Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αμμόχωστος: Ισχυρή αντίδραση της ΕΕ ζήτησε ο Αναστασιάδης από Μισέλ

Αμμόχωστος: Ισχυρή αντίδραση της ΕΕ ζήτησε ο Αναστασιάδης από Μισέλ

Ευρωπαϊκή απάντηση που θα αναστρέψει τις τελευταίες ενέργειες της Τουρκίας στην Αμμόχωστο ζήτησε ο Νίκος Αναστασιάδης σε τηλεφωνική συνομιλία του με τον πρόεδρο του ΕΣ. Ο Σ. Μισέλ διαβεβαίωσε τον Κύπριο πρόεδρο ότι βρίσκεται εν αναμονή των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, επισημαίνοντας ότι και η ΕΕ θα αντιδράσει περαιτέρω αναλόγως

Iσχυρή αντίδραση από την ΕΕ ζήτησε ο Νίκος Αναστασιάδης σε τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον Σαρλ Μισέλ προκειμένου να υπάρξει αναστροφή των τελευταίων ενεργειών της Τουρκίας στην Αμμόχωστο.

Έκνομες ενέργειες

Κατά την τηλεφωνική τους συνομιλία, ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας ενημέρωσε τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβολίου για τις τελευταίες προκλήσεις της Τουρκίας και τα όσα συνέβησαν κατά την επίσκεψη του Ταγίπ Ερντογάν στα Κατεχόμενα, και ειδικότερα για τις νέες έκνομες ενέργειες σε σχέση με την περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου.

Από την πλευρά του ο κ. Μισέλ αναφέρθηκε στην πρόσφατη συνομιλία του με τον Τούρκο Πρόεδρο, οπότε και είχε προβεί σε συστάσεις προκειμένου να αποφευχθούν προκλήσεις από μέρους της Τουρκίας κατά την επίσκεψη του κ. Ερντογάν στην κατεχόμενη Κύπρο.

Ο Σαρλ Μισέλ διαβεβαίωσε τον Κύπριο πρόεδρο ότι ο ίδιος βρίσκεται εν αναμονή των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, επισημαίνοντας ότι και η ΕΕ θα αντιδράσει περαιτέρω αναλόγως.

Οι ανακοινώσεις Ερντογάν αυξάνουν τις εντάσεις

Οι ανακοινώσεις του Ταγίπ Ερντογάν για μερικό άνοιγμα των Βαρωσίων αυξάνουν τις εντάσεις, υπογράμμισε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, επισημαίνοντας ότι κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας που είχε με τον Πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη τόνισε την αλληλεγγύη προς την Κύπρο.

Ειδικότερα, μετά τη συνομιλία, ο Σαρλ Μισέλ σε ανάρτησή του στο twitter αναφέρει:

«Υπογράμμισα την πλήρη αλληλεγγύη στην Κύπρο κατά τη διάρκεια συνομιλίας με τον Νίκο Αναστασιάδη. Οι ανακοινώσεις κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Ταγίπ Ερντογάν για άνοιγμα τμημάτων των Βαρωσίων αυξάνουν τις εντάσεις και θέτουν σε κίνδυνο τις μελλοντικές συνομιλίες επίλυσης. Η λύση δύο κρατών δεν υφίσταται.

Είναι απαραίτητο να τηρούνται πλήρως τα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024