Οι Μπακς ήξεραν ότι θα βρουν απέναντί τους την πιο φορμαρισμένη ομάδα του NBA, τους Γιούτα Τζαζ, με 15 νίκες στα 16 τελευταία ματς.
Παρόλα αυτά, το Μιλγουόκι δεν μπήκε ποτέ στη Vivint Arena, με αποτέλεσμα να γνωρίσει βαριά ήττα με 129-115.
Έτσι, τα Ελάφια έπεσαν στο 16-10 της εφετινής σεζόν, ενώ οι γηπεδούχοι έδωσαν συνέχεια στην τρελή τους πορεία, όντας στο 21-6 της Δυτικής Περιφέρειας.
Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο πάλευε μόνος του για την ομάδα του Μάικ Μπουντενχόλζερ, με τον έλληνα σούπερ σταρ να ολοκληρώνει το ματς με 29 πόντους και 15 ριμπάουντ.
Ωστόσο, δεν μπόρεσε να αποσοβήσει την ήττα για τα Ελάφια.
Από την άλλη, για τους νικητές οι Ρούντι Γκομπέρ και Τζο Ίνγκλις (7/9 τρίποντα) έβαλαν από 27, με τον Ντόνοβαν Μίτσελ να σκοράρει 26.
Το Μιλγουόκι προσπαθούσε να παραμένει κοντά στο σκορ στο πρώτο ημίχρονο, ωστόσο οι Ίνγκλις και Κλάρκσον είχαν διαφορετική άποψη.
Έτσι, η Γιούτα πήγε στα αποδυτήρια στο +17 (69-52).
Στο τρίτο δωδεκάλεπτο οι γηπεδούχοι συνέχισαν να σουτάρουν με πολύ καλά ποσοστά, διατηρώντας σε υψηλά επίπεδα τη διαφορά.
Στο τελευταίο μέρος, ο Γιάννης με δικό του κρεσέντο και δύο συνεχόμενα γκολ φάουλ μείωσε στους -12 (103-91).
Παρόλα αυτά, η Γιούτα έβρισκε συνεχώς απαντήσεις, φθάνοντας στο ροζ φύλλο του αγώνα.
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.
Ο Κωνσταντής Τζολάκης πρωταγωνίστησε στο 2-0 του Ολυμπιακού επί της Λεβερκούζεν και μετά το ματς δήλωσε πως έκανε… απλώς τη δουλειά του! - Τι δήλωσε ο Παναγιώτης Ρέτσος για το σπουδαίο αποτέλεσμα.
Η Ρεάλ ήταν καταιγιστική απέναντί στη Μονακό (6-1), όμως το σημαντικότερο σημαντικό είναι ότι επέτρεψε στον Ολυμπιακό να την πλησιάσει στον πόντο, καθώς οι Πειραιώτες έχουν πλέον 8 βαθμούς, έναντι 9 των Μονεγάσκων.
Την ευκαιρία να πλησιάσει ακόμη περισσότερο την 11η θέση στην ειδική βαθμολογία της UEFA έδωσε στην Ελλάδα ο Ολυμπιακός, μετά το 2-0 επί της Λεβερκούζεν.