Πούτιν προς Μέρκελ και Μακρόν : Ανησυχώ σοβαρά για την κλιμάκωση στην ανατολική Ουκρανία
Το Κρεμλίνο, στην ανακοίνωσή του για τη βιντεοδιάσκεψη Πούτιν, Μέρκελ και Μακρόν, ιεράρχησε το Ουκρανικό ως κεντρικό θέμα της συζήτησης των τριών ηγετών.
Τη σοβαρή ανησυχία του για «την προκαλούμενη από την Ουκρανία κλιμάκωση της ένοπλης αντιπαράθεσης στη γραμμή αντιπαράταξης» στα ανατολικά της χώρας, εξέφρασε ο Βλαντιμίρ Πούτιν στην καγκελάριο της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ και τον πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, σύμφωνα με ανακοίνωση του Κρεμλίνου, που ιεραρχεί ως κεντρικό ζήτημα της βιντεοδιάσκεψης των τριών ηγετών το Ουκρανικό.
Για το εμβόλιο Sputnik V
Κατά την ίδια ανακοίνωση συζητήθηκαν επίσης «οι προοπτικές πιστοποίησης στην Ευρωπαϊκή Ενωση του ρωσικού εμβολίου Sputnik V, καθώς και η πιθανή εξαγωγή και κοινή παραγωγή του σκευάσματος αυτού στις χώρες της ΕΕ».
Ο ρώσος ηγέτης «εξέφρασε εκ νέου την ετοιμότητα για αποκατάσταση φυσιολογικής αποπολιτικοποιημένης συνεργασίας με την ΕΕ, εάν γι’ αυτό εκδηλωθεί ενδιαφέρον από την άλλη πλευρά», και «δόθηκαν σχετικές διευκρινίσεις για τα αντικειμενικά δεδομένα» της υπόθεσης Ναβάλνι, που ήγειραν κατά την τριμερή συζήτηση οι Α. Μέρκελ και Ε. Μακρόν.
Συρία και Λιβύη
Σύμφωνα με το Κρεμλίνο, στη Συρία «συνεχίζεται η σταθεροποίηση της κατάστασης» και προέχει η παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στον συριακό λαό.
Για τη Λιβύη εκφράσθηκε κοινή ικανοποίηση για την τήρηση της κατάπαυσης του πυρός και η ελπίδα ότι ο σχηματισμός ενιαίων μεταβατικών οργάνων εξουσίας θα προωθήσει αποτελεσματική πολιτική διαδικασία διευθέτησης με τη συμμετοχή όλων των κομβικών λιβυκών δυνάμεων.
Πηγή: ΑΠΕ
- Προπονήσεις: Γιατί είναι πιο δύσκολες τον χειμώνα;
- Τα SOS της τελευταίας στιγμής για το επίδομα θέρμανσης: Εκπνέει η προθεσμία – Τα ποσά που θα δοθούν
- Κακοκαιρία Byron: Τι ισχύει σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα – Πού θα είναι κλειστά τα σχολεία
- Στην 5η θέση η Ελλάδα ως προορισμός ευεξίας διεθνώς
- Συνταγή: Κοτόπουλο με γιαούρτι & μπαχαρικά
- Global Peace Index: Πόσο ασφαλής και ειρηνική είναι η Ελλάδα – Υποχώρησε στην παγκόσμια κατάταξη
- Ο μύθος ότι η Δημοκρατία και η πολιτική υποφέρουν από κόπωση – Το παράδειγμα της Γαλλίας
- Κακοκαιρία Byron: Πώς θα εξελιχθεί τις επόμενες ώρες – Κόκκινος συναγερμός για πολλές περιοχές
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 05.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-kammeran-gonzalez-keola-3137381-9559884-315x220.jpg)






































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442