Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Χαρδαλιάς : Εκτεταμένοι έλεγχοι παραμονή και ανήμερα Χριστουγέννων - Πρωτοχρονιάς

Χαρδαλιάς : Εκτεταμένοι έλεγχοι παραμονή και ανήμερα Χριστουγέννων – Πρωτοχρονιάς

Σε ανακοινώσεις αναφορικά με τον «οδικό» χάρτη της κυβέρνησης προς τους πολίτες, προχώρησε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς

Τα μέτρα περιορισμού για τη διασπορά του κοροναϊού που βρίσκονται σε ισχύ επανέλαβε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Μιλώντας κατά την ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας, ο κ. Χαρδαλιάς απηύθυνε ύστατη έκκληση στους πολίτες να διατηρήσουν κατά τη διάρκεια των εορτών όσο πιο περιορισμένα τον κύκλο τους.

Στο πλαίσιο αυτό, υπενθύμισε τι ισχύει τις ημέρες αυτές, τονίζοντας πως «όπως περάσαμε διαφορετικό Πάσχα, έτσι και τα Χριστούγεννα θα είναι διαφορετικά».

Τα μέτρα που ισχύουν

Ο ίδιος σημείωσε πως επιτρέπεται να γιορτάσουν μαζί αυστηρά δύο οικογένειες έως 9 άτομα.

Παράλληλα, η απαγόρευση κυκλοφορίας ισχύει όπως σήμερα, από τις 22:00 με 05:00 το πρωί. Μάλιστα, τόνισε πως εξαίρεση στο τι συμβαίνει μέχρι τώρα θα υπάρχει μόνο στο εύρος των ελέγχων που θα γίνονται σε όλη τη χώρα και ιδιαίτερα στα μεγάλα αστικά κέντρα και τις περιοχές με μεγάλο επιδημιολογικό φορτίο.

«Η Ελληνική Αστυνομία και οι ελεγκτικοί μηχανισμοί θα είναι παντού και ιδιαίτερα κατά τις ώρες απαγόρευσης της κυκλοφορίας, δηλαδή 10 το βράδυ με 5 το πρωί» σημείωσε.

Δεν πάμε σε ρεβεγιόν

«Τα παιδιά φέτος δεν θα μπορέσουν να βγουν τα κάλαντα, καθώς δεν προβλέπεται τέτοια μετακίνηση μέσα στις γιορτές» είπε και πρόσθεσε: «Είναι απαραίτητο να συνεχίσουμε να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, ώστε να μην διακινδυνεύσουμε μετά τις γιορτές να βρεθούμε αντιμέτωποι με μία νέα έξαρση της πανδημίας.

Παράλληλα, επανέλαβε ότι «δεν θα πάμε σε ρεβεγιόν ούτε θα μαζευτούμε σε μεγάλες παρέες για να γιορτάσουμε, όπως τις άλλες χρονιές», ενώ επεσήμανε ότι «γύρω από το γιορτινό τραπέζι μπορούν να συγκεντρωθούν δύο οικογένειες και μέχρι 9 άτομα -οι ίδιες οικογένειες γιατί και αυτές τις μέρες πρέπει να διατηρήσουμε όσο πιο περιορισμένο γίνεται τον κύκλο μας».

Προειδοποίηση για νέα μέτρα

Μάλιστα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αν δεν τηρηθούν τα μέτρα τα Χριστούγεννα, να υπάρξουν αυστηρότερα την Πρωτοχρονιά.

Δείτε την ενημέρωση του κ. Χαρδαλιά

Ελέγχους σε όσους κυκλοφορούν μετά τις 10 το βράδυ

«Παραμονή των Χριστουγέννων όποιος κυκλοφορεί μετά τις 10 το βράδυ θα ελέγχεται από την ΕΛ.ΑΣ» τόνισε, το πρωί της Τρίτης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας μιλώντας στον Ant1.

Ο ίδιος ξεκαθάρισε πάντως πως δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα αλλά αυστηρή τήρηση όλων όσων έχουν αποφασιστεί. «Πιο σκληρά μέτρα έχουν να κάνουν με τα υφιστάμενα» είπε, κάνοντας σαφές πως «όποιος κυκλοφορεί μετά τις 22:00 την παραμονή των Χριστουγέννων θα τον σταματήσει η Αστυνομία», με εξαίρεση βέβαια τους εργαζόμενους.

Έτσι, όπως είπε ο Στέλιος Πέτσας, για τις γιορτές σχεδιάζονται «περισσότεροι έλεγχοι» και όχι «άλλα μέτρα» και κάλεσε τους πολίτες να μαζευτούν μεσημέρι κι όχι βράδυ με τις οικογένειές τους.

Σχετικά με τους ελέγχους, στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» μίλησε ο Γενικός Γραμματέας Ειδικών Φρουρών, Στράτος Μαυροειδάκος.

Για το ρεβεγιόν των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, ο κ. Μαυροειδάκος υποστήριξε ότι όπου υπάρχει καταγγελία θα γίνεται έρευνα και σε τυχόν πάρτι θα γίνεται παρέμβαση του εισαγγελέα.

«Όπου υπάρχει καταγγελία θα γίνεται μία διερευνητική έρευνα από άνδρες της ομάδας Δράσης και της ΔΙΑΣ. Σε περίπτωση που υπάρχει κάτι πιο έντονο όπως πάρτι που είχαμε δει παλαιότερα σε εγκαταλελειμμένες αποθήκες, θα υπάρξει επέμβαση με εισαγγελέα και θα γίνεται η ποινική διαδικασία που υπάρχει σε τέτοιες περιπτώσεις» είπε ο κ. Μαυροειδάκος.

Σε ερώτηση αν απαγορεύεται να γίνει συγκέντρωση σε σπίτι άνω των εννέα ατόμων, τα οποία θα έχουν όλα αρνητικά rapid tests, ο κ. Μαυροειδάκος είπε πως «σύμφωνα με τις οδηγίες που έχουμε λάβει, απαγορεύεται πάνω από εννέα άτομα. Ας μην κοροϊδευόμαστε, δεν μπορεί να υπάρχουν αστυνομικοί το βράδυ της Πρωτοχρονιάς που μπορούν να κάνουν τέτοιους ελέγχους. Η αλήθεια είναι ότι πρέπει να το καταλάβουμε από μόνοι μας».

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024