια, να δείτε όλα τα αξιοθέατα; Όλες τις παραλίες, όλες τις καλές ταβέρνες;

Μήπως επειδή με το έτερον σας ήμισυ δεν τα πηγαίνατε καλά τελευταία, αποφασίσατε να πάτε διακοπές οι δυο σας κάπου ήσυχα και ρομαντικά; Νομίζετε πως έτσι θα φτιάξουν τα πράγματα; Μην είμαστε κατηγορηματικοί, μπορεί και να τα καταφέρετε!

Συνήθως όμως οι διακοπές χρειάζονται καλές βάσεις σε μια σχέση, καλή επικοινωνία, έρωτα ή εγκατεστημένη αγάπη  αλλιώς οι διακοπές των δύο,  δεν είναι τίποτα άλλο από ανθρώπινες σχέσεις συμπυκνωμένες σε μικρό χρονικό διάστημα όπου δεν υπάρχει τίποτα να σε αποσπά από τον άλλον. Aν σε εκνευρίζει διαρκώς, στις διακοπές θα σε εκνευρίζει απλά περισσότερο.

Στην περίπτωση όμως που η ασυμφωνία χαρακτήρων δεν είναι τεράστια, οι διακοπές θα γίνουν σκληρό crash test για τη σχέση μόνο αν τις πιέσουμε, αν το επιτρέψουμε, όπως θέλετε πείτε το.

Ακολουθούν λίγες οδηγίες, ειδικών σε θέματα σχέσεων που μάζεψα για εσάς με φροντίδα.

Τυπώστε και πλαστικοποιήστε τις, κρατήστε τις μέσα σε μια τσάντα θαλάσσης, πρόχειρες και την κατάλληλη στιγμή ρίξτε μια ματιά. Σκοπό έχουν να βοηθήσουν.

1.  Μην έχετε υψηλές προσδοκίες. Οι διακοπές είναι ξεκούραση. Τι πιθανότερο είναι να μην ζήσετε παραμυθένιες στιγμές. Ο σκοπός είναι να ξεκουραστείτε .Το ξενοδοχείο μπορεί να μην είναι όπως στις φωτογραφίες, ενδεχομένως δεν θα  κάνετε κινηματογραφικό σεξ και μπορεί στην παραλία να μην βρίσκετε ξαπλώστρα. Έτσι είναι όμως οι διακοπές, για εσάς και την υπόλοιπη ανθρωπότητα, όλοι κακοπερνάνε κάποιες στιγμές, αλλά δεν φαίνεται στις φωτογραφίες που ανεβάζουν στο Instagram!

2.  Προσπαθήστε να ξεχάστε το τηλέφωνο σας στη τσάντα σας ή ακόμα καλύτερα στο δωμάτιο. Μια τέτοια αλλαγή θα φέρει τεράστια διαφορά στη συμπεριφορά  σας, θα σας ξεκουράσει, θα είστε όπως ήσασταν πριν τα κινητά, θυμάστε; Αν δεν θυμάστε , κρατήστε πως είναι καλύτερα για την/ τον σύντροφό σας, να βλέπει  ένα πρόσωπο αντί για ένα βλοσυρό σκυμμένο κεφάλι. Και εσείς θα «αποτοξινωθείτε»!

3.  Δεν είναι ανάγκη να γυρίσετε όλο το νησί. Πρέπει στα αλήθεια,  να δείτε όλα τα αξιοθέατα; Όλες τις παραλίες; Να πάτε σε όλες τις ταβέρνες; Οι άνθρωποι που έχουν τέτοια άγχη, φορτώνουν τις διακοπές τους με στρες. Πως να μην τσακωθείτε;

4.  Αποφύγετε και τις υπόλοιπες πηγές στρες, με λίγη πρόβλεψη. Εφόσον ταξιδεύετε οι δυo σας δεν είναι ανάγκη να φτάσετε τελευταία στιγμή στο πλοίο, να είστε με την ψυχή στο στόμα και έτσι να ξεσπάσει ένταση.

5.  Διαλέξτε έναν προορισμό στον οποίο να μην έχει ξαναπάει κάνεις από τους δυο, έτσι δημιουργείται μια κοινή εμπειρία και αυτό έχει ενδιαφέρον και δένει τα ζευγάρια. Αποφύγετε μέρη που έχετε πάει με πρώην, στην πρώτη δύσκολη στιγμή θα αρχίσετε να νοσταλγείτε «εκείνες» τις διακοπές που δεν ήταν απαραιτήτως τέλειες άλλα έτσι δουλεύει  ο εγκέφαλος, όταν αρχίζει τις συγκρίσεις …

6.  Αν στον έναν αρέσουν τα θαλάσσια σπορ αλλά ο άλλος δεν έχει κανένα τέτοιο ενδιαφέρον, καλό είναι να βρεθείτε  κάπου όπου κανείς δεν θα πλήξει, αν και η πλήξη είναι σε έναν βαθμό μέρος των διακοπών και αυτό τείνουμε να το ξεχνάμε .

7.  Δεν είναι ανάγκη να είστε όλη την ημέρα μαζί, ζευγάρι σιαμαίων! Αν ο ένας ξυπνάει νωρίς, μπορεί να πάει βόλτα. Είναι θαυμάσιο ο καθένας να έχει τον χρόνο να διαβάσει το βιβλίο του ή να κάνει κάτι που τον ευχαριστεί για λίγο στην ησυχία του, όμως μην το παρακάνετε, ακολουθεί η επόμενη  οδηγία…

8.   Μην εγκαταλείπετε ο ένας τον άλλον. Οι διακοπές έχουν βαρετές στιγμές αλλά δεν ταξιδέψατε μαζί για να ψαρέψεις μονός σου ώρες, ούτε για να πας περιήγηση και να τον παρατήσεις στο ξενοδοχείο.

9.  Αν τσακωθείτε δεν χάλασε ο κόσμος. Επειδή όμως είστε σε διακοπές, δεν είναι ανάγκη να συζητηθεί η σχέση εφ’ όλης της ύλης, να πείτε για την μαμά της και για εκείνο το περιστατικό που συνέβη πέρυσι.

Χρειάζεται χιούμορ. Προσοχή: το να ανακοινώσεις: «Δεν θα τσακωθώ μαζί σου περισσότερο και πιο σοβαρά γιατί  ήρθα να ξεκουραστώ», δεν θα βοηθήσει. Σταματήστε εσείς την αντιπαράθεση πιο γρήγορα. Δεν ηττηθήκατε, απλώς δεν είναι ανάγκη αυτό το διάστημα να το ξοδέψετε σε αντιπαραθέσεις. Τα ζευγάρια συνήθως τσακώνονται για ανόητα πράγματα έτσι κι αλλιώς.

10. Πάρτε μαζί τον καλοκαιρινό σας εαυτό, ακούγεται περίεργο αλλά η ζωή είναι γεμάτη ρόλους και αξίζει να βρείτε τον αυτόν τον τύπο! Ψάξτε τον και θα δείτε πως «κάπου» υπάρχει, ίσως τον θυμάστε από διακοπές του παρελθόντος. Έχετε την εικόνα του .Είναι πιο χαλαρός , φοράει το αγαπημένο του καπέλο και πίνει καφέ στη παραλία, είναι  η κοπέλα που είναι έτοιμη σε πέντε λεπτά για βραδινή εξόδου  και δεν αγχώνεται που ξέχασε να πάρει μαζί της πιστολάκι για τα μαλλιά της. Αυτές οι εκδοχές  του εαυτού μας  έχουν συγκεκριμένο τρόπο συμπεριφοράς, πιο χαλαρό από τον χειμωνιάτικο. Αφήστε τους να αναλάβουν.

11. Πριν ξεκινήσετε, σχεδιάστε μαζί τι θα κάνετε, πού θα πάτε και πως. Είναι λάθος όλες τις αποφάσεις και τα σχέδια να τα κάνει ένας, εκτός αν αυτή είναι η μεταξύ σας συνεννόηση. Αν κάποιος είναι φανερά  αδιάφορος ή αρνητικός  από την ώρα που συζητάτε τις διακοπές σας, χτυπάει ένα καμπανάκι για τη σχέση που ίσως δεν πρέπει να αγνοήσετε. Τόσοι άλλοι άνθρωποι υπάρχουν να πάτε μαζί τους ταξίδι… Με τον γρουσούζη ή την γκρινιάρα, θα χαραμίσεις τον χρόνο σου ;

Sports in

Φοβερό βίντεο: Η γκολάρα του Μπακούλα από την κερκίδα!

Η καταπληκτική γκολάρα του Μπακούλα σε ένα απολαυστικό βίντεο από την κερκίδα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024