Sinopharm: Ο ΠΟΥ ενέκρινε το κινέζικο εμβόλιο
Πρόκειται για το πρώτο εμβόλιο που παίρνει έγκριση από τον διεθνή οργανισμό και δεν παράγεται σε φαρμακοβιομηχανία της Δύσης.
Ο ΠΟΥ ενέκρινε το εμβόλιο Sinopharm, το πρώτο εμβόλιο που δεν παράχθηκε σε Δυτική φαρμακοβιομηχανία. Έχουν ήδη χορηγηθεί 65 εκατομμύρια δόσεις του συγκεκριμένου σκευάσματος, σε μία σειρά από χώρες εκτός από τις Αφρικής, της Ασίας, της Νότιας Αμερικής.
Χρησιμοποιείται ακόμα και στην Ευρώπη, σε χώρες εκτός ΕΕ αλλά και στην Ουγγαρία που είναι μέλος.
Οι πληροφορίες που έχουμε για το εμβόλιο είναι λίγες ωστόσο σύμφωνα με δημοσιεύματα η αποτελεσματικότητα του φτάνει στο 79%.
Διατηρείται σε κανονικές θερμοκρασίες ψυγείου και ήδη έχουν χορηγηθεί 65 εκατομμύρια δόσεις του σκευάσματος.
Βρετανία: Όχι εμβολιασμούς με AstraZeneca στους κάτω των 40
Τη μη χρήση του εμβολίου της ΑΖ στις ηλικίες κάτω των 40 ετών συνέστησε η βρετανική ρυθμιστική αρχή αναφέροντας ότι σε αυτές τις ηλικίες θα πρέπει να προσφέρεται κάποιο άλλο εμβόλιο. Η σύσταση γίνεται λόγω των θρομβολιτικών επεισοδίων που έχουν καταγραφεί. Ενώ στον γενικό πληθυσμό η συχνότητα είναι 1 προς 100.000, στους κάτω των 40 τα επεισόδια είναι ένα ανά 60.000.
Παράλληλα ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων ανακοίνωσε ότι ερευνά περιστατικά του συνδρόμου Γκίγιεν Μπαρέ μετά από εμβολιασμό με ΑΖ. Πρόκειται για μια κατάσταση κατά την οποία το ανοσοποιητικό σύστημα επιτίθεται στο νευρικό και προκαλεί μερική παράλυση, που συνήθως διαρκεί από μερικές ώρες έως λίγες εβδομάδες.
- Προειδοποίηση ΔΝΤ: Ο πόλεμος μπορεί να βυθίσει σε επισιτιστική ανασφάλεια άλλα 45 εκατ. ανθρώπους
- Ο Μαρκ Ρούτε αποθέωσε τον… Τραμπ: «Θαυμάζω την ηγεσία του» – Τι είπε για τον «αφανισμό» του Ιράν
- Ρίξτε μια ματιά στο τρένο με το οποίο ταξίδευε ο Τίτο
- Εκτός ο Ευαγγέλου: Χωρίς Έλληνα διαιτητή το μουντιάλ, όπου πάνε Νορβηγός και Σουηδός
- «Κροτίδες» μεταξύ ΠΑΣΟΚ-Γεωργιάδη για τα ρουσφέτια: Τώρα θυμήθηκε το Πάσχα ο ρουσφετάκιας υπουργός για να ξεφύγει
- Οι νέοι αλλάζουν τους κανόνες εργασίας και λένε «όχι» στο burnout του γραφείου – 1 στους 4 επιλέγει τεχνικά επαγγέλματα
- H Γη γίνεται όλο και φωτεινότερη τις νύχτες – Η Ευρώπη όμως σκοτείνιασε
- Ο Κάραγκερ δεν «μάσησε» τα λόγια του για τις μεταγραφές της Λίβερπουλ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 09.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/evgeni-tcherkasski-6AcF6hcRU8A-unsplash-1-315x220.jpg)









































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442