Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νότια Κορέα : Απίστευτο περιστατικό κρατικού σεξισμού με αποδέκτη τις εγκύους

Νότια Κορέα : Απίστευτο περιστατικό κρατικού σεξισμού με αποδέκτη τις εγκύους

Κυβερνητικές οδηγίες έδωσαν μάλλον… πρωτότυπες συμβουλές προς τις εγκύους πολίτες, προκαλώντας την οργή

Καθαρά ρούχα και έτοιμα γεύματα για να τρώνε οι σύζυγοί τους ενώ εκείνες θα βρίσκονται στο μαιευτήριο για τον τοκετό. Αυτό είναι μόνο ένα μέρος των… υποχρεώσεων των εγκύων γυναικών της Νότιας Κορέας, σύμφωνα με συμβουλές που εξέδωσε η κυβέρνηση της πόλης της Σεούλ.

Οι οδηγίες, που αναρτήθηκαν σε ιστοσελίδα της κυβέρνησης, περιλάμβαναν μια σειρά από συμβουλές για όλα τα στάδια της κύησης των μελλουσών μητέρων της Κορέας.

Για παράδειγμα, αναφορικά με τους πρώτους μήνες, η κυβερνητική σύσταση τις προέτρεπε να μην αναβάλλουν τις δουλειές του σπιτιού, αφού θα μπορούσαν να τις βοηθήσουν να μην… πάρουν βάρος.

Το πιο εξοργιστικό; Οι οδηγίες συνέχιζαν: «Κρεμάστε τα ρούχα που φορούσατε πριν την εγκυμοσύνη σας σε ένα μέρος από όπου θα είναι ορατά με ευκολία. Αυτό θα σας κινητοποιήσει να κρατήσετε το βάρος σας υπό έλεγχο και να επιστρέψετε στα κιλά που ήσασταν πριν τον τοκετό».

«Αν μπείτε στον πειρασμό να φάτε περισσότερο από ό,τι πρέπει ή να μην ασκηθείτε, ρίξτε μια ματιά στα ρούχα σας».

Καθώς πλησιάζουν στην ημέρα του τοκετού, οι γυναίκες σύμφωνα με την ιστοσελίδα θα πρέπει να αδειάσουν το ψυγείο τους από τα κοντόληκτα προϊόντα και να μαγειρέψουν τρία με τέσσερα γεύματα, τα οποία στη συνέχεια οι άνδρες τους «που δεν ξέρουν να μαγειρεύουν», θα μπορούν απλώς να ζεστάνουν τις μέρες που οι ίδιες θα βρίσκονται στην κλινική.

Επιπλέον, θα πρέπει να εξασφαλίσουν ότι έχουν αφήσει στους συζύγους και τα παιδιά τους καθαρά ρούχα για διάστημα τριών έως επτά ημερών, σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες, που συμπληρώνουν: «Και αγοράστε μια κορδέλα για τα μαλλιά, ώστε να μην είστε ξεμαλλιασμένη μετά τον τοκετό».

Οι οδηγίες αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο από το δημοτικό κέντρο πληροφοριών για την κύηση και τον τοκετό, που ιδρύθηκε το 2019, σύμφωνα με την Korea Herald. Το περιεχόμενο των οδηγιών δημιουργήθηκε υπό την επίβλεψη της Κορεατικής Εταιρείας Μαιευτικής και Γυναικολογίας, σύμφωνα με την ίδια εφημερίδα.

Οι οδηγίες απομακρύνθηκαν από την ιστοσελίδα μετά από την κατακραυγή, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων της Νότιας Κορέας, Yonhap. «Πιστεύουν ακόμη ότι οι παντρεμένες γυναίκες φροντίζουν το σπίτι για τους άνδρες τους;», αναρωτήθηκε ένας χρήστης των κοινωνικών δικτύων, σύμφωνα με το Yonhap.

Κάποια άλλη έγραψε: «Είναι δύσκολο ακόμη και να αναπνεύσεις στο τέλος μιας εγκυμοσύνης και περιμένουν ότι θα έχουμε έτοιμα εσώρουχα και φαγητό για τους άνδρες μας;»

Η διοίκηση της πόλης δήλωσε ότι αντέγραψε τις οδηγίες από ιστοσελίδα του υπουργείου υγείας, η οποία είχε προλάβει να κατεβάσει το προσβλητικό υλικό πριν ξεσπάσει σάλος.

Το 2018, η Νότια Κορέα είχε βρεθεί και πάλι στο στόχαστρο για τις οδηγίες της προς τους μαθητές λυκείων. Τότε, η κυβέρνηση έγραφε: «Οι γυναίκες πρέπει να ασχολούνται με την εμφάνισή τους και οι άνδρες να προσπαθούν να βελτιώσουν τις οικονομικές τους δυνατότητες». Επιπλέον, υπονοούσαν ότι οι άνδρες που καταβάλλουν «πολλά χρήματα στα ραντεβού», περιμένουν ότι θα «αποζημιωθούν».

Η χώρα έχει απασχολήσει σε πολλές περιπτώσεις τα διεθνή ΜΜΕ εξαιτίας των συχνών περιστατικών σεξουαλικής παρενόχλησης από πολιτικά πρόσωπα. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μάλιστα, οι δράστες ανήκαν στο χώρο της αριστεράς, ενώ παρουσιάζονταν ως υπερασπιστές της ισότητας των φύλων.

«Σχεδόν όλοι οι Νοτιοκορεάτες άνδρες, είτε είναι συντηρητικοί πολιτικά είτε φιλελεύθεροι, είναι πολύ παραδοσιακοί στα έμφυλα ζητήματα», είχε δηλώσει η Δρ. Λι Σου-γιεόν, ερευνήτρια στο Ινστιτούτο Ανάπτυξης Κορεατισσών στους Straits Times, μιλώντας για την περίπτωση ενός αριστερού πολιτικού που αυτοκτόνησε όταν ήρθαν στο φως κατηγορίες σεξουαλικής παρενόχλησης.

Επιπλέον, είχε συμπληρώσει, «οι πολιτικοί γενικώς δεν αντιλαμβάνονται γιατί το ιδιωτικό είναι και πολιτικό. Θα υποστηρίξουν τον φεμινισμό αν νιώσουν ότι αυτό θα βοηθήσει την καριέρα τους, όμως δεν πιστεύουν ότι η συμπεριφορά τους προς τις γυναίκες στην πραγματική τους ζωή, για παράδειγμα στο σπίτι ή στη δουλειά, έχει κάποια σημασία».

Sports in

Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ 1-0: Ο Κίμιχ έστειλε τους Βαυαρούς στα ημιτελικά

Η γκολάρα του Κίμιχ ήταν αρκετή για την Μπάγερν που νίκησε με 1-0 την Άρσεναλ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024