Κατηφόρα και στο Βελιγράδι, προτελευταίος ο Παναθηναϊκός! (74-71)
Οι παίκτες του Γιώργου Βόβορα άργησαν να... ξυπνήσουν και παρά την απέλπιδα προσπάθεια τους, γνώρισαν την ήττα στη Σερβία από τον… μισό Ερυθρό Αστέρα που είχε πέντε απουσίες.
Με τον χειρότερο τρόπο έκλεισε το 2020 για τον Παναθηναϊκό, αφού γνώρισε ακόμα μία ήττα στη Euroleague, αυτή τη φορά από τον Ερυθρό Αστέρα στο Βελιγράδι με 74-71. Πρόκειται για την ενδέκατη του συγκροτήματος του Γιώργου Βόβορα στη διοργάνωση, που έχει πλέον ρεκόρ 5-11 και προπορεύεται μόνο της Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης στην κατάταξη.
Το αποτέλεσμα γίνεται ακόμα πιο άσχημο εάν αναλογιστεί κανείς ότι ο Ερυθρός Αστέρας παρατάχθηκε μισός. Διότι από τη διάθεση του Ράντοβιτς έλειπαν για διαφορετικούς λόγους οι Τζόρνταν Λόιντ, Λάνγκστον Χολ, Λάντρι Νόκο και Μάρκο Σιμόνοβιτς.
Απέναντι σε αυτό τον ελλιπή αντίπαλο, ο Παναθηναϊκός κατάφερε να ηττηθεί εύκολα. Το παιχνίδι όδευε προς διασυρμό, φτάνοντας μέχρι και στο -17, αλλά με μία αντεπίθεση στα τελευταία λεπτά με μπροστάρη τον Παπαπέτρου, οι πράσινοι κατάφρεραν να ισοφαρίσουν λίγο πριν το φινάλε. Ωστόσο δεν κατάφεραν να αποφύγουν την ήττα.
O «Παπ» σκόραρε 8 συνεχόμενους πόντους, βγήκαν άμυνες, αλλά με τη διαφορά στους τρεις πόντους, ο Νέντοβιτς λειτούργησε λανθασμένα με πάσα στον Ντόμπριτς 17» πριν το τέλος και έκαψε τις όποιες ελπίδες για την ανατροπή.
Αναμφίβολα, το μεγαλύτερο πρόβλημα του Παναθηναϊκού δεν είναι η ήττα. Στην πρώτη σεζόν αβεβαιότητας που διανύει ο πρωταθλητής Ελλάδας μετά από τρεις δεκαετίες, έχει στηθεί ένα ρόστερ με περιορισμένη ποιότητα και μετρημένους πρωτοκλασάτους παίκτες.
Το πιο άσχημο είναι ότι η ομάδα δείχνει να μην βελτιώνεται, δεν προοδεύει μέσω της ομοιογένειας και η αμυντική προσήλωση της πάσχει φανερά. Η απαίτηση ήταν τουλάχιστον ο Παναθηναϊκός να πολεμάει και αυτό δεν συμβαίνει πολύ συχνά.
Από την άλλη, ο Ερυθρός Αστέρας προσπέρασε τον Παναθηναϊκός στην κατάταξη και έχει ρεκόρ 6-11. Οι πρωταγωνιστές του στη νίκη ήταν οι Κόρι Ουόλντεν (17 πόντοι, 5 ασίστ) και Κίνο Κολόμ (13 πόντοι).
Για τους «πράσινους», κορυφαίος ήταν ο Ιωάννης Παπαπέτρου με 20 πόντους, 5/6 δίποντα, 3/6 τρίποντα, 3 ριμπάουντ, ενώ ο μοιραίος Νέντοβιτς είχε 16 πόντους.
Υποψήφιο για 8 Όσκαρ είναι το ρομαντικό δράμα της Κλόι Ζάο, με τίτλο Άμνετ που κλέβει τις εντυπώσεις στις σκοτεινές αίθουσες. Αυτές είναι οι νέες ταινίες της εβδομάδας.
Με τον Κιλιάν Εμπαπέ να σκοράρει δύο φορές στο δεύτερο μέρος, η Ρεάλ Μαδρίτης, πέρασε από την έδρα της Βιγιαρεάλ (2-0)και προσπέρασε την Μπαρτσελόνα (έχει ματς λιγότερο) στην κορυφή της βαθμολογίας.
Αναβλήθηκε το παιχνίδι Τίμπεργουλβς – Γουόριορς για το πρωτάθλημα του NBA, εξαιτίας του θανάτου ενός 37χρονου άνδρα από ομοσπονδιακούς πράκτορες στη Μινεάπολη.