Εξαδάκτυλος : Ενδεχομένως από 1ης Μαρτίου να ξανανοίξουν κάποιες δραστηριότητες
«Μέσα στη βδομάδα θα δούμε μια σταθεροποίηση και μια μείωση των κρουσμάτων προς το τέλος της βδομάδας. Οι ΜΕΘ θα κρίνουν την άρση των μέτρων» είπε ο καθηγητής
Το ενδεχόμενο από 1η Μαρτίου να ξανανοίξουν κάποιες δραστηριότητες άφησε ανοιχτό ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος Πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου μιλώντας στον ΣΚΑΪ και τον Γιώργο Αυτιά.
Όπως είπε, «μέσα στη βδομάδα θα δούμε μια σταθεροποίηση και μια μείωση των κρουσμάτων προς το τέλος της βδομάδας. Ενδεχομένως από 1η Μαρτίου να υπάρξει επαναλειτουργία κάποιων δραστηριοτήτων. Οι ΜΕΘ θα κρίνουν την άρση των μέτρων.»
Σχετικά με τις μετακινήσεις και τα ταξίδια, ο κ. Εξαδάκτυλος εξήγησε πως δεν έχουμε φτάσει στο σημείο αυτό της ανοσίας του πληθυσμού με το εμβόλιο, ώστε να αρχίσουν να επιτρέπονται οι μετακινήσεις των εμβολιασμένων από νομό σε νομό.
Ερωτηθείς για το Πάσχα, είπε ότι δεν θα είναι όπως πέρσι που δεν χτύπησαν οι καμπάνες, αλλά ούτε όπως πρόπερσι που τα ρεπορτάζ έδειχναν κοσμοπλημμύρες στις εκκλησίες. Κάπου ενδιάμεσα.
Όσον αφορά τους εμβολιασμούς, φάνηκε αισιόδοξος λέγοντας πως «έχουμε τη δυνατότητα να ξεπεράσουμε και το Ισραήλ.»
«Εφόσον υπάρχει επάρκεια των εμβολίων και με τις αυξημένες δόσεις που αναμένονται, θα τελειώσουμε πολύ πιο γρήγορα.» είπε ο κ. Εξαδάκτυλος.
Παράλληλα, ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γεώργιος Γεωργαντάς σημείωσε πως οι ηλικίας 64-60 και 70-75 θα εμβολιαστούν στην επόμενη φάση μαζί με τις ευπαθείς ομάδες.
«Στόχος είναι μέχρι τέλος Μαΐου να έχουν εμβολιαστεί όλοι οι άνω των 60 ετών και όλοι όσοι έχουν υποκείμενα νοσήματα.», τόνισε. Επίσης, ενημέρωσε ότι έρχεται SMS για τους εμβολιασμούς.
Σχετικά με τον τουρισμό το καλοκαίρι, ο κ. Εξαδάκτυλος επεσήμανε ότι δεν ήταν η αιτία διασποράς του ιού. Επίσης, είπε ότι φέτος το καλοκαίρι «είμαστε πιο αισιόδοξοι».
- Ο Τραμπ θέλει 1 δισ. δολάρια από κάθε κράτος για να γίνει μέλος στο Συμβούλιο Ειρήνης
- Γιατί ο Τραμπ στρέφεται κατά της JP Morgan;
- Καταζητούμενος από το Top 10 του FBI συνελήφθη στο Μεξικό
- Οι ΗΠΑ σκότωσαν «ηγέτη συνδεόμενο με την Αλ Κάιντα» στη Συρία
- Κατάσχεση – «μαμούθ» στον Παναμά με περισσότερους από 5 τόνους να πέφτουν στα χέρια των αρχών
- Χάος στη Γουατεμάλα – Μέλη συμμορίας κρατούν ομήρους 46 φρουρούς σε 3 φυλακές [βίντεο]
- Συρία: Ο στρατός πήρε τον έλεγχο στρατιωτικού αεροδρομίου, φράγματος και πετρελαιοπηγών
- Φθηνότερα αυτοκίνητα ή ακριβότερα καύσιμα; Το στοίχημα Τραμπ διχάζει την αγορά
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 18.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/spenser-sembrat-i607NbWkXow-unsplash-315x220.jpg)




































![Χάος στη Γουατεμάλα – Μέλη συμμορίας κρατούν ομήρους 46 φρουρούς σε 3 φυλακές [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/guatemala-prison-315x220.jpg)





























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442