Φουλ επίθεση ο Ολυμπιακός στο ξεκίνημα του ΄21. Και η πρώτη εντεκάδα της χρονιάς δείχνει τις προθέσεις του. Πριν από λίγο ο Πέδρο Μαρτίνς ανακοίνωσε στους ποδοσφαιριστές το βασικό σχήμα κόντρα στην ΑΕΚ. Και αυτό μοιάζει να δημιουργήθηκε γύρω από την ικανότητα –αλλά και τη μεγάλη παράδοση κόντρα στην Ένωση- του Κώστα Φορτούνη.
Διάταξη 4-2-3-1. Με τον χαρισματικό μεσο-επιθετικό να κινείται ανάμεσα σε Βρουσάι (αριστερά) και Μπρούμα (δεξιά) επέλεξε ο 50άχρονος τεχνικός. Με τον Εμβιλά και τον Καμαρά στη μεσαία γραμμή. Και με τον Μπα να είναι ο παρτενέρ του Ρούμπεν Σεμέδο στην καρδιά της άμυνας. Κατά τα άλλα; Συνήθεις ύποπτοι.
Ο Σα μπροστά από την εστία. Ραφίνια και Χολέμπας στα δυο άκρα. Γιουσέφ Ελ Αραμπί στην κορυφή της επίθεσης. Μια επιλογή που συνολικά παραπέμπει στον τρόπο με τον οποίο ο Ολυμπιακός έκλεισε το ΄20. Με παίκτες που ήταν διαθέσιμοι και τότε. Και όχι για παράδειγμα με τον Ματιέ Βαλμπουενά που έχει να αγωνιστεί από τις 8 Νοέμβρη και εκείνη την αναμέτρηση στην Κρήτη.
Θυμίζουμε ότι στο πρόσφατο ματς του ΟΑΚΑ (16/12) ανάμεσα στις δύο ομάδες, το γκολ για τον Ολυμπιακό το πέτυχε ο Μάριος Βρουσάι που συνολικά είχε αρκετά καλή απόδοση και που είδε τον προπονητή του να ανανεώνει την εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του.
Θυμίζουμε επίσης ότι την τελευταία φορά που ο Μανόλο Χιμένεθ βρέθηκε στο Καραϊσκάκη ως τεχνικός της ΑΕΚ ηττήθηκε με 4-1 σε μια αναμέτρηση που τα δύο γκολ τα πέτυχε ο Φορτούνης και ένα από τα άλλα ο Μαντί Καμαρά.
Ποιος είπε ότι η παράδοση δεν παίζει ρόλο στο ποδόσφαιρο; Ειδικά σε μια νύχτα σαν αυτή που έρχεται. Σε μια αναμέτρηση που ο Ολυμπιακός έχει την ευκαιρία νικώντας να εκτροχιάσει μάλλον οριστικά από την κουβέντα του τίτλου μια βασική του αντίπαλο.
Είναι στο -8 η ΑΕΚ. Εάν και εφόσον μπορεί να βρεθεί απόψε στο -11. Διόλου τυχαίο λοιπόν και το επιθετικό σχήμα των νταμπλούχων.
Καθώς βρισκόμαστε μια ανάσα από το Πάσχα, δεν προκαλεί καμία εντύπωση ότι μόνο δύο νέες ταινίες έκαναν την εμφάνισή τους στις σκοτεινές αίθουσες αυτή την εβδομάδα
Η Μάντσεστερ Σίτι θριάμβευσε με 3-0 στο Λονδίνο επί της Τσέλσι, μείωσε στους έξι βαθμούς τη διαφορά από την πρωτοπόρο Άρσεναλ έχοντας παιχνίδι λιγότερο και στις 19/4 υποδέχεται την Άρσεναλ σε «τελικό»
Τέσσερις δανεικοί και ένας παίκτης με οψιόν για να μείνει στο Κορωπί: Ρενάτο, Λαφόν, Τσάβες, Ερνάντεθ και Σισοκό απασχολούν τους ιθύνοντες του Παναθηναϊκού για τη νέα σεζόν.
Λίγες ημέρες πριν τη ρεβάνς με την ΑΕΚ για τα προημιτελικά του Conference League, η Ράγιο Βαγιεκάνο γνώρισε βαριά ήττα στην έδρα της Μαγιόρκα για την La Liga.