Παναθηναϊκός – ΑΕΚ : Αθηναϊκό ντέρμπι με φόντο την Ευρώπη
Παναθηναϊκός και ΑΕΚ δεν έχουν περιθώρια για απώλειες στο αποψινό μεταξύ τους ντέρμπι
Με τη… μάχη της Ευρώπης να φουντώνει, τον Αστέρα Τρίπολης να συνεχίζει το καταπληκτικό ντεμαράζ στο δεύτερο γύρο και να έχει πιάσει πλέον τον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ να χάνει χθες στην Τρίπολη, ο Παναθηναϊκός φιλοξενεί απόψε (19:30) την ΑΕΚ στο «Απόστολος Νικολαΐδης», σε ένα ντέρμπι δίχως περιθώρια απωλειών για τις δύο ομάδες.
Οι Πράσινοι προέρχονται από εκτός έδρας ήττα από τον Παναιτωλικό, πρώτη ήττα στο πρωτάθλημα μέσα στο 2021, και παραμένουν στο -3 από την αποψινή τους αντίπαλο.
Ο Λάζλο Μπόλονι δε θα έχει στη διάθεσή του τον Σένκεφελντ απόψε, κάτι που του προκαλεί προβληματισμό, ενώ τα διλήμματα για την ενδεκάδα είναι δύο.
Ο ρουμάνος προπονητής δεν έχει καταλήξει σε μία θέση στην τριάδα της μεσαίας γραμμής, αλλά και στο δεξιό εξτρέμ του.
Αναφορικά με την τακτική του, ο Μπόλονι θα διατηρήσει το σύστημα 4-3-3, με αμυντικό χαφ και δύο εσωτερικούς μέσους στον «άξονά» του.
Ο Διούδης θα υπερασπιστεί την εστία, οι Βέλεθ και Πούγγουρας θα αρχίσουν στο κέντρο της άμυνας, ο Μολό θα καλύψει το δεξιό άκρο και ο Χουανκάρ το αριστερό άκρο.
Στη μεσαία γραμμή, στο επικρατέστερο ενδεχόμενο ο Νιας θα παίξει αμυντικός χαφ και θα τον πλαισιώσουν οι Μαουρίσιο και Αλεξανδρόπουλος.
Στο εναλλακτικό σενάριο, ο Βιγιαφάνιες θα πάρει τη θέση του Νιας και ο Αλεξανδρόπουλος θα μετατεθεί στο «6».
Στην επίθεση, ο Ενγκμπακοτό θα αγωνιστεί ως δεξιός εξτρέμ και ο Ιωαννίδης θα είναι ο «φουνταριστός».
Τη θέση του αριστερού εξτρέμ διεκδικούν οι Αϊτόρ και Καμπετσής, με τον Ισπανό να έχει το προβάδισμα.
Όσον αφορά την ΑΕΚ και τον Μανόλο Χιμένεθ, οι επιλογές του είναι μετρημένες, με δεδομένες τις απουσίες που αντιμετωπίζει.
Ο Αθανασιάδης έχει τον πρώτο λόγο για να πάρει φανέλα βασικού στην εστία της Ένωσης, σε σχέση με τον Τσιντώτα.
Στο κέντρο της άμυνας θα αγωνιστούν οι Νεντελτσιάρου και Λάτσι, ενώ αριστερά θα τοποθετηθεί ο Λόπες.
Στο δεξιό άκρο, ο Χιμένεθ φαίνεται πως θα επιμείνει στον Σβάρνα παρότι είναι στόπερ, αφού ο Ισπανός δεν εμπιστεύεται τον Νταντσένσκο.
Οι Κρίστιτσιτς και Σιμάνσκι θα είναι οι δύο αμυντικοί χαφ, με τον Μάνταλο να έχει επιτελικό ρόλο.
Ο Σάκχοφ συμπεριλήφθηκε στην αποστολή, αλλά μάλλον θα μείνει στον πάγκο.
Λιβάι Γκαρσία και Τάνκοβιτς θα αρχίσουν στα άκρα της επίθεσης και ο Ανσαριφάρντ θα αγωνιστεί στην κορυφή.
- Το είδαμε κι αυτό στο NBA: Η… παραλίγο άμυνα της χρονιάς, με το παπούτσι στο χέρι (vid)
- Οι 36 πόντοι του Φουρνιέ, το ρεκόρ καριέρας με τους Νικς και οι τρεις 30άρες στο 2026 (vids)
- Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (18/3): Δράση με Champions League και τον επαναληπτικό τελικό του Παναθηναϊκού στο βόλεϊ
- «Ξεχύθηκαν» στους δρόμους στο Μαρόκο – Οπαδοί βγήκαν για να πανηγυρίσουν το Κόπα Άφρικα (vids)
- Ο Φουρνιέ… ανάγκασε τον Γιασικεβίτσιους σε αυτοκριτική: «Είναι ξεκάθαρο ότι έκανα κακή δουλειά» (vid)
- Μπαρτζώκας σε Μπόλντγουιν: «Σε αγαπάμε γι αυτό που έκανες στον Παναθηναϊκό» (vid)
- Ο Μπραχίμ Ντίαζ πανηγύρισε το Κόπα Άφρικα στο… Μπερναμπέου (vid)
- Ολυμπιακός: Το πρόγραμμά του μέχρι το φινάλε της κανονικής περιόδου της Euroleague
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 18.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/rafael-barquero-nu-qycrZnS0-unsplash-315x220.jpg)



































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442