Σουηδία : Η ανοσία της αγέλης έφερε ρεκόρ νοσηλευομένων με Covid-19
Η χώρα έχει μέχρι στιγμής καταγράψει περισσότερους από 7.500 θανάτους, πολύ υψηλότερο κατά κεφαλήν ποσοστό από τους σκανδιναβικούς γείτονές της.
Η Σουηδία, η οποία έχει επιλέξει τη χαλαρή =αντιμετώπιση της πανδημίας του νέου κοροναϊού, κατέγραψε σήμερα υψηλό ρεκόρ στον αριθμό ασθενών που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία έχοντας νοσήσει από την Covid-19, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του κρατικού ραδιοτηλεοπτικού φορέα της χώρας.
Το σουηδικό τηλεοπτικό δίκτυο (SVT) μετέδωσε ότι συνολικά 2.389 ασθενείς, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που βρίσκονται σε ΜΕΘ, έλαβαν νοσοκομειακή περίθαλψη για τη νόσο σήμερα, 65 περισσότερα άτομα από όσα στις 20 Απριλίου, όταν καταγράφηκε το προηγούμενο ρεκόρ.

Σύμφωνα με τη SVT, τρεις από τις 21 επαρχίες της χώρας δεν παρείχαν σήμερα επικαιροποιημένα δεδομένα για την Covid-19 και ότι χρησιμοποίησε τα τελευταία στοιχεία που αναφέρθηκαν για αυτές τις περιοχές. Το Εθνικό Συμβούλιο Υγείας και Πρόνοιας, αρμόδιο για τη συλλογή στατιστικών στοιχεία για την υγεία, δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει αμέσως τον υπολογισμό.
Σε αντίθεση με τα περισσότερα ευρωπαϊκά κράτη, η Σουηδία έχει αποφύγει την επιβολή χρήσης μασκών και lockdown, αντιθέτως εστιάζει σε εθελοντικά μέτρα, όπως η κοινωνική αποστασιοποίηση και η καλή υγιεινή.

Η χώρα έχει μέχρι στιγμής καταγράψει περισσότερους από 7.500 θανάτους, πολύ υψηλότερο κατά κεφαλήν ποσοστό από τους σκανδιναβικούς γείτονές της, αλλά αριθμός χαμηλότερος από όσο σε πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Βρετανίας, της Ιταλίας, της Ισπανίας, της Γαλλίας και του Βελγίου, οι οποίες επέλεξαν το μέτρο του lockdown.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Μέσα στη «Φωλιά του Λύκου», το κρυφό αρχηγείο στο δάσος από όπου ο Χίτλερ διεύθυνε τον πόλεμο
- Yπόθεση Νεγκρέιρα: «Η Ρεάλ σκοπεύει να διεκδικήσει αποζημιώσεις από την Μπαρτσελόνα»
- Το παλαιότερο εστιατόριο στον κόσμο συμπλήρωσε 300 χρόνια – Αργοψημένο γουρουνόπουλο και φάντασμα στο κελάρι
- Βαρδούσια: Άκαρπες οι έρευνες για τους τρεις ορειβάτες που αγνοούνται – Εντοπίστηκε το αυτοκίνητό τους
- Σέρρες: Κανένα ίχνος του διοικητή του Πυροσβεστικού Σώματος – Γνώριζε καλά την περιοχή που εξαφανίστηκε
- Μίλτος Τεντόγλου: «Δεν μου παίρνει κανείς δώρο τα Χριστούγεννα»
- Θεσσαλονίκη: Μέσα από τις φυλακές φαίνεται πως δόθηκε η εντολή για το χτύπημα σε τράπεζα στον Εύοσμο
- Επικό βίντεο: Η κόρη του Τσικίνιο τραγουδάει τον ύμνο του Ολυμπιακού (vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Χρυσή βίζα: Μειώνονται οι αιτήσεις – Γιατί φρενάρει η ζήτηση [πίνακες]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/11/golden-visa-768x516-1-1-300x300.jpg)
![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 25.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/evgeni-tcherkasski-bE4C_M7M4xY-unsplash-1-315x220.jpg)



























































![Χρυσή βίζα: Μειώνονται οι αιτήσεις – Γιατί φρενάρει η ζήτηση [πίνακες]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/ot_golden_visa24_1-1200x703-315x220.jpg)
















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442