Απώλεια βιοποικιλότητας και πανδημίες – Τι θα συζητηθεί στην ΕΕ
Η ακρόαση που διοργανώθηκε από την Επιτροπή Περιβάλλοντος, Δημόσιας Υγείας και Ασφάλειας των Τροφίμων, θα εξετάσει την απώλεια της βιοποικιλότητας και το βαθμό στον οποίο αυτό αυξάνει τον κίνδυνο πανδημιών λόγω αλλαγής στη χρήση γης, της κλιματικής αλλαγής και του εμπορίου άγριων ζώων.
Ακρόαση με θέμα «Αντιμετώπιση της έκτης μαζικής εξαφάνισης και αυξανόμενος κίνδυνος πανδημιών: ποιος είναι ο ρόλος της στρατηγικής της ΕΕ για τη βιοποικιλότητα για το 2030» θα πραγματοποιηθεί σήμερα Πέμπτη.
Η ακρόαση που διοργανώθηκε από την Επιτροπή Περιβάλλοντος, Δημόσιας Υγείας και Ασφάλειας των Τροφίμων, θα εξετάσει την απώλεια της βιοποικιλότητας και το βαθμό στον οποίο αυτό αυξάνει τον κίνδυνο πανδημιών λόγω αλλαγής στη χρήση γης, της κλιματικής αλλαγής και του εμπορίου άγριων ζώων.
Θα συζητηθεί ο ρόλος που θα μπορούσε να διαδραματίσει η στρατηγική της ΕΕ για τη βιοποικιλότητα για το 2030 στην αντιμετώπιση της απώλειας βιοποικιλότητας και στην αύξηση της δέσμευσης της ΕΕ και της παγκόσμιας δέσμευσης για τη βιοποικιλότητα.
Η Δρ Anne Larigauderie, Εκτελεστική Γραμματέας της Διακυβερνητικής Πλατφόρμας για τη Βιοποικιλότητα και τις Υπηρεσίες Οικοσυστήματος, και ο Δρ Hans Bruyninckx, Εκτελεστικός Διευθυντής του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Περιβάλλοντος, θα ανοίξει τη δημόσια ακρόαση.
Στρατηγική της ΕΕ για τη βιοποικιλότητα για το 2030
Σήμερα το απόγευμα, οι βουλευτές θα συζητήσουν το σχέδιο έκθεσης του εισηγητή Cesar Luena (S&D, ES) το οποίο ανταποκρίνεται στη στρατηγική της Επιτροπής για τη βιοποικιλότητα για το 2030 και χαιρετίζει το επίπεδο φιλοδοξίας στη στρατηγική.
Το σχέδιο έκθεσης υπογραμμίζει ότι όλοι οι κύριοι άμεσοι παράγοντες της αλλαγής στη φύση πρέπει να αντιμετωπιστούν και εκφράζει ανησυχία για την υποβάθμιση του εδάφους, τον αντίκτυπο της κλιματικής αλλαγής και τον μειωμένο αριθμό των επικονιαστών.
Αντιμετωπίζει επίσης τα ζητήματα χρηματοδότησης, ενσωμάτωσης και του πλαισίου διακυβέρνησης για τη βιοποικιλότητα, ζητεί ένα πρόγραμμα «Πράσινο Erasmus» που επικεντρώνεται στην αποκατάσταση και τη διατήρηση, και τονίζει την ανάγκη διεθνούς δράσης, συμπεριλαμβανομένης της διακυβέρνησης των ωκεανών.
- Ρευματοκλοπές: Στα 450 εκατ. ευρώ ετησίως το κόστος – Στα 60 ευρώ η επιβάρυνση ανά λογαριασμό
- Το ερώτημα που έχει διχάσει τους σταρ του Χόλιγουντ – Είναι ή δεν είναι το Die Hard χριστουγεννιάτικη ταινία;
- Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Δήμου Πειραιά: Ευρύ φάσμα δράσεων εστιάζοντας στις ευρωπαϊκές αξίες
- Οι αμοιβές των μάνατζερ εκτοξεύονται
- Καρυστιανού: Ο έλεγχος της ΑΑΔΕ δεν έγινε μόνο για τον εκφοβισμό αλλά για να μάθουν με ποιους συνεργαζόμαστε
- Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης στην Χριστουγεννιάτικη γιορτή του Σωματείου Ναυτικών Γονέων ΑμεΑ
- Αγρότες: Με τα τρακτέρ τους οδεύουν για τις σήραγγες των Τεμπών – Θα τις κλείσουν για 5 ώρες μόνο για τα φορτηγά
- Η ΕΕΤΑΑ έκλεισε 40 χρόνια τεχνικής υποστήριξης προς τους δήμους
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 22.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/chris-leggat-2iOqib5eLE8-unsplash-315x220.jpg)










































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442