Σεσημασμένος για δολοφονία συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη για βιασμό τριών γυναικών
Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων Θεσσαλονίκης, έφτασαν στα ίχνη του ύστερα από καταγγελίες που έγιναν τις τελευταίες μέρες
Τριανταοκτάχρονος συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη, κατηγορούμενος ότι βίασε τρεις γυναίκες, προσποιούμενος προηγουμένως ότι είναι αστυνομικός.
Με την υποτιθέμενη αυτή ιδιότητα προσέγγισε, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ., τα θύματά του και τα υποχρέωνε να επιβιβαστούν στο αυτοκίνητό του με το πρόσχημα της διενέργειας ελέγχου. Στη συνέχεια, οδηγούσε τις γυναίκες είτε σε έρημες περιοχές ή σε σπίτι όπου φέρεται να τις βίαζε.
Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων Θεσσαλονίκης, έφτασαν στα ίχνη του ύστερα από καταγγελίες που έγιναν τις τελευταίες μέρες. Η φερόμενη δράση του έλαβε χώρα το διάστημα από 15 έως 20 Μαρτίου, όταν με τον παραπάνω τρόπο βίασε αρχικά δύο γυναίκες, τις οποίες προσέγγισε στην περιοχή των Γιαννιτσών -εκ των οποίων η μία εκδιδόμενη- και ακολούθησε τρίτος βιασμός γυναίκας, αυτή τη φορά στην περιοχή των Συκεών.
Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, σε κάποιες περιπτώσεις ο 38χρονος άρπαξε χρήματα αλλά και ένα κινητό τηλέφωνο από τα θύματά του. Εις βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για βιασμό, αντιποίηση Αρχής, ληστεία και παράβαση του νόμου περί όπλων.
Σεσημασμένος και για δολοφονία
Κατά την ίδια ανακοίνωση, ο κατηγορούμενος είναι σεσημασμένος για δολοφονία, η οποία διαπράχθηκε τον Δεκέμβριο του 2010 στη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για τον φόνο 58χρονου ψυχιάτρου, υπόθεση για την οποία είχε καταδικαστεί μαζί με την κουβανικής καταγωγής αρραβωνιαστικιά του, που ήταν πρώην σύζυγος του θύματος.
Το ζευγάρι, σύμφωνα με το ΑΠΕ, είχε τιμωρηθεί από το Εφετείο σε ισόβια κάθειρξη, αλλά προσέφυγε στον Άρειο Πάγο, με το σκεπτικό ότι έπρεπε να τους αναγνωριστεί ελαφρυντικό.
Η προσφυγή έγινε δεκτή από το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο, με αποτέλεσμα η υπόθεση να επιστρέψει στο Εφετείο, μόνο όμως ως προς το σκέλος της χορήγησης ελαφρυντικού, το οποίο τελικώς δόθηκε και τα ισόβια μετατράπηκαν σε κάθειρξη 15 ετών. Ύστερα από την εξέλιξη αυτή, το ζεύγος των κατηγορουμένων αποφυλακίστηκε με όρους τον περασμένο Φεβρουάριο.
- Ολυμπιακός: Έχουν απομείνει λιγότερα από 800 εισιτήρια – Πάει για sold out και το ματς με τον ΟΦΗ
- Γιατί ύψωσε το μεσαίο δάχτυλο ο Πάντερ στους οπαδούς του Ερυθρού Αστέρα
- Θεσσαλονίκη: Τον ξυλοκόπησε στη μέση του δρόμου για να αποσύρει μήνυση εις βάρος του – Ο δράστης συνελήφθη
- Κακοκαιρία Byron: Πλημμυρισμένοι δρόμοι και διακοπές κυκλοφορίας σε Πιερία, Χαλκιδική και Ημαθία
- Μπιενάλε Βενετίας 2026: Οι συμμετοχές μέχρι στιγμής – Με τον Ανδρέα Αγγελιδάκη θα δώσει το παρών η Ελλάδα
- Αλέξης Γρηγορόπουλος: Λουλούδια στο σημείο που δολοφονήθηκε στα Εξάρχεια
- Φοροδιαφυγή: AI και ψηφιακούς ελέγχους επιστρατεύει η ΑΑΔΕ
- Χανιά: Νεκρός αθλητής μπάσκετ με αμαξίδιο σε τροχαίο στη Σούδα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 06.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-eser-tokas-54876734-25854069-315x220.jpg)


































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442