Σπιτικό παγωτό με τρία υλικά χωρίς παγωτομηχανή
Το παγωτό αυτό δεν έχει αυγά, δεν χρειάζεται παγωτομηχανή και δεν απαιτούνται ενδιάμεσα χτυπήματα!.
Υλικά
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
1 κουτί γάλα εβαπορέ 400 gr
1 σαντιγί μορφάτ
2-3 κουταλιές της σούπας λικέρ
Εκτέλεση
1) Βάζουμε το τενεκεδάκι της μορφάτ στη συντήρηση για 1 ώρα πριν τη χρησιμοποιήσουμε.
2) Τοποθετούμε το εβαπορέ στην κατάψυξη για περίπου 1.5 ώρα.
3) Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τη μορφάτ με το μίξερ για τουλάχιστον 10 λεπτά. Είναι ΠΟΛΥ σημαντικό η σαντιγί να χτυπηθεί πάρα πολύ καλά προκειμένου το παγωτό να βγει μαλακό.
4) Ρίχνουμε στο μπολ και το ζαχαρούχο γάλα και χτυπάμε με το μίξερ σε δυνατή ταχύτητα για ακόμη 1 λεπτό.
5) Βγάζουμε το εβαπορέ από την κατάψυξη και το προσθέτουμε στο μπολ. Ρίχνουμε και το κονιάκ και xτυπάμε με το μίξερ σε δυνατή ταχύτητα για άλλα 10 λεπτά.
6) Ρίχνουμε το μείγμα μας σε ένα μεταλλικό μπολ παγωτού και το βάζουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 12 ώρες.
Η ποσότητα του παγωτού που παράγεται είναι περίπου 2 λίτρα.
- Μπορεί η κηπουρική να μειώσει το άγχος και την κατάθλιψη;
- Στερεύει η Ελλάδα από εργατικά χέρια; – Σε ποιους κλάδους καταγράφονται ελλείψεις
- Δύο ανήλικοι και ένας 18χρονος ξυλοκόπησαν και λήστεψαν διανομέα στην Αργυρούπολη
- Συνταγή: Muffins με βατόμουρα και λευκή σοκολάτα
- Μέτρα για πνευματική ιδιοκτησία και επάρκεια φαρμάκων στην Ευρώπη
- Δίκη Χρυσής Αυγής: Η ώρα της εισαγγελέως για τους 42 κατηγορούμενους
- Ιντιάνα: Μπλόκο στον Τραμπ και από Ρεπουμπλικανούς για τον ανασχεδιασμό του εκλογικού χάρτη
- Γυμναστική: Το μυστικό για να γίνει μέρος της καθημερινότητάς σας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 12.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/jake-kokot-PbDLAy38QZM-unsplash-315x220.jpg)












































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442