Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Tesla : Τι απαντά ο Έλον Μασκ για το θανατηφόρο τροχαίο με «άδεια τη θέση του οδηγού»

Tesla : Τι απαντά ο Έλον Μασκ για το θανατηφόρο τροχαίο με «άδεια τη θέση του οδηγού»

Σύμφωνα με την αστυνονία, κανείς δεν βρισκόταν στην θέση του οδηγού όταν το Tesla βγήκε από το δρόμο

Σε γόρδιο δεσμό έχει εξελιχθεί για τις αρχές των ΗΠΑ η εξακρίβωση των αιτιών που προκάλεσε την τραγική κατάληξη δύο επιβατών ενός Tesla Model S, το οποίο κινείτο χωρίς την παρουσία ανθρώπου πίσω από το τιμόνι.

Το δυστύχημα συνέβη το βράδυ του Σαββάτου όταν το όχημα συνέχισε να κινείται ευθεία αντί να ακολουθήσει στροφή του δρόμου. Επιβάτες ήταν δύο άνδρες ηλικίας 59 και 69 ετών, ένας εκ των οποίων καθόταν στη θέση του συνοδηγού, με τον έτερο να βρίσκεται στα πίσω καθίσματα.

Το αυτοκίνητο τυλίχθηκε στις φλόγες και οι δύο επιβαίνοντες εντοπίστηκαν μόνο αφότου η πυροσβεστική έσβησε τη φωτιά.

Αν και παραμένει ασαφές αν είχε ενεργοποιηθεί η λειτουργία «αυτόματου πιλότου», το οποίο προσφέρει αυτόνομη οδήγηση σε μεγάλους αυτοκινητοδρόμους, η αστυνομία της κομητείας Χάρις του Τέξας πιστεύει ότι κανείς από τους δύο επιβαίνοντες δεν είχε τον έλεγχο του αυτοκινήτου.

Στο μεταξύ πάντως η αμερικανική Υπηρεσία Ασφάλειας Εθνικών Αυτοκινητοδρόμων διεξάγει έρευνα για 27 τροχαία ατυχήματα με αυτοκίνητα Tesla.

Τι απαντά ο Έλον Μασκ

Άμεση ήταν η αντίδραση του Έλον Μασκ, που έσπευσε να υπεραμυνθεί το Autopilot δηλώνοντας πως οι πιθανότητες ατυχήματος ενός Tesla με ενεργοποιημένο το σύστημα είναι 10 φορές λιγότερες από ό,τι σε ένα συμβατικό αυτοκίνητο.

Ο ισχυρός άνδρας της Tesla, μάλιστα συνόδευσε την ανάρτησή τoυ στο twitter με τη δημοσίευση της αναφοράς ασφαλείας για το πρώτο τρίμηνο του 2021.

«Το πρώτο τρίμηνο του 2021, καταγράψαμε 1 ατύχημα ανά 6,7 εκατ. χιλιόμετρα με ενεργοποιημένο το Autopilot. Για όσους οδηγούσαν χωρίς Autopilot, επωφελούμενοι αποκλειστικά από τα συστήματα ενεργητικής ασφάλειας, η αναλογία ήταν 1 ατύχημα κάθε 3,3 εκατ. χιλ.

»Ως μέτρο σύγκρισης, τα πιο πρόσφατα στοιχεία της NHTSA καταδεικνύουν πως στις ΗΠΑ σημειώνεται ένα ατύχημα κάθε 779.000 χιλιόμετρα.», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Το περιστατικό έρχεται να ενισχύσει την ανησυχία για την ασφάλεια των συστημάτων αυτόνομης οδήγησης. Η Tesla επιμένει ότι ακόμα και όταν ο αυτόματος πιλότος είναι ενεργοποιημένος ο οδηγός πρέπει να κρατά τα χέρια στο τιμόνι και να είναι έτοιμος να παρέμβει.

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Στέψη ή επιστροφή στον Ρέντη;

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός αναμετρώνται στο Μετς σήμερα Τετάρτη (24/4, 17:30) για τον τέταρτο τελικό της Volley League γυναικών, με τις «ερυθρόλευκες» να προηγούνται 2-1

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024