Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
To Fiat 500 θα επιβραβεύει τους «αποδοτικούς» οδηγούς σε κρυπτονομίσματα

To Fiat 500 θα επιβραβεύει τους «αποδοτικούς» οδηγούς σε κρυπτονομίσματα

Η ιταλική φίρμα αποφάσισε να εκμεταλλευτεί την ψηφιακότητα των ημερών και την αυξανόμενη απήχηση των κρυπτονομισμάτων, υιοθετώντας σε μια καινοτόμο ιδέα για την επιβράβευση των οδηγών που κινούνται χωρίς να καταναλώνουν πολλή ενέργεια.

H Fiat λανσάρει ένα καινοτόμο πρόγραμμα ανταποδοτικότητας για τους… αποδοτικούς οδηγούς του ηλεκτροκίνητου 500 τους οποίους θα ανταμείβει σε κρυπτονόμισμα.

Οι οδηγοί που θα επιδεικνύουν ιδιαίτερη σύνεση σε ό,τι αφορά τον τρόπο που κινούνται σε επίπεδο αποδοτικότητας θα ανταμείβονται σε KiriCoins τα οποία στη συνέχεια θα μπορούν να εξαργυρώσουν σε διαδικτυακές συναλλαγές που γίνονται σε κρυπτονομίσματα ενώ θα επιβραβεύονται επίσης με vouchers που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε πλατφόρμες όπως το Netflix, η Amazon, η Apple ή το Spotify.

Οι επιδόσεις τους θα αξιολογούνται βάσει του συστήματος eco:Score που εντάσσεται στο infotainment του νέου ηλεκτρικού 500 ενώ τα KiriCoins θα αποθηκεύονται στο ψηφιακό πορτοφόλι μέσω της εφαρμογής Fiat.

Η συγκεκριμένη ιδέα και η τεχνολογία που βρίσκεται πίσω της, δημιουργήθηκε από μια βρετανική start-up ονόματι Kiri Technologies και σχεδιάστηκε ειδικά για να καλύψει τις νέες υπηρεσίες e-Mobility του ομίλου Stellantis. Αρχικά η ψηφιακή πλατφόρμα Kiri θα είναι διαθέσιμη σε 13 χώρες.

Σε ό,τι αφορά τα στοιχεία που συλλέγει η εφαρμογή και τη λειτουργικότητά της, καταγράφει ουσιαστικά την ταχύτητα και τις διανυθείσες αποστάσεις, στη συνέχεια τα ανεβάζει στο cloud της Kiri και αυτά αυτομάτως μετατρέπονται σε κρυπτονομίσματα. Στη συνέχεια οι χρήστες μπορούν να κατεβάσουν την ανταμοιβή τους στα smartphone τους και να τα εξαργυρώσουν σε υπηρεσίες που παρέχονται από την Kiri.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Fiat κατά την οδήγηση σε αστικό περιβάλλον ένα χιλιόμετρο αξίζει περίπου ένα KiriCoin, δηλαδή 2 λεπτά του ευρώ. Συνεπώς με μια μέση χρήση 15.000χλμ. ανά έτος, ο χρήστης θα κερδίζει περίπου 150 ευρώ. Αυτή είναι και η βασική ιδέα η οποία εξελίσσεται ώστε ο χρήστης να αυξάνει το κέρδος σύμφωνα με τον τρόπο που οδηγεί.

Ο οδηγός ενημερώνεται για την βαθμολογία του μεταξύ 0 και 100 μέσω του συστήματος πολυμέσων Uconnect και της λειτουργίας eco:Score και εκείνοι με την καλύτερη βαθμολογία θα λαμβάνουν επιπλέον ειδικές προσφορές από συνεργάτες του προγράμματος όπως οι Amazon, Apple, Netflix, Spotify Premium και Zalando.

Σύμφωνα με την ιταλική φίρμα τα προγράμματα ανταποδοτικότητας αναμένεται να είναι το επόμενο “hot thing” στην αυτοκινητοβιομηχανία καθώς και ιδανικός τρόπος για να προαχθεί η αποδοτική οδήγηση αλλά και η προώθηση περιβαλλοντικά ενσυνείδητων προϊόντων από εταιρείες που ακολουθούν βιώσιμες πρακτικές και τα οποία κάλλιστα μπορούν δυνητικά να αποτελούν την ανταπόδοση.

Όπως εξήγησε ο Giorgio Neri, Launch Manager και e-Mobilty Manager στην Fita =: «Για την υποστήριξη μιας τόσο πρωτοποριακής ιδέας χρειαζόταν ένα επίσης πρωτοποριακό αυτοκίνητο, όπως είναι το νέο ηλεκτρικό 500. Ένα ορόσημο της αυτοκίνησης με κορυφαία συνδεσιμότητα, το οποίο επιβραβεύει τους χρήστες με KiriCoins και τους δίνει τη δυνατότητα αγοράς φιλικών προς το περιβάλλον προϊόντων από εταιρείες που μοιράζονται τις ίδιες ιδέες με εμάς για βιώσιμες πρακτικές».

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Στέψη ή επιστροφή στον Ρέντη;

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός αναμετρώνται στο Μετς σήμερα Τετάρτη (24/4, 17:30) για τον τέταρτο τελικό της Volley League γυναικών, με τις «ερυθρόλευκες» να προηγούνται 2-1

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024