Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
TikTok: Επικίνδυνη η μόδα με τα «σπιτικά» fillers χειλιών, λένε οι ειδικοί

TikTok: Επικίνδυνη η μόδα με τα «σπιτικά» fillers χειλιών, λένε οι ειδικοί

Οι ειδικοί προειδοποιούν για τη μόδα που έχει κατακλύσει το TikTok.

Εάν έχετε μπει πρόσφατα στο TikTok πιθανότατα να έχετε πέσει πάνω σε βίντεο χρηστών να κάνουν DIY fillers χειλιών χρησιμοποιώντας στυλό μεσοθεραπείας χωρίς βελόνα, με υαλουρονικό οξύ.

Τα συγκεκριμένα στυλό αναπτύχθηκαν αρχικά για ενέσεις ινσουλίνης.

Πολλοί influencers διατείνονται ότι τα στυλό, που λειτουργούν με την πίεση αέρα αντί με βελόνα, αποτελούν έναν εύκολο και ανώδυνο τρόπο να «γεμίσει» κανείς μόνος του τα χείλη του στο σπίτι.

Ωστόσο, οι γιατροί εκφράζουν την ανησυχία τους για επικίνδυνη τάση και προειδοποιούν τους χρήστες σχετικά με τις πιθανές, σοβαρές παρενέργειες.

@tuneuhWatch till the kinda end for some free cackles. Round one is done with my hyaluron pen. #hyaluronpen #lipfiller #diy #ThinkingAbout #UpTheBeat♬ original sound – Tanya Martin

Σύμφωνα με συνέντευξη του Insider με τη δερματολόγο Debra Jaliman, το εργαλείο που χρησιμοποιείται στα βίντεο μπορεί να δημιουργήσει εξογκώματα, πρήξιμο και, σε ορισμένες περιπτώσεις, ακόμα και τύφλωση.

«Αυτό είναι πραγματικά ένα από τα χειρότερα πράγματα που έχω δει», είπε η ίδια, προσθέτοντας ότι ορισμένα από τα προϊόντα που διαφημίζονται ως fillers στο Amazon «μπορεί να μην είναι καν πραγματικά fillers».

Η δερματολόγος επίσης ανέφερε ότι οι χρήστες που εμφανίζονται στα βίντεο δεν χρησιμοποιούν κατάλληλες τεχνικές αποστείρωσης, κάτι που μπορεί να προκαλέσει σοβαρή λοίμωξη.

Επιπλέον, το να κάνεις ένεση στον εαυτό σου είναι αρκετά δύσκολο και χωρίς την κατάλληλη εκπαίδευση, υπάρχει κίνδυνος να χτυπήσεις κάποιο αιμοφόρο αγγείο ή να προκαλέσεις ζημιά σε άλλες ευαίσθητες περιοχές.

Επομένως εάν θέλετε fillers πηγαίνετε σε γιατρό και-προς θεού-μην δοκιμάσετε να το κάνετε μόνοι σας στο σπίτι.

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024