Κοζάνη: Ολική καταστροφή στα ροδάκινα
Για ολική καταστροφή από το χαλάζι που έπεσε στην περιοχή της Κοζάνης μιλούν οι παραγωγοί ροδάκινου στο Βελβεντό, οι οποίοι εκτός της απώλειας της φετινής παραγωγής, μιλούν για «τεράστια ζημιά» του φυτικού κεφαλαίου. «Μπορεί η χθεσινή χαλαζόπτωση να κράτησε μόλις δέκα λεπτά, αλλά είχε τέτοια ένταση και μανία που όχι μόνο αφάνισε το 20% επί […]
Για ολική καταστροφή από το χαλάζι που έπεσε στην περιοχή της Κοζάνης μιλούν οι παραγωγοί ροδάκινου στο Βελβεντό, οι οποίοι εκτός της απώλειας της φετινής παραγωγής, μιλούν για «τεράστια ζημιά» του φυτικού κεφαλαίου.
«Μπορεί η χθεσινή χαλαζόπτωση να κράτησε μόλις δέκα λεπτά, αλλά είχε τέτοια ένταση και μανία που όχι μόνο αφάνισε το 20% επί της συνολικής παραγωγής που είχε σωθεί από τον παγετό Μαρτίου-Απριλίου, αλλά κατάφερε σημαντικές πληγές στα δέντρα μας», επισήμανε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος ΑΣΕΠΟΠ Βελβεντού Νίκος Κουτλιάμπας, εκφράζοντας την ανησυχία του ότι «ίσως πολλοί παραγωγοί δεν θα καταφέρουν να σώσουν τα δέντρα τους και φοβάμαι ότι θα χαθούν στρέμματα ολόκληρα».
Διευκρίνισε πως οι 400 παραγωγοί που καλλιεργούν 12.000 στρέμματα με επιτραπέζια ροδάκινα και νεκταρίνια στην περιοχή, «βρισκόμαστε πραγματικά σε απόγνωση» και πρόσθεσε ότι «η οικονομική ζημιά αναμένεται μεγάλη, καθώς κάποιοι παραγωγοί δεν πρόλαβαν να συγκομίσουν ούτε ένα φρούτο».
Υπενθυμίζεται ότι στην περιοχή 400 παραγωγοί καλλιεργούν λίγο περισσότερα από 10.000 στρέμματα συνολικά, με τη μέση ετήσια παραγωγή στα 20 εκατ. κιλά ροδάκινα και νεκταρίνια και με το μέσος κόστος παραγωγής ανά στρέμμα να κυμαίνεται στα 1000 ευρώ.
Στο μεταξύ, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο προϊστάμενος του ΕΛΓΑ στην Κοζάνη Γιώργος Βρόντζος, σήμερα θα γίνει επισήμανση των ζημιών και θα οριοθετηθεί η πληγείσα από τη χθεσινή χαλαζόπτωση περιοχή. «Με βάση την πληροφόρηση που έχουμε, το χαλάζι έπεσε από το Βελβεντό και προς το φράγμα του Αλιάκμονα», επισήμανε ο κ. Βρόντζος.
Πηγή ΑΠΕ – ΜΠΕ
- Νότια Κορέα: Καταδικάζει την ανάρτηση πανό στη ρωσική πρεσβεία με το μήνυμα «η νίκη θα είναι δική μας»
- Ιράν: «Ενθαρρυντικά μηνύματα» από τις πρόσφατες διαπραγματεύσεις βλέπει ο πρόεδρος Πεζεσκιάν
- Η Κίνα αξιολογεί την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου και καλεί τις ΗΠΑ να άρουν τους «μονομερείς» δασμούς
- Μεξικό: Ο ρόλος των ΗΠΑ στην επιχείρηση εξόντωσης του βαρόνου ναρκωτικών Ελ Μέντσο
- Αλβανία: Η άνοδος και η πτώση της Air Albania – Η σιωπηλή μονομαχία με την Turkish Airlines
- Ρωσία: Ο Πούτιν θεωρεί «ύψιστη προτεραιότητα» την ανάπτυξη των πυρηνικών δυνάμεων της χώρας
- Βενεζουέλα: Αποφυλακίστηκαν άλλοι 23 πολιτικοί κρατούμενοι βάσει του νόμου περί αμνηστίας
- Μεξικό: Οι ΗΠΑ προτρέπουν τους Αμερικανούς «να παραμείνουν σε ασφαλή καταφύγια»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




![Δόθηκε στην πυρά ο καρνάβαλος: Φαντασμαγορικά σκηνικά στην Πάτρα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/karnavali_patra_2026_lixi-1200x700-146x85.jpg)

![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 23.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/franz-nawrath-0vk_5JmDDZw-unsplash-315x220.jpg)










































![Δόθηκε στην πυρά ο καρνάβαλος: Φαντασμαγορικά σκηνικά στην Πάτρα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/karnavali_patra_2026_lixi-1200x700-315x220.jpg)
























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442