Ισραήλ: Δύο Ισραηλινοί τραυματίστηκαν με μαχαίρι – Νεκρός Παλαιστίνιος φερόμενος ως δράστης
Το περιστατικό σημειώθηκε κοντά στη συνοικία Σεΐχ Τζάρα, όπου πιθανές εξώσεις παλαιστινιακών οικογενειών προκάλεσαν μαζικές διαδηλώσεις και συνέβαλαν ώστε να ξεσπάσουν εχθροπραξίες ανάμεσα στο Ισραήλ και μαχητές της Γάζας επί 11 ημέρες.
Ένας Παλαιστίνιος τραυμάτισε σήμερα με μαχαίρι δύο Ισραηλινούς, ανάμεσά τους έναν στρατιώτη, και στη συνέχεια πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε κοντά σε μια περιοχή της Ανατολικής Ιερουσαλήμ που ήταν το επίκεντρο διαδηλώσεων των Παλαιστινίων, σύμφωνα με υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.
Η υπηρεσία ασθενοφόρων του Ισραήλ, Magen David Adom, ανέφερε πως δύο άνδρες ηλικίας περίπου 20 ετών τραυματίστηκαν κατά την επίθεση, ένας σοβαρά και ένας ελαφρά.
Η υπηρεσία έκτακτης ανάγκης Zaka, η οποία έστειλε επίσης ένα πλήρωμα στο σημείο, επιβεβαίωσε πως ο φερόμενος ως επιτιθέμενος σκοτώθηκε.
Η αστυνομία είχε δηλώσει νωρίτερα πως είχε «εξουδετερωθεί».
Το περιστατικό σημειώθηκε κοντά στη συνοικία Σεΐχ Τζάρα, όπου πιθανές εξώσεις παλαιστινιακών οικογενειών προκάλεσαν μαζικές διαδηλώσεις και συνέβαλαν ώστε να ξεσπάσουν εχθροπραξίες ανάμεσα στο Ισραήλ και μαχητές της Γάζας επί 11 ημέρες.
Ο στρατός δήλωσε πως ένας από τους τραυματίες είναι στρατιώτης.
Σε βίντεο που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, φαίνεται, φορώντας στολή της αεροπορικής δύναμης του Ισραήλ, με ένα μαχαίρι σφηνωμένο στην πλάτη καθώς γονατίζει στο έδαφος και δέχεται τη φροντίδα των γιατρών.
Η ένταση έχει αυξηθεί στη Σεΐχ Τζάρα και στο Τέμενος Αλ-Άκσα στη Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ, όπου οι ισραηλινές αστυνομικές επιδρομές τις τελευταίες εβδομάδες συνέβαλαν ώστε η ισλαμική Χαμάς, που ασκεί την εξουσία στη Γάζα, να εκτοξεύσει ρουκέτες εναντίον του Ισραήλ.
Μια συμφωνία κατάπαυσης του πυρός ανάμεσα στο Ισραήλ και στη Χαμάς με τη μεσολάβηση της Αιγύπτου τηρείται σήμερα για τέταρτη μέρα. Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν αναμένεται να επισκεφθεί αυτή την εβδομάδα την περιοχή για συνομιλίες με τους ηγέτες του Ισραήλ, των Παλαιστινίων, της Αιγύπτου και της Ιορδανίας.
Πηγή: ΑΜΠΕ
- Ρουμανία: Διαδηλώσεις κατά της διαφθοράς στο δικαστικό σύστημα – Αποκαλύψεις για πιέσεις από υψηλά κλιμάκια
- Ουκρανία: Ο Τραμπ «στέλνει τον Γουίτκοφ στο Βερολίνο» για συνομιλίες με τον Ζελένσκι και ευρωπαίους ηγέτες
- ΗΠΑ – Βενεζουέλα: Αποστρατεύτηκε ο ναύαρχος που έδωσε εντολή για χτύπημα σε επιζώντες
- Βόρεια Κορέα: Το εγκώμιο στρατιωτών που επέστρεψαν από τη Ρωσία έπλεξε ο Κιμ Γιονγκ Ουν
- Ουκρανία: O Τραμπ ζήτησε από τις Ε3 να πιέσουν τον Ζελένσκι να συμφωνήσει με τη Ρωσία
- Βενεζουέλα: «Ο Μαδούρο να καταλάβει ότι πρέπει να φύγει», λέει η Ματσάδο
- Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: «Οι τύραννοι δεν διοικούν για πάντα…»
- Φοινικούντα: «Φάνηκε ότι έστησαν την κομπίνα για τα περιουσιακά» λέει μάρτυρας για το διπλό φονικό
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-111x85.jpg)




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 13.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/nathan-anderson-npruZYZgfA0-unsplash-315x220.jpg)




















![Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης κατέσχεσαν δεξαμενόπλοιο με «λαθραίο ντίζελ» [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/Iran-tanker-1-315x220.jpg)

![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-315x220.jpg)










































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442