Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συρία : Σε κορεσμό οι ΜΕΘ - Σαρώνουν τα κρούσματα

Συρία : Σε κορεσμό οι ΜΕΘ – Σαρώνουν τα κρούσματα

Οι μονάδες εντατικής θεραπείας που διατίθενται αποκλειστικά σε ασθενείς με κορονοϊό στην Δαμασκό έφθασαν σε κορεσμό και το ποσοστό πληρότητας ανήλθε στο 100%, ανακοίνωσε σήμερα αξιωματούχος του υπουργείου Υγείας.

Οι μονάδες εντατικής θεραπείας που διατίθενται αποκλειστικά σε ασθενείς με κορονοϊό στην Δαμασκό έφθασαν σε κορεσμό και το ποσοστό πληρότητας ανήλθε στο 100%, ανακοίνωσε σήμερα αξιωματούχος του υπουργείου Υγείας.

Από την αρχή της πανδημίας, είναι η πρώτη φορά που οι συριακές αρχές κάνουν μια τέτοια ανακοίνωση, παρότι πρόσφατα έκαναν λόγο για αύξηση των μολύνσεων και κάλεσαν τους πολίτες να τηρούν τα μέτρα πρόληψης.

Σε άλλες επαρχίες

«Το ποσοστό πληρότητας των κλινών στις ΜΕΘ για τους ασθενείς που έχουν προσβληθεί από τον κορονοϊό στα δημόσια νοσοκομεία ανήλθε στο 100% στη Δαμασκό», ανακοίνωσε ο διευθυντής του τμήματος εκτάκτων καταστάσεων του υπουργείου Υγείας, Ταουφίκ Χασάμπα, όταν ρωτήθηκε από το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Sana.

«Ορισμένος αριθμός ασθενών που μολύνθηκαν από τον ιό και που χρειάζονταν νοσηλεία σε ΜΕΘ διακομίστηκαν σε άλλες επαρχίες» διευκρινίζει ο εκπρόσωπος, επισημαίνοντας «μια απότομη αύξηση της τοπικής εξάπλωσης» του ιού.

Πόσα κρούσματα

Οι περιοχές που τελούν υπό τον έλεγχο της Δαμασκού –σχεδόν τα δύο τρίτα του εδάφους — έχουν επισήμως καταγράψει 16.776 κρούσματα κορονοιού, από τα οποία περισσότεροι από 1.000 θάνατοι.

Γιατροί και οργανώσεις του ΟΗΕ εκτιμούν ωστόσο ότι ο αριθμός των κρουσμάτων μπορεί να είναι πολύ πιο υψηλός κυρίως λόγω του περιορισμένου αριθμού των τεστ.

Η Δαμασκός εντάχθηκε στην πρωτοβουλία Covax του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, στόχος του οποίου είναι να βοηθήσει τις πιο φτωχές χώρες του κόσμου να αποκτήσουν το εμβόλιο.

Σε έναν πρώτο χρόνο, ο ΠΟΥ, η Unicef και η Συμμαχία του Εμβολίου (Gavi) έχουν στόχο να παράσχουν περισσότερο από ένα εκατομμύριο δόσεις του εμβολίου της AstraZeneca για την κάλυψη του 3% του πληθυσμού στις περιοχές που ελέγχονται από τις κυβερνητικές δυνάμεις και σε αυτές της βορειοανατολικής Συρίας (υπό κουρδικό έλεγχο).

Ο εμβολιασμός

«Η πρώτη χορήγηση εμβολίων προβλέπεται έως τα τέλη του πρώτου τριμήνου του 2021 ή το προσεχές τρίμηνο το αργότερο», ανακοίνωσε σήμερα το Γραφείο Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων του ΟΗΕ (OCHA), σε έκθεση του ΠΟΥ.

Η έκθεση υπογραμμίζει «την ευθραυστότητα του συριακού συστήματος υγείας και την έλλειψη προσωπικού του, σε μια χώρα όπου ο πόλεμος κατέστρεψε και τις ιατρικές υποδομές.

Ο πρόεδρος Μπασάρ αλ-‘Ασαντ και η σύζυγός του ανακοίνωσαν στις 8 Μαρτίου ότι διαγνώστηκαν με Covid-19. Αλλά «είναι στην ανάρρωση», ανακοίνωσε την Τετάρτη η προεδρία.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Sports in

Τι είπε ο Μεντιλίμπαρ για Τζολάκη, ΠΑΟΚ, Άστον Βίλα και τη θερμή υποδοχή του κόσμου

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ μίλησε, μεταξύ άλλων, για το κρίσιμο ντέρμπι της Κυριακής (21/4, 20:30) με τον ΠΑΟΚ στο «Γ. Καραϊσκάκης»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024